![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Asa e nimeni nu se mantuieste si nu devine sfant fara Harul lui Dumnezeu! Dar Dumnezeu Care "nu cauta la fata omului, ci la INIMA lui" vrea ceva de la noi: vointa noastra!!! Daca NOI NU VREM sa devenim Sfinti (nu ca sa fim trecuti in calendar si sa ne cinsteasca lumea) Dumnezeu nu ne mantuieste fortat!
Un cpoil l-a intrebat pe preofesorul sau de religie: Daca Dumnezeu e atat de puternic si poate face orice, poate sa faca o piatra pe care nici El sa n-o poata ridica? Acest profesor nu i-a raspuns elevului pt ca nu stia ce sa ii raspunda... Mai tarziu acest elev si-a dat singur raspunsul cand el la randul lui a ajuns profesor: Aceasta piatra e zidita de Dumnezeu demult, aceasta fiind vointa omului! Daca el nu voieste sa fie cu Dumnezeu, nu voieste sa se uneasca cu El, devine o "piatra ce nici Dumnezeu n-o poate ridica!"!!! (acesta povestire este povestita de Pr.Prof.Dr.Vasile Mihoc, care il stie pe acest "elev")! Deci, NICI HARUL NU VINE FARA VOINTA OMULUI!!! Daca spunem ca stim un om ce era atat de rau si Dumnezeu l-a schimbat, asta inseamna ca i-a trimis Harul Sau! Dar dece? pt ca el voia sa fie bun, tindea spre bine, Dzeu ii stia inima si stia totodata si rugaciunea facuta de sotia sa (copii sai, vecini, rude, prieteni) si nu l-a lasat sa fie stapanit de patimi care il tintuiau si nu-i dadeau voie sa se indrepte!!! Oadata cuprins de patimi, care mai au si "vechime" in sufletul si trupul omului, omul este incatusat de acestea, nu mai poate face nimic, decat daca VREA!!! dar singur nu poate, dar pt ca vrea, Dumnezeu il ajuta si ii trimite Harul Sau si se indreapta!!! "Libertatea" pe care ne-a dat-o Dumnezeu nu este "sa fac ce vreau EU" ca suntem ROBI patimilor, dar daca ne "robim" poruncilor lui Dumnezeu, acela este cu adevarat LIBER!!! acela este SFANT!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt nopti minunate / in care, vin ingeri / cu care vorbesc /
Sunt zile in care / fierbinte pe toata lumea / I U B E S C ! :) ( din poezia Daruri ) Cred ca aceasta era starea mea sufleteasca atunci cand am postat luandu-i apararea lui Gabi Lunca caci......"de-as avea credinta incat sa mut si muntii din loc...daca dragoste nu am ,nimic nu-mi foloseste!! |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca trebuie sa facem diferenta dintre "a ne sfinti" si "a fi sfant".
Cel sfintit este in curs de curatire de pacate; in vreme ce cel sfant, prin interventia divina, a ajuns la asemenarea cu Dumnezeu, fara insa a fi Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa nu mai aud de povestea asta! :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
ar trebui sa te interesezi cine este cel care a povestit-o pt ca eu am spus cine este!!! daca nu stii nimic despre dansul, sau daca nu ai nicio treaba cu un institut teologic, ar fi bine ori sa te interesezi ori sa nu mai judeci fara motiv, si daca ai avea motiv, tot nu ar trebui sa judeci!!! Fii binecuvantat!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa fii si tu binecuvantat, fratele meu cel teolog. Eu am terminat Poli...
Asta am citit-o demult intr-un caiet gasit prin pod, ramas de la bunicul meu. Acolo nu zicea nimic metaforic, ci doar propunea o problema paradoxal-stupida pe care mi-ai amintit-o adineaori. N-am vrut sa te deranjez si pic de nerv n-a fost pe buricele degetelor cand am scris. :P Bafta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
N-am pt ce sa te iert, ca nu m-ai mahnit cu nimic.
Salutari.
|
|||
|
|||
![]()
,,Vai noua, ca apostazia creste mereu si tot mai multi se leapada de credinta ortodoxa, iar noi nu plangem si nu ne frangem inima, nici nu ne oprim de la patimi, ci adaugam pacat peste pacat..." Cuviosul Isaia Pustnicul
,,Fericit este cel ce a agonisit pe omul cel nou, inainte de intalnirea cu Hristos, caci Apostolul spune: <<Trupul si sangele nu pot mosteni Imparatia lui Dumnezeu.>>( Corinteni, 15, 50)" Cuviosul Isaia Pustnicul Ca sa fiu sigura ca nu gresesc, am apelat la citate. Iertati-ma! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfant, Sfant, Sfant ESTE Domnul Savaot | Eugen7 | Dogmatica | 4 | 16.01.2013 00:00:33 |
Cal.. sfant? | Creutzfeldt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 09.05.2012 13:00:53 |
caut un SFANT! | ilieradu | Generalitati | 3 | 15.12.2010 19:16:21 |
nume de sfant | ginabadea | Botezul | 12 | 05.11.2010 23:02:30 |
Ce sfant este? | pacatoasa | Generalitati | 8 | 04.09.2009 00:11:34 |
|