Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.10.2008, 00:14:30
antoniap
Guest

Implicit

P.S Rugaciunea ,,Tatal nostru" sa o spui cel putin de 99 de ori pe zi.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2008, 02:07:34
thudor thudor is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Va multumesc

Buna seara,
As dori sa va multumesc tuturor, va percep ca pe o mare familie, sunteti deosebiti si atat de buni cu mine, desi nu ma cunosteati. Ati venit in ajutorul meu atunci cand aveam mai mare nevoie. Asa cum v-am spus sunt inconjurat de o lume care se poarta foarte frumos cu mine, pacienti, studenti, prieteni, poate timpul petrecut cu acestia m-a facut sa nu vad anumite realitati ale vietii cotidiene. Marea incercare prin care trec nu o puteam impartasi cu ei pentru ca mi-as fi afectat, pe de o parte, intr-un fel sau altul, sotia si familia si, pe cei care ne cunosc, care au fost alaturi de noi tot timpul, care ne pretuiesc si care, de regula, vin la mine atunci cand au nevoie de ajutor.
Nu am stiut daca fac bine sau rau impartasind suferinta mea cu voi, as vrea sa nu ma intelegeti gresit, dar pana acum nu am accesat niciodata un forum. Timpul meu de peste zi inseamna pacienti, obligatiile profesionale ce imi revin si, mai apoi, dau fuga acasa la copii, unde ajung si asa mult prea tarziu. De cele mai multe ori ele dorm si nu pot face altceva decat sa le inchin, sa le invelesc si sa le sarut.
Daca as ramane la serviciu pentru a scrie, pentru a naviga pe internet, ar insemna un timp in plus pe care il petrec departe de familia mea. De multe ori, dupa suferinta pe care o vad in timpul zilei, mi-e greu sa mai fac si altceva.
Va raman recunoscator pentru timpul pe care l-ati sacrificat pentru mine, pentru gandurile minunate, pentru sfaturile pe care mi le-ati impartasit si pentru rugaciunile pe care m-ati indrumat sa le fac.
Astazi a fost ziua Sf. Cuvioase Parascheva si a Sf. Mucenici Nazarie, Ghervasie, Protasie si Silvan. Pentru mine Sf. Parascheva a fost intotdeauna alaturi, mi-a indrumat pasii si mi-a ajutat familia si copiii. Aveam 16 ani cand m-am angajat intr-un magazin ca si muncitor necalificat, ganditi-va ca este mult de atunci, era o alta epoca. Drumul meu de acasa spre magazin il faceam cu tramvaiul pana la podul Basarab din Bucuresti si, mai apoi, o luam pe jos pe Titulescu. In fiecare dimineata si in fiecare seara, cand plecam de la serviciu, treceam prin fata Bisericii Sf. Parascheva. Aici intram adeseori si ma rugam, multumeam sau ceream ajutorul in fata Icoanei Sfintei Parascheva.
Asa cum spuneam, era o alta epoca, iar Bisericile erau goale, chiar foarte goale, in timpul saptamanii...mai apoi, cu 10 ani in urma, aici ni s-au pus pirostriile pe cap si, mai apoi tot aici ne-am botezat copilele...
Cea de-a doua sarcina a sotiei mele a fost cu complicatii, am venit si aici si m-am rugat si am fost ajutati. Astazi s-a intamplat ceva minunat, ca in fiecare an, am venit de ziua Sfintei Parascheva la Biserica, Preotul care ne-a cununat si care ne-a botezat copiii a dat binecuvintarea copiilor, ne-am rugat, si dupa ce am plecat de la Biserica ceva s-a intamplat, acea furie si deznadejde s-au spulberat pur si simplu. Cand am ajuns in cabinet am deschis calculatorul si am citit mesajele de la voi. As vrea sa stiti ca, prin ceea ce mi-ati scris, prin ceea ce m-ati facut sa simt...mi-e greu sa exprim in cuvinte. Dumnezeu sa va Binecuvinteze si sa va apere, sa ramaneti mereu asa, buni, calzi si daruind Iubire, dar, mai ales, sa si primiti Iubire.
