![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!" (Ecleziastul 9:10). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Sfanta Scriptura nu spune nicaieri (si mai ales clar) despre existenta sufletului celui mort si neinviat, in stare constienta. Dimpotriva, sunt multe verste (pe care le-am postat in repetate randuri) care vorbesc de starea de inconstienta intre momentul mortii si al invierii. 3. In felul acesta raspundeti dvs. la intrebarea: sufletele "constiente" ale mortilor (neinviati), au parti trupesti (degete sau limba)? Asa cum se spune ca aveau bogatul si Lazar din Luca 16. Este o intrebare simpla: au sufletele mortilor degete sau limba (sau alte parti trupesti)? |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=black]
Citat:
[COLOR=black] ![]() [COLOR=black][SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe” Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea : 1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad.[/SIZE][/COLOR]
|
|||
|
|||
![]()
Si eu pot sa fac o religie sa o numesc nustiu cum si sa afirm ca dupa ce murim ne transformam in caine
![]() Am inteles ca religiile protestante sunt foarte rau privite de celelalte religii .Acum mai nou la usa vine un domn si imi da o carte cu martorii lui Iehova,si numai aberatii scria nu intelegeam nimic si teoriile lor ma speriau ,degeaba apar religii noi acuma in secolul 21 ,crestinismul nu a murit ,e viu de atatea secole si de ce are atatia adepti? Ma intreb de ce in toate tarile sunt cativa astia protestanti ,sau alte religii noi? NICIODATA NU VA FI O ALTA RELIGIE CU ATATIA ADEPTI,CRESTINISMUL,apoi dupa ea RELIGIA MUSULMANA,bine eu sunt anti musulmani pentru ca mi se pare aberant toate teoriile lor dar totusi e veche si nu a murit si are multi adepti .Si sa imi explice cineva si mie despre Martorii astia ai lui Iehova cine sunt ce cum cand ca nu pricep :)) Multa sanatate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiind din vesnicii normal ca a fost de fata pe vremea lui NOE ,nu atunci cind a stat in mormint s-a dus .Nu s-a dus nicaieri. Ce a facut Iona in burta balenei , a plecat pe undeva? VIU FACUT cu DUHUL. Dumnezeu e in primul rind DUH .Intruparea e o taina greu de inteles pt oricine. Ce s-a intimplat la NOE reprezinta o prefigurare a botezului ca legamint cu Dumnezeu care duce la mintuire. Potopul a spalat pacatele de pina atunci. Totul are sens in Scriptura si legatura unele cu altele. Domnul ISUS si-a inceput lucrarea de Mare Preot la 30 de ani ,o virsta matura pt ca sa nu zica circotasii ca ii invata un tinar nepriceput. S-a lasat botezat de Ioan Botezatorul ca sa intareasca ritualul care il facea Ioan , nasterea din nou ,spirituala si spalarea de pacatele de pina la botez . Va urez succes in studiu . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Redau din Evanghelia dupa Ioan cap.8, incepand cu versetul 56: 56. "Tatal vostru Avraam a salta de bucurie ca sa vada ziua Mea: a vazut-o si s-a bucurat." 57. "N-ai nici cinzeci de ani" I-au zis iudeii, "si ai vazut pe Avraam!" 58. Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun, ca MAI INAINTE SA SE NASCA AVRAAM SUNT EU". Avraam L-a cunoscut pe Domnul Iisus Hristos cand inca era in viata. Iar ceea ce a vazut Avraam ("ziua Mea"), a vazut prin credinta. In Evrei cap. 11 se vorbeste despre credinta si despre marii oameni ai credintei, printre care si Avraam. Iar versetul 11 (din Evrei cap.11) ne spune: "In credinta au murit toti acestia (si Avraam), fara sa fi capatat lucrurile fagaduite: CI DOAR LE-AU VAZUT si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamant". Nu este limpede Sfanta Scriptura? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar stau cel mai bine la convingerea oamenilor . Daca vad ca esti slab pregatit nu mai scapi de ei. Sint unitarieni ,adica cred doar in Tatal. Isus e doar om ,mare profet si atit. Nu vad cum mai are sens ca Mintuitor . Sincer ii compatimesc pe cei care se iau dupa ei.Dar sint totusi ,destul de documentati . Pacea Domnului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nitica rabdare, stimabile. Aceste versete le-a postat si domnul Ovidiu. S-a mai raspuns la ele (ex: "Despre baptisti, penticostali, adventisti", incepand de pe la pag 23). Se va raspunde, din nou, dar dupa ce incheiem cu pilda bogatului nemilostiv, evenimentul schimbarii la fata si marturia despre inviere din Matei 22:31,32. Deja sunt deschise vre-o trei subiecte pe aceeasi tema.
O intrebare personala, daca se poate: dvs. de ce-l tot copiati pe d-l Ovidiu. Sau de ce tot postati ca argument raspunsuri date de d-l Ovidiu. Aveti ceva mai bun de facut. Pe topicul "Cum?" ati ramas dator cu niste explicatii referitoare la minciunile din Pravila Bisericeasca. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|