Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.10.2008, 22:28:16
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Era vorba despre versete din Vechiul Testament, care se refera la iubirea de vrajmasi. Am gasit cam putine. Legea dragostei este explicata cel mai bine in Evanghelii, de catre insusi Mantuitorul. Vechiul Testament, in cea mai mare parte arata catre Domnul Iisus Hristos si jertfa sa.

Redau doar niste versete (din VT), care vorbesc mai clar despre iubirea de vrajmasi:

"PE CAND EU II IUBESC, EI IMI SUNT POTRIVNICI; DAR EU ALERG LA RUGACIUNE. EI IMI NTORC RAU PENTRU BINE SI URA PENTRU DRAGOSTEA MEA" (Psalmul 109:4,5).- cred ca este un psalm mesianic.

Mai puteti citi: Levitic: 19:34, Deuteronom 10:18 si 19, 2 Samuel 19:6 ("Tu iubesti pe cei ce te urasc"), Ps 5:11. Aceste versete vorbesc mai mult despre iubirea de straini.
Multumesc, vasinec, pentru stradania ta. Deci tot NT este cel care ne invata iubirea de vrajmasi, care ne e data porunca de catre Domnul nostru Iisus Hristos.
Tot incerc sa gasesc ce a scris Pr. N. Steinhardt despre superioritatea abordarii celor 10 porunci in NT, dar am imprumutat cartea si nu am gasit inca. Dar mai caut..
Reply With Quote
Vechi 28.10.2008, 23:03:47
marmat marmat is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Multumesc, vasinec, pentru stradania ta. Deci tot NT este cel care ne invata iubirea de vrajmasi, care ne e data porunca de catre Domnul nostru Iisus Hristos.
Tot incerc sa gasesc ce a scris Pr. N. Steinhardt despre superioritatea abordarii celor 10 porunci in NT, dar am imprumutat cartea si nu am gasit inca. Dar mai caut..
Anca -Domnul Isus a invatat si a predicat ceea era scris in VT.Deci esenta o gasim sigur acolo.Doar ca evreii nu au inteles totul si drept urmare nu l-au recunoscut .
Ia cauta in VT -voi pune Legea in inima voastra.
Legea arata perfectiunea caracterului lui Dumnezeu, de aceea e imposibil de tinut de un muritor ,intocmai.Nimeni nu a mai fost in stare sa tina Legea afara de Isus Hristos. De aceea el poate fi Mintuitor si numai El.
Dar poti simti trairea Legii in tine daca il lasi pe Domnul Isus sa traiasca in tine deschizindu-ti inima lucrarii Duhului Sfint.

Iti recomand cartea -Biblia pe care a citit-o Isus-de Philip Yancey(cred ca e evanghelic) - e carte extraordinara .Mi-a deschis ochii asupra multor detalii. O gasesti la libraria Stefanos din Piata Unirii ,aproape de Mitropolie.
Nu e adventista.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2008, 00:14:03
Anca-Miha
Guest

Implicit

Dar iti multumesc pentru titlul cartii; daca o voi gasi in librarie, inseamna ca trebuie s-o citesc.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2008, 15:17:25
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

,,Iti recomand cartea -Biblia pe care a citit-o Isus-de Philip Yancey(cred ca e evanghelic) - e carte extraordinara .Mi-a deschis ochii asupra multor detalii. O gasesti la libraria Stefanos din Piata Unirii ,aproape de Mitropolie.
Nu e adventista.,,

Anca-Miha afla ca Sfintii Parinti si canoanele lor recomanda crestinilor fara pregatire teologica sa nu citeasca asemenea carti eretice fara binecuvantarea duhovnicului pentru ca duhul care le anima ii poate tulbura modul in care a invatat el credinta si invatatura ortodoxa. Eu insumi chiar cu binecuvantarea episcopului in timpul facultatii cand am citit ,,Codul lui Da Vinci,, o saptamana am fost tulburat si abia dupa ce m-am spovedit, am scapat.

El insusi marturiseste:,, e carte extraordinara .Mi-a deschis ochii asupra multor detalii.,,
A devenit ortodox dupa ce a citit-o? Nu. Intreba-l cate carti ortodoxe a citit cu gandul sincer de a cauta adevarul? Iar daca a citit , a facut-o doar pentru a gasi argumente impotriva noastra cum e propozitia Sfantului Iustin, dar nevrand sa cunoasca sau sa discute despre multimea de minciuni a EG White. Paiul din ochiul altuia repede il vede, dar barna din ochiul lui o socoteste minciuna si defaimare

Citeste mai intai carti ortodoxe pentru a-ti cunoaste propria credinta si a te intari in ea.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2008, 20:44:05
Anca-Miha
Guest