Desi nu va cunosc numele, atunci cand am sa ma rog, in rugaciunile mele veti fi si voi. Mi-as dori sa va pot raspunde, sa va pot fi si eu de folos, asa cum si voi ati facut-o cu mine.
Probabil ca de acum imi va fi greu sa nu revin si eu, din cand in cand, si sa ma alatur voua. Poate odata si odata voi fi si eu de folos in alinarea unei dureri impartasita aici, cu voi. Intotdeauna am crezut ca atunci cand un om are o suferinta, e bine sa o spuna cuiva, sa caute o solutie impreuna cu cineva, mi-era greu sa cred ca impartasind-o undeva, pe un forum, cu oameni necunoscuti, acestia nu te-ar judeca si nu te-ar putea rani... va rog sa ma iertati, probabil ca aveam nevoie de o lectie ca sa pot invata ca oriunde in lumea asta pot exista oameni care, fara sa stie cine esti, sa vina alaturi de tine, sa-ti aline suferinta si sa te faca sa te simti ca nu esti singur, inca o data va multumesc din suflet, m-am pripit, nu am vrut sa scriu pe acest forum la inceput, insa stiind ca cel ce mi-a provocat suferinta scrie pe acest forum, m-am decis intr-o clipa, cand deznadejdea pusese stapanire pe mine, cand tot ceea ce facusem in ultima vreme, in relatia cu sotia mea daduse gres, cand teama de a-mi pierde copiii pusese stapanire pe mine, dupa o zi grea, plina de pacienti cu probleme mari. M-am decis, am intrat si, pentru ca ii urmarisem afirmatiile si raspunsurile crude pe care le dadea, mi s-a parut injust sa judece oamenii atat de crud, m-am pus in locul oamenilor care primeau raspunsurile de la el si mi-am dat seama ce rani adanci poate sa sape in sufletul lor, am vazut cat de usor poate pangari numele unor oameni care au trait o viata alinand dureri si ajutand oameni. Si atunci mi s-a parut nedrept sa se dea altceva decat era cu adevarat, pentru ca am considerat ca atunci cand un crestin sfatuieste un alt crestin, trebuie sa o faca cu Iubire, pentru ca acela ce il Iubeste pe Dumnezeu si nu-si Iubeste aproapele, acela minte, este fatarnic si face rau in jurul sau, imprastie durere, am crezut, pentru o clipa, ca este nedrept sa nu se afle cine este el cu adevarat si cum mi-a raspuns el crud ca este o tara libera si fiecare face sex unde vrea si cu cine vrea. Eu atunci aveam totul de pierdut, iar pentru el nu era decat o joaca de copil, copil care aici venea si judeca oameni, preoti si scria ca Dumnezeu nu este decat un om.
Dupa ce am inceput sa scriu, mi-am dat seama ca nu asta era important, lucrul cel mai important era sa incerc sa nu mai judec, sa nu intru intr-o lupta fara de rost, cu un baiat care cine stie ce suferinte a avut in copilarie de au putut sa-i sfasie in acest fel sufletul, sa vad ce e mai bine pentru copiii nostri si pentru familia mea. Initial am crezut ca o sa ma judecati si ca raspunsurile o sa fie superficiale, ca o sa ma trimiteti sa fac cine stie ce canoane si ca nu o sa va implicati atat de mult. V-am scris cu toata Credinta si mi-ati raspuns cu Iubire si cu multa intelepciune si m-ati facut sa inteleg ca multi dintre voi ati trecut prin suferinte similare si ati avut de invatat din asta. Nu stiu cat am sa invat eu din aceasta lectie, dar cu certitudine pot sa va spun un lucru, caci datorita voua, in cel mai cumplit moment de disperare m-ati facut sa schimb intru totul directia, sa ma rog si sa las in Voia Domnului ceea ce urmeaza sa fie, pentru ca, indiferent ce as fi facut eu cu mintea mea lumeasca, nu ar fi insemnat decat sa raspund raului cu rau si orice as fi facut, bun sau rau, ar fi fost interpretat la fel de rau. Datorita voua raman, de astazi, doar in Voia Domnului. Ma voi ruga si atat. V-am citit cu atentie mesajele si toti mi-ati dat un numitor comun, Rugaciunea. Asta voi face de acum incolo, pentru ca orice as face altceva, am inteles ca ar iesi rau. In ceea ce il priveste pe el, cu siguranta va avea ceva de invatat din tot ceea ce a facut pana acum si ma rog pentru el si pentru sufletul lui, in ceea ce o priveste pe sotia mea, orice as face ar iesi rau. In primul rand nu am de gand, chiar si daca va fi un proces de divort, sa aduc dovezile privind tot ceea ce s-a intamplat, pentru ca i-ar afecta imaginea si i-as distruge viata de acum incolo, poate ca a fost indeajuns de nefericita alaturi de mine si, cu siguranta disperata daca l-a ales pe acest tanar baiat de pe malurile Dunarii. In afara de asta, ce ar spune peste ani copiii nostri, indiferent de ce s-ar intampla in viitor, ele au nevoie de noi amandoi, iar imaginea mamei trebuie sa ramana sfanta...
