Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.07.2008, 10:23:37
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Dar cu ce mai curatam constiinta, Achimovjan? pasta de dinti? Sapun? Ca tipa, cand stie ca n-are voie sa se prezinte asa in biserica, sa ia anafura si sa se gandeasca la imbratisari.
Si nici sa ingrijeasca intai de foame, de sete -de trup- si apoi de suflet. (la faza asta ma recunosc pacatoasa, rezist greu sa nu mananc pana la pranz)
Din cate stiu, nu se poate sa faci dragoste seara, iar dimineata sa mergi la biserica, avand inca alte ganduri decat cele de pocainta. Trebuie sa mai treaca un pic de timp. Nu stiu nici eu cat e acel timp. Oricum, mai mult de 12 ore.

Reply With Quote
Vechi 24.07.2008, 11:29:48
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de achimovjan
Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
Citat:
În prealabil postat de mirelat
apropo, mi-a spus odata un preot de la Biserca Ortodoxa Siriana Antiohiana ca anafura este data ca binecuvantare, si se poate lua oricand.
oricand pe stomacul gol si daca esti curat/a.
Deci cum am mai spous undeva.Ca sa luati anafura trebuie sa fiti "curati",adica sa faceti cel putin un dus inainte,si mai ale sa va spalati pe dinti:D.De asemenea ar fii de preferat sa nu aveti nimic in stomac,nici macar suc gastric(stomac gol).Pai eu zic mai bine sa aluati anafura dupa ce muriti,dar nu imediat ci dupa ce indepliniti toate aceste absurde conditii impuse pe aici.Eu asta am inteles,ca pentru a lua anafura,trebuie sa fii mort.:D
daca pt tine curatia se rezuma la chestiile astea, atunci nu ma mir ca ai putut scrie un asa mesaj...
Reply With Quote
Vechi 24.07.2008, 11:35:11
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit

femeia este necurata 7 zile de la prima scurgere... barbatul, de asemenea, este necurat, dar probabil ca numai in ziua respectiva, nu stiu, interesati-va.
omul este necurat daca fumeaza (la mine in Biserica, fumatorii nu numai ca sunt opriti de la Sf Impartasanie, anafura si celelalte... dar nici sa sarute icoanele n-au voie; si e bine pt ca pe multi i-a ambitionat de s-au lasat :D )
si asa mai departe...

la ironii ne pricepem toti, dar sa ne gandim putin... Doamne fereste
Reply With Quote
Vechi 24.07.2008, 11:35:23
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

se vede ca unora le trebuie dictionar de a traduce tenta subtila si inteligenta ironica a mesajelor lui achimovjan... eliberati-va!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! incercati sa puteti citi dincolo de cuvinte... nu mai fiti orbiti de prejudecati sin indoctrinari!!!!
Reply With Quote
Vechi 24.07.2008, 11:45:06
MarinaAlca's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
omul este necurat daca fumeaza (la mine in Biserica, fumatorii nu numai ca sunt opriti de la Sf Impartasanie, anafura si celelalte... dar nici sa sarute icoanele n-au voie; si e bine pt ca pe multi i-a ambitionat de s-au lasat :D )
si asa mai departe...

la ironii ne pricepem toti, dar sa ne gandim putin... Doamne fereste
ca bine zici ispita_ta.. la ironii si rautati.. apropo.. cum ramane cu preotii care fumeaza??:D.. pe ascuns evident:p... dar ptr ei nu se aplica pedeapsa sus mentionata de tine.. ca doar e evident, urmam cu intreaga "turma" sloganul " SA FACEM CE ZICE POPA NU CE FACE POPA" lol lol lol lol si " sa nu judecam faptele preotului":p
Reply With Quote
Vechi 24.07.2008, 11:46:11
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit

Marina draga, e un forum crestin, ai chef de ironii? imi provoaca greata oamenii care se baga ca nuca-n perete.
pana data viitoare, poate inveti sa folosesti functia "mp" daca nu esti pe subiect
Reply With Quote
Vechi 24.07.2008, 11:48:01
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit

ah.. sorry, credeam ca mi te-ai adresat mie.

pai... daca ma intrebi pe mine ... Biserica oficiala e plina de putregai... ce sa mai vorbesc de-un "preot" care fumeaza...
Reply With Quote
Vechi 24.07.2008, 11:51:39
MarinaAlca's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Marina draga, e un forum crestin, ai chef de ironii? imi provoaca greata oamenii care se baga ca nuca-n perete.
pana data viitoare, poate inveti sa folosesti functia "mp" daca nu esti pe subiect
mare dreptate ai ispita_ta... poate ar trebui sa invat mai mult decat a folosi o functie... cat despre a fi sau a nu fi in subiect........ tu ai fost cea care ai deschis vorba despre fumatori.. si te-am intrebat daca si ptr preotii fumatori tot regula asta se aplica.. li se interzice anafura???? Sf Impartasanie??? deci pune ochelarii sau eventual un nou consult ORL ptr marire dioptrii, sau un dictionar explicativ te va face sa intelegi ca eram in SUBIECT...:D:D:D:D:D:D:D... daca nu... tot inainte!! nu-i bai!!
Reply With Quote
Vechi 25.07.2008, 15:37:40
pacatoasa's Avatar
pacatoasa pacatoasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.07.2007
Implicit

Va multumesc pentru raspunsuri...inca nu sunt lamurita pe deplin....dar mai ma interesez si mai astept raspunsuri de la voi:)
Reply With Quote
Vechi 25.07.2008, 16:01:29
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Se vorbeste adesea ca anafura inlocuieste Sfanta Euharistie. Dimpotriva, rostul ei este sa intretina viu in sufletele noastre simtul lipsei Sfintei Euharistii si dorinta de a ne face vrednici sa ne impartasim cu Trupul si Sangele Domnului. Daca ramanem la o intelegere ingusta - anafura inlocuieste Euharistia - riscam sa ramanem doar la ea, invocand motivul - nu sunt vrednic decat de anafura.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Se mai ia anafura dimineata dak am mancat noaptea? tinutza Generalitati 22 16.04.2007 12:06:07