Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.10.2008, 13:59:40
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anca-miha Vezi mesajul
draga marina, nu demult te-am compatimit si pe tine si ne-am rugat pentru tine. Oare nu asa trebuie sa raspundem la apelul oricarui om aflat la ananghie?
Daca cineva minte, il va vedea dumnezeu; la fel si pe noi daca il credem si ne rugam pentru binele lui.
Dar a trece nepasator pe langa un om care are nevoie de un cuvant de imbarbatare, e pacat. Sa nu uitam ca suntem oameni. Tu nu ai inima impietrita, ca sa nu stii ce este durerea. Doamne ajuta.
eu cred ca el e cel care se pricepe mai mult decat bine la computere............................. Deci, repet.. Daca povestea ar fi reala evident ca m-ar impresiona fff mult cum de altfel a si reusit sa o faca pana ce am ajuns la pasajul unde a divulgat cine e "paratul" si atunci a inceput sa nu imi mai miroasa a adevar ...
Cat despre necazul meu, cred ca nu e potrivita comparatia ta! Eu vorbeam despre boala cuiva nu am creat topic special ca sa ma apuc sa arunc cu noroi in unul din membrii forumului.. Atat!!!

Sa stii ca acel apel nu il facusem ca sa starnesc mila ci doar ptr ca am simtit ca rugaciunea colectiva este mai bine auzita si ca nu ma simteam singura. Acum dupa cele ce mi le-ai comentat ma faci sa regret ca am deschis topicul respectiv...asta e!!!! Surprize, surprize!!!!!merci mult!
Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 14:07:07
MarinaAlca's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de marinaalca Vezi mesajul
eu cred ca el e cel care se pricepe mai mult decat bine la computere............................. Deci, repet.. Daca povestea ar fi reala evident ca m-ar impresiona fff mult cum de altfel a si reusit sa o faca pana ce am ajuns la pasajul unde a divulgat cine e "paratul" si atunci a inceput sa nu imi mai miroasa a adevar ...
Cat despre necazul meu, cred ca nu e potrivita comparatia ta! Eu vorbeam despre boala cuiva nu am creat topic special ca sa ma apuc sa arunc cu noroi in unul din membrii forumului.. Atat!!!

Sa stii ca acel apel nu il facusem ca sa starnesc mila ci doar ptr ca am simtit ca rugaciunea colectiva este mai bine auzita si ca nu ma simteam singura. Acum dupa cele ce mi le-ai comentat ma faci sa regret ca am deschis topicul respectiv...asta e!!!! Surprize, surprize!!!!!merci mult!
si inca ceva vreau sa te intreb, pe tine si pe cei ce luati drept reala povestea lui tudor... Chiar nu vi se pare straniu cum de stie atatea detalii depsre "parat"??????? De unde stie el ca a venit "paratul" in bucuresti si ca sotia lui i-a cautat servici?? De unde stie ca au avut relatii intime la ea la servici???????? De unde toate astea??????? Ca doar nu pot crede ca sotia sa a avut un moment de slabiciune sa divulge totul????? Deci toate astea mi se par cel putin ciudate.... Cat despre povestea ca "paratul" a incercat sa intre pe adresa lui de internet sau fabulatii de genul asta eu cred ca s-a intamplat tocmai invers... Ca "victima" e cea care a reusit sa sparga parole si nu numai!!!!!!!!!!!!!si cu asta nu mai am ce comenta la acest subiect.. Din punctul meu de vedere e incheiat.. Mi-am spus parerea si gata!
Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 14:13:44
MarinaAlca's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Draga Marina, nu demult te-am compatimit si pe tine si ne-am rugat pentru tine. Oare nu asa trebuie sa raspundem la apelul oricarui om aflat la ananghie?
Daca cineva minte, il va vedea Dumnezeu; la fel si pe noi daca il credem si ne rugam pentru binele lui.
Dar a trece nepasator pe langa un om care are nevoie de un cuvant de imbarbatare, e pacat. Sa nu uitam ca suntem oameni. Tu nu ai inima impietrita, ca sa nu stii ce este durerea. Doamne ajuta.
Iarta-mi curiozitatea dar nu ma pot abtine sa nu intreb daca tu esti ANCAH???
Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 14:14:30
Anca-Miha
Guest