Inca o data va multumesc din suflet si va voi ramane recunoscator, purtandu-va in gandurile si in rugaciunile mele. Sa va ajute Dumnezeu sa ramaneti mereu asa precum sunteti, asa cum v-ati purtat cu mine, plini de Iubire si Adevar Intru Domnul! Ati ajutat un suflet care putea sa rataceasca...
Doamne Ajuta.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2008, 08:58:55
eduardd
Guest

Implicit

raman, de astazi, doar in Voia Domnului. Ma voi ruga si atat.

Tudor ai luat cea mai buna decizie.:) Maicuta Domnului sa va aibe in paza, sa va calauzeasca pasii, sa va intelepteasca pe amandoi sa nu pierdeti cununa ce va este pregatita din aceasta incercare. Cu siguranta Domnul v-a pregatit una! Si tie Tudore si sotiei tale (daca se va ridica si va parasi pacatul). Nimeni nu este fara de pacat. Fiecare din noi a gresit macar odata in viata..pentru acea "data" TREBUIE sa iertam la randul nostru pe cel ce ne-a gresit cu voie sau fara voie. Fruntea sus! Va veni si Bucuria.
Iti voi scrie in incheiere indemnul parintelui Mina Dobzeu:
" Uita raul, iarta mult, iubeste mult".
Reply With Quote
Vechi 15.10.2008, 11:16:09
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Tudor, ma bucur mult pentru tine. Nu mi-a venit sa cred ca este vorba despre acel baiat. Stiu ce inseamna sa ai necazuri in familie, si desi nu am copii, si eu am trecut prin clipe grele, dar Dumnezeu si Maica Domnului m-au ajutat in final. Incearca sa discuti deschis cu sotia ta, incearca sa o faci sa inteleaga ca e rau ce face, daca poti, mai acorda-i o sansa si luati-o de la capat. Tu fii mai atent la nevoile ei pe viitor, petreceti mai mult timp impreuna, cu fetitele, dar cel mai mult, rugati-va la Dumnezeu sa va lumineze ce sa faceti. Te sfatuiesc sa citesti "Paraclisul Maicii Domnului" te va linisti si Maica Domnului se va indura de tine.
Ganditi-va ca fetitele nu au nici o vina. Pentru ele ar trebui sa luptati. Si oricum, multumiti Domnului pentru situatia financiara care o aveti, ca nu va ganditi ce le veti da sa manance fetitelor si voua. Iarta-ma daca te-am jignit sau daca sfaturile mele nu le gasesti potrivite ,caci, asa cum afirma si fratele mihai, poate pacatele ne intuneca judecata. Dumnezeu si Maica Domnului impreuna cu toti sfintii sa va dea putere si intelepciune sa treceti cu bine peste asta.
Doamne ajuta!
Iar tu, Achimovjan, sa iti fie rusine! Sper ca acum vezi gravitatea fapelor tale. M-ai dezamagit, nu ma asteptam la asa ceva din partea ta. Sper sa iti vina mintea la cap. Curand!
