Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2008, 22:58:44
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec
Va exprimati teoriile ca si cum ar fi o problema pentru Dumnezeu sa-i invie pe Avraam, Isac si Iacov. Dvs. va convine sa-i stiti morti. Dar Domnul Iisus Hristos vorbeste limpede DESPRE INVIERE.
Nu e vorba de teoriile mele. E vorba că Biblia spune clar la Ioan 8.56 "Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat." Adică Avraam exista la momentul întrupării lui IIsus deși era decedat demult. Sufletul său exista. Nu scrie nicăieri că Domnul l-ar fi recreat special pentru acest eveniment.
Vechi 26.10.2008, 23:03:47
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
[SIZE=3] Biblia nu spune nicăieri despre experiențele pe care le-au avut cei morți în viața de dincolo[/SIZE]
Corect. Cu o mica completare: Biblia nu spune nimic despre experientele pe care le-au avut cei morti, chiar daca acestia au fost inviati si ar fi putut sa marturiseasca ceva. Nu era nevoie sa spuna ce experiente au avut. Era suficient sa marturiseasca faptul ca ar fi avut vre-o experienta sau ar fi vazut ceva. Dar nici macar atat nu au facut. Nu va intrebati de ce oare? Excludeti varianta sa nu fi avut nici o experienta, asa cum spune Biblia?

"Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!" (Ecleziastul 9:10).
Vechi 26.10.2008, 23:11:43
Banned

Implicit

Citat:

[SIZE=3]Îți bați joc de Scriptură. Ea îți spune clar că sufletul există conștient. [/SIZE]
1. Nu-mi bat joc deloc de Sfanta Scriptura.

2. Sfanta Scriptura nu spune nicaieri (si mai ales clar) despre existenta sufletului celui mort si neinviat, in stare constienta. Dimpotriva, sunt multe verste (pe care le-am postat in repetate randuri) care vorbesc de starea de inconstienta intre momentul mortii si al invierii.

3. In felul acesta raspundeti dvs. la intrebarea: sufletele "constiente" ale mortilor (neinviati), au parti trupesti (degete sau limba)? Asa cum se spune ca aveau bogatul si Lazar din Luca 16. Este o intrebare simpla: au sufletele mortilor degete sau limba (sau alte parti trupesti)?
Vechi 26.10.2008, 23:12:04
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

[COLOR=black]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Corect. Cu o mica completare: Biblia nu spune nimic despre experientele pe care le-au avut cei morti, chiar daca acestia au fost inviati si ar fi putut sa marturiseasca ceva. Nu era nevoie sa spuna ce experiente au avut. Era suficient sa marturiseasca faptul ca ar fi avut vre-o experienta sau ar fi vazut ceva. Dar nici macar atat nu au facut. Nu va intrebati de ce oare? Excludeti varianta sa nu fi avut nici o experienta, asa cum spune Biblia?
[/COLOR]
[COLOR=black] De ce nu iei decât fragmente care îți convin ție? Biblia vorbește totuși despre o experiență a Unuia care s-a întors de dincolo. Ți-am scris și mai sus:[/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”.
Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”
Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea :
1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad.[/SIZE]
[/COLOR]
Vechi 26.10.2008, 23:29:34
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Si eu pot sa fac o religie sa o numesc nustiu cum si sa afirm ca dupa ce murim ne transformam in caine.

Am inteles ca religiile protestante sunt foarte rau privite de celelalte religii .Acum mai nou la usa vine un domn si imi da o carte cu martorii lui Iehova,si numai aberatii scria nu intelegeam nimic si teoriile lor ma speriau ,degeaba apar religii noi acuma in secolul 21 ,crestinismul nu a murit ,e viu de atatea secole si de ce are atatia adepti? Ma intreb de ce in toate tarile sunt cativa astia protestanti ,sau alte religii noi? NICIODATA NU VA FI O ALTA RELIGIE CU ATATIA ADEPTI,CRESTINISMUL,apoi dupa ea RELIGIA MUSULMANA,bine eu sunt anti musulmani pentru ca mi se pare aberant toate teoriile lor dar totusi e veche si nu a murit si are multi adepti .Si sa imi explice cineva si mie despre Martorii astia ai lui Iehova cine sunt ce cum cand ca nu pricep :)) Multa sanatate.
Vechi 26.10.2008, 23:34:59
marmat marmat is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2007
Implicit

Citat:
[COLOR=black] [/COLOR][COLOR=black][SIZE=3], omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. [/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black]Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black] [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black].[/COLOR][/SIZE]
Sensul este asa : Iadul inseamna moartea a doua completa . Dar Dumnezeu are dreptul si puterea sa dea viata .Asa ca Domnul Isus a inviat biruind moartea pentru toti cei socotiti drepti.El este primul in toate.