Implicit

Draga Marina, nu intelege gresit ce am scris. Suntem ortodocsi si avem datoria de a ne ruga unul pentru celalalt.
Daca dubiul tau se bazeaza doar pe o parere si nu stii cu siguranta ca Tudor minte, atunci sa lasam timpul sa rezolve problema. Am auzit intr-o predica, ca cel care e indurerat are dreptate. In acest moment nu trebuie sa ne preocupe vina cuiva, ci doar sa ne rugam pentru ei. Sa nu influetam in rau pe unii, care si ei ar vrea sa se roage pentru aceasta familie. Dumnezeu e mare si le vede pe toate, asa cum sunt. Iar fara de pacat nu e nici unul dintre noi.
Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 14:17:19
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
pana ce am ajuns la pasajul unde a divulgat cine e "paratul" si atunci a inceput sa nu imi mai miroasa a adevar ...
!
"Paratul" nu a infirmat. Ia, gandeste-te!
Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 14:32:35
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
si inca ceva vreau sa te intreb, pe tine si pe cei ce luati drept reala povestea lui tudor... Chiar nu vi se pare straniu cum de stie atatea detalii depsre "parat"??????? De unde stie el ca a venit "paratul" in bucuresti si ca sotia lui i-a cautat servici?? De unde stie ca au avut relatii intime la ea la servici???????? De unde toate astea??????? Ca doar nu pot crede ca sotia sa a avut un moment de slabiciune sa divulge totul????? Deci toate astea mi se par cel putin ciudate.... Cat despre povestea ca "paratul" a incercat sa intre pe adresa lui de internet sau fabulatii de genul asta eu cred ca s-a intamplat tocmai invers... Ca "victima" e cea care a reusit sa sparga parole si nu numai!!!!!!!!!!!!!si cu asta nu mai am ce comenta la acest subiect.. Din punctul meu de vedere e incheiat.. Mi-am spus parerea si gata!
Probabil se cunosc.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 15:37:55
antoniap
Guest

Implicit

Geo Nectarios,
rostirea rugaciunii ,,Tatal nostru'' nu cred ca este o practica pagana. O rosteau si o rostesc astfel multi pustnici in locul CELOR SAPTE LAUDE atunci cand preocuparile nu le permit sa-si citasca rugaciunile din Ceaslov. Este rugaciunea lasata de Dumnezeu. Este prima si cea mai importanta dintre rugaciuni. Disciplineaza mintea, ne ajuta sa iertam pentru a primi iertare...

Ai fost cam prea dur cu mine, dar te iert.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 16:50:47
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Geo Nectarios,
rostirea rugaciunii ,,Tatal nostru'' nu cred ca este o practica pagana. O rosteau si o rostesc astfel multi pustnici in locul CELOR SAPTE LAUDE atunci cand preocuparile nu le permit sa-si citasca rugaciunile din Ceaslov. Este rugaciunea lasata de Dumnezeu. Este prima si cea mai importanta dintre rugaciuni. Disciplineaza mintea, ne ajuta sa iertam pentru a primi iertare...

Ai fost cam prea dur cu mine, dar te iert.
Antonia, te rog sa nu denaturam adevarul. Iarta, dar era vorba nu de rugaciunea Tatal nostru in sine, ci de a o spune de 99 ori pe zi. De aceasta cifra s-a legat fratele nostru. Unde ai citit tu ca trebuie spusa de 99 de ori pe zi ? Te intreb si eu la randu-mi .
Vechi 17.10.2008, 20:04:29
antoniap
Guest

Implicit

De fapt e vorba de spunerea acestei rugaciuni in cinstea celor 33 de ani pe care i-a trait Mantuitorul de trei ori pe zi. De trei ori cate 33. Nu am fost destul de explicita si imi cer scuze ca am fost inteleasa gresit. Un calugar mi-a spus ca , daca nu pot sa-mi fac rugaciunile de dimineata, sa spun in drum spre serviciu de 33 de ori rugaciunea aceasta. Si , daca mancam de trei ori pe zi , se cuvine sa ne si rugam macar de trei ori pe zi.

De fapt ideea era s-o spun de cat mai multe ori. Am citit ca aceasta rugaciune e spusa si de catre pustnici ca o pregatire pentru Rugaciunea lui Iisus. Regret ca nu am la indemana citatul din cartea ,,Parintii pustiei", dar daca-l gasesc il scriu.

Metanierele de ce sunt facute? Ca sa ne ajute sa mentinem mintea la rugaciune. Putem numara de cate ori am zis orice rugaciune. Chiar si Rugaciunea lui Iisus!

Iertati-ma cei care aveti deja un program de rugaciune. Eu voiam sa-l ajut pe Tudor sa se roage in caz ca nu are un asemenea program. Oricum nu-mi strica niste observatii. Iar daca am gresit cu ceva, poate ma convinge cineva cu argumente. Caci sunt dispusa sa ma corectez.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2008, 21:01:58
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu spun Tatal nostru odata, pentru ca asa stiu ca se face. Ca altii o mai zic dupa aia in gand, e doar treaba lor, iar asta depinde si de fiecare in parte.
Oricum, asa ca idee, cred ca daca e sa practici rugaciune in gand la moment de ispita sau cumpana, cel mai indicat este sa se zica rugaciunile scurte catre Hristos, Maica Domnului si sfantul inger pazitor > stiti voi care sunt...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
deznadejde si disperare ilinca20 Intamplari adevarate 108 23.08.2012 19:30:16