Reply With Quote
Vechi 15.10.2008, 20:47:56
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tia Vezi mesajul
[...]
Iar tu, Achimovjan, sa iti fie rusine! Sper ca acum vezi gravitatea fapelor tale. M-ai dezamagit, nu ma asteptam la asa ceva din partea ta. Sper sa iti vina mintea la cap. Curand!
De unde stiti ca e achimovjan? Thudor nu a dat nume, ci doar indicatii. Oricat de asemanatoare este o descriere, e bine sa nu acuzam dupa banuiala noastra.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2008, 22:33:26
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Tudor, sunt postari care ma fac uneori sa ma simt fratele, alteori tatal, fiul, bunicul, celui ce posteaza. Si asta pentru ca imi doresc sa am in jurul meu oameni fericiti. Si stii ce e minunat? Ca acesti oameni fericiti, atunci cand isi daruiesc ceva il aduc intre ei si pe Dumnezeu. Nu uita si nu deznadajdui. Poti fi o viata inchis pe balcon, important e sa ne simti acolo, sa nu te vezi doar pe tine. Cum poti face asta? Uitand raul.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2008, 08:36:39
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur Vezi mesajul
De unde stiti ca e achimovjan? Thudor nu a dat nume, ci doar indicatii. Oricat de asemanatoare este o descriere, e bine sa nu acuzam dupa banuiala noastra.
Nu este o banuiala, ci o certitudine. Si nu sunt singura care si-a dat seama ca este el.
Vechi 16.10.2008, 08:47:21
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tia Vezi mesajul
Nu este o banuiala, ci o certitudine. Si nu sunt singura care si-a dat seama ca este el.
De cand a aparut topicul acesta, achimjan, a postat undeva, o singura data si foarte scurt si sec si de atunci nu a mai aparut pe forum. Rusinea, regretul faptei, mustrare de constinta, lasitate, greu de spus.
Vechi 16.10.2008, 01:44:58
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
P.S Rugaciunea ,,Tatal nostru" sa o spui cel putin de 99 de ori pe zi.
Nu mai umbla cu practici pagane!!! e de ajuns sa zica un "Doamne miluieste" plin de credinta si nadejde si sa il auda Dzeu, nu cu 99 de ori... lasa prostiile! Poate sa zica si de 3miliarde de ori, daca zice fara credinta, a irosit timpul degeaba rostind rugaciunea la nesfarsit...
Reply With Quote
Vechi 16.10.2008, 02:34:32
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Iubite frate in Hristos!
Abia acum am citit pe forum "necazul" fratiei tale... Din pacate, si in familia mea au fost cam 95% aceleasi probleme cu parintii mei, mai cu seama ca suntem trei frati... Am dus acesta greutate ani de zile... au fost momente cand intre parintii mei se intervenea cu politia... Am trecut prin multe, iti spun in calitate de copil al parintilor mei, iar fratia ta spui in calitate de parinte, de tata... Stiu prin ce treci, stiu cum e toata situatia... Dezastru aveam chiar si la miez de noapte, chiar 2-3 noaptea... Dar sa fac o diferenta, mama era acuzata pe nedrept de "inselaciune"... iar crizele tatalui nostru ne ducea la amare chinuri... toti eram trecuti prin "mainile sale" (e un munte de om)... dar pe noi trei si pe mama ne unea pe toti o singura alinare: MILA LUI DUMNEZEU!!! Ne rugam indeosebi la Maica Domnului in HOHOTE de plans... nu dormeam nopti intregi din cauza scandalului si a agresivitatii verbale si fizice... totul parea a fi un infern... noi ziceam ca e iadul in casa noastra... Toti trei fratii lipseam de la scola cu saptamanile... nu ne puteam duce la scoala vineti... slabi si ingalbeniti... ne lua banii din casa si nu ne dadea nimic... nici macar bani de o paine... Aveam sa bem apa de la chiuveta in schimb... eram ametiti si foarte slabiti atat de foame cat si de amara suferinta... Eu eram la seminar in acea vreme... am ajuns si ultimul an... Nu puteam invata deloc pt bac... ce faceam in schimb? ACATISTUL SF.NECTARIE DIN EGHINA, la care am MARE evlavie!!! si te rog crede-ma ca am scapat de moarte din mainile tatalui cu Sf.Nectarie.. caci tineam icoana sa stransa la piept si in hohote de plans... si cand a vrut sa ma loveasca cu pumnu (cre ca avea si ceva in mana, nu mai stiu, nu vedeam de plans, aveam si okii umflati)... dar am vazut cum s-a impiedicat si a cazut la pamant de abia s-a ridicat... nu am sa uit aceasta minune cat voi trai a Sf.Nectarie! Ura tatalui asupra mamei era demonica... avea chip satanic cand se mania... nici nu puteai sa il privesti macar din profil... si zbieraturi ca de demonizati... Fereasca Dumnezeu pe toti de ce am trecut eu cu parintii...