Fiind din vesnicii normal ca a fost de fata pe vremea lui NOE ,nu atunci cind a stat in mormint s-a dus .Nu s-a dus nicaieri. Ce a facut Iona in burta balenei , a plecat pe undeva?
VIU FACUT cu DUHUL. Dumnezeu e in primul rind DUH .Intruparea e o taina greu de inteles pt oricine.

Ce s-a intimplat la NOE reprezinta o prefigurare a botezului ca legamint cu Dumnezeu care duce la mintuire. Potopul a spalat pacatele de pina atunci. Totul are sens in Scriptura si legatura unele cu altele.
Domnul ISUS si-a inceput lucrarea de Mare Preot la 30 de ani ,o virsta matura pt ca sa nu zica circotasii ca ii invata un tinar nepriceput.
S-a lasat botezat de Ioan Botezatorul ca sa intareasca ritualul care il facea Ioan , nasterea din nou ,spirituala si spalarea de pacatele de pina la botez .

Va urez succes in studiu .
Vechi 26.10.2008, 23:35:04
Banned

Implicit

Citat:
Nu e vorba de teoriile mele. E vorba că Biblia spune clar la Ioan 8.56 "Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat." Adică Avraam exista la momentul întrupării lui IIsus deși era decedat demult. Sufletul său exista. Nu scrie nicăieri că Domnul l-ar fi recreat special pentru acest eveniment.
Aveti aceeasi problema, domnule Ovidiu: ciuntirea Sfintei Scripturi. Ati citat din Ioan 8:56. Daca ati fi citat si versetele urmatoare, ati fi avut un raspuns (pe care nu vi-l doriti).

Redau din Evanghelia dupa Ioan cap.8, incepand cu versetul 56:
56. "Tatal vostru Avraam a salta de bucurie ca sa vada ziua Mea: a vazut-o si s-a bucurat."
57. "N-ai nici cinzeci de ani" I-au zis iudeii, "si ai vazut pe Avraam!"
58. Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun, ca MAI INAINTE SA SE NASCA AVRAAM SUNT EU".

Avraam L-a cunoscut pe Domnul Iisus Hristos cand inca era in viata. Iar ceea ce a vazut Avraam ("ziua Mea"), a vazut prin credinta. In Evrei cap. 11 se vorbeste despre credinta si despre marii oameni ai credintei, printre care si Avraam. Iar versetul 11 (din Evrei cap.11) ne spune:
"In credinta au murit toti acestia (si Avraam), fara sa fi capatat lucrurile fagaduite: CI DOAR LE-AU VAZUT si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamant".

Nu este limpede Sfanta Scriptura?
Vechi 26.10.2008, 23:41:03
marmat marmat is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Si sa imi explice cineva si mie despre Martorii astia ai lui Iehova cine sunt ce cum cand ca nu pricep :)) Multa sanatate.
in primul rind au o biblie scrisa de ei .Asa ca apar multe contradictii.
Dar stau cel mai bine la convingerea oamenilor . Daca vad ca esti slab pregatit nu mai scapi de ei. Sint unitarieni ,adica cred doar in Tatal.
Isus e doar om ,mare profet si atit. Nu vad cum mai are sens ca Mintuitor .
Sincer ii compatimesc pe cei care se iau dupa ei.Dar sint totusi ,destul de documentati .

Pacea Domnului.
Vechi 27.10.2008, 09:16:39
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins.

44. Unde viermele lor nu moare și focul nu se stinge.

45. Și de te smintește piciorul tău, taie-l, că mai bine îți este ție să intri fără un picior în viață, decât având amândouă picioarele să fii azvârlit în gheena, în focul cel nestins,

46. Unde viermele lor nu moare și focul nu se stinge.

47. Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului.

48. Unde viermele lor nu moare și focul nu se stinge.

Cap. 9 Sfânta Evanghelie după Marcu

Reiau aceste versete
Vechi 27.10.2008, 11:31:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Reiau aceste versete
Nitica rabdare, stimabile. Aceste versete le-a postat si domnul Ovidiu. S-a mai raspuns la ele (ex: "Despre baptisti, penticostali, adventisti", incepand de pe la pag 23). Se va raspunde, din nou, dar dupa ce incheiem cu pilda bogatului nemilostiv, evenimentul schimbarii la fata si marturia despre inviere din Matei 22:31,32. Deja sunt deschise vre-o trei subiecte pe aceeasi tema.

O intrebare personala, daca se poate: dvs. de ce-l tot copiati pe d-l Ovidiu. Sau de ce tot postati ca argument raspunsuri date de d-l Ovidiu. Aveti ceva mai bun de facut. Pe topicul "Cum?" ati ramas dator cu niste explicatii referitoare la minciunile din Pravila Bisericeasca.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17