Implicit

Multumesc, Iustin, pentru avertizare. Am mai scris pe un topic, ca de obicei citesc numai carti ortodoxe, tocmai pentru ca nu am inca o baza f solida. Ai dreptate, ca fiind logice aceste carti, iti pot baga idei in cap de care nu mai scapi. Sunt prevazatoare; stai linistit. Inca odata multumesc.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2008, 22:42:41
marmat marmat is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32;98295 [B
El insusi marturiseste:,, e carte extraordinara .Mi-a deschis ochii asupra multor detalii.,, [/b]
A devenit ortodox dupa ce a citit-o? Nu. Citeste mai intai carti ortodoxe pentru a-ti cunoaste propria credinta si a te intari in ea.
Ca sa nu devii un fariseu iti recomand sa cercetezi cu mai multa atentie Parabolele Domnului Isus.
De ce te pui tu pe postul portarelului care cenzureaza tot ce trebuie sa creada un om? Inclusiv de Iustin Martirul cit si despre EGW si in general despre oricine .
Fiecare are dreptul sa citeasca si sa gindeasca ,sa cumpaneasca pt ca este un om creat de Dumnezeu cu tot ce-i trebuie .
Faptul ca tu vrei sa limitezi pe oricine numai la o anumita dogma ,imi spune ca Domnul Isus avea dreptate in parabola cu fariseii,care erau cei mai perfecti cunoscatori ai VT si cei mai buni la facut reguli de credinta .Ei stabileau ce si in cine sa crezi.
Sper sa intelegi ce vreau sa-ti transmit si nu o fac ca retorica,ci pentru ca simt ca poti mai mult.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2008, 01:41:35
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Tu insati ai devenit un spalat pe creier de aceste carti si vrei sa-i corupi si pe altii. Chiar Sfantul Apostol Pavel ne indeamna sa nu va primim pe voi cei ce veniti cu o alta Evanghelie si sa nu stam la discutii cu voi mai mult de doua ori:
9. Iar de intrebarile nebunesti si de insirari de neamuri si de certuri si de sfadirile pentru lege, fereste-te, caci sunt nefolositoare si desarte.
10. De omul eretic, d[COLOR=Red]upa intaia si a doua mustrare, departeaza-te, [/COLOR]
11. Stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit. (Tit 3)
17. Si va indemn, fratilor, sa va paziti de cei ce fac dezbinari si sminteli impotriva invataturii pe care ati primit-o. Departati-va de ei.(Romani 16,17)
10. Daca cineva vine la voi si nu aduce invatatura aceasta, sa nu-l primiti in casa si sa nu-i ziceti: Bun venit!
11. Caci cel ce-i zice: Bun venit! se face partas la faptele lui cele rele. (2 Ioan )
Reply With Quote
Vechi 31.10.2008, 09:01:00
marmat marmat is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Tu insati ai devenit un spalat pe creier de aceste carti si vrei sa-i corupi si pe altii. Chiar Sfantul Apostol Pavel ne indeamna sa nu va primim pe voi cei ce veniti cu o alta Evanghelie si sa nu stam la discutii cu voi mai mult de doua ori:
Si eu zic ca nu e bine sa postezi versete din care vrei sa prezinti doar partea care te intereseaza pe tine personal .
Dumnezeu este al tuturor creaturilor . Iar dai sensul ca Pavel ar fi numai al tau si a scris numai pentru ortodoxi. Esti pe un drum inchis .
Pavel a vorbit pentru toti ,iudei si neamuri. Si oricine e dator sa asculte pe Pavel dar nu are dreptul sa puna garduri altora ,daca Pavel nu a facut asta .
in primul rind Pavel vorbeste de cei care nu vor sa primeasca Evanghelia ,nu de cei care nu vor sa intre in BO. Nu mai amesteca credinta ta cu ce spune Pavel.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2008, 15:15:43
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de marmat Vezi mesajul
De ce te pui tu pe postul portarelului care cenzureaza tot ce trebuie sa creada un om? .
Marmat, Iustin nu mi-a spus altceva decat stiam si eu, si ce iti scrisesem initial si tie, dar am scurtat mesajul ; de aceea incepe raspunsul meu cu "dar". si daca intr-adevar voi gasi cartea, o voi citi, dar fii sigur ca cu ochii in patru!
Reply With Quote
Vechi 31.10.2008, 15:25:52
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Anca, ce folos vei avea de vei citi aceasta carte? Doar sa-ti demonstrezi ca se poate citi? Sigur ca se poate. Dar in loc sa aduca liniste, aduce furtuna si in loc de bucurie, tristete. Mie unul, nu-mi foloseste la nimic carti de acest gen. Ce am de descoperit din ele? Cum sunt denigrati sfintii, Maica Domnului...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50