Mama se gandise ca nu mai e de stat cu omu asta dar noi ii ziceam sa nu pierdem nadejdea, ca vine si clipa pacii.. a vrut sa o arunce pe mama de pe un pod cu masina (cu riscul pierderii si a vietii lui) daca nu recunoaste ca il inseala... Cand am venit intr-o seara de la Vecernie acasa, tata o strangea de gat pe mama... deja nu mai avea aer... simtea cum o lasa toate... i se intuneca lumina okilor... lasa capu in piept... era o scena teribila... groaznica... tata s-a speriat cand am intrat in casa... Din mila Domnului mama a scapat... A fost si Ajutorul Dumnezeiesc dar si al Sf.Nectarie... la care avem toti evlavie!!! Din mila Domnului si a Maicii Sale si a Sf.Nectarie, treburile s-au linistit in urma STARUINTEI IN RUGACIUNE!!! Dar Dumnezeu a lucrat in asa fel incat tata acum dupa ani de "terorism" a devenit un tata model!!! Asta numai din mila lui Dumnezeu si a iubirii Sale fata de noi pacatosii, robii Sai!!! Din mila lui Dumnezeu a venit in casa noastra o particica din Sf.Moaste ale Sf.Ioan Gura de Aur si o particica din Sf.Nectarie din Eghina! Cele mai mari binecuvantari pe care le avem! Arde candela neincetat acolo la ele! Totul se rezolva cu NDEJDE MARE in Dzeu si cu ajutorul Sfintilor!!!
De aceea te indemn, nu te grabi sa faci vreun pas gresit, ca sa distrugi familia! Ce a unit Dumnezeu omul sa nu desparta! Numai Dumnezeu stie de ce a ingaduit aceasta incercare peste fratia ta! Sigur are ceva cu tine... te pregateste pt o "misiune"... Toate necazurile ne sunt spre intarirea credintei!! Nu lasa RUGACIUNEA!!! asta te va tine in "viata"!!! Cate despre sotia fratiei tale, are grija Sf.Nectarie sa o intoarca inapoi la familie! Dar trebuie Rabdare muuulta si Rugaciune!!! Eu am trait 21 de ani de suferinta... de cativa ani incoace, de cand sunt sf,moaste in casa noastra, totul s-a linisitit, asta prin rugaciunile Sfintilor!!! Slava lui Dumnezeu pt toate!!! Stie El mai bine ce e bine pt fiecare.... te rog frumos, mergi la Radu Voda la Moastele Sfnatului Nectarie si te roaga acolo la sfntul si ai sa vezi cat de mult ajuta!!! Eu am trait N minuni cu acest sf.minunat!!!! De aceea te indemn sa te rogi su fratia ta la acest sfant si vei vedea minunile lui Dumnezeu prin Sfintii Sai!!! Cere de la un parinte de acolo sa iti dea putin ulei din candela sf.Nectarie intr-o sticluta si unge-i perna cu acel ulei sfintit, da-i pe toate hainutele asa cate putin, poti sa pui si in mancare oleaca!!! Si impreuna cu rugaciunea ai sa vezi efectele minunate...
Dumnezeu si Sf,.Nectarie sa te binecuvinteze!!!!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
deznadejde si disperare ilinca20 Intamplari adevarate 108 23.08.2012 19:30:16