Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2008, 23:11:35
ioanhodean's Avatar
ioanhodean ioanhodean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2008
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ioanhodean
Implicit

cu siguranta nu a bine..sa vedem de Schimbarea la fata ce va fi..:dontgetit:
Reply With Quote
Vechi 17.06.2008, 23:14:31
ioanhodean's Avatar
ioanhodean ioanhodean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2008
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ioanhodean
Implicit

oricum..ierarhii cum or fi fost asa or fost.ei vor da seama.noi trebuie sa i respectam ca ne sunt totusi superiori si sa facem ascultare si sa ne rugam lui Dumnezeu pt mantuire si ierarhi modeli:) ; nu ca nu am avea.
cine are de zis cva impotriva lor,sa se faca el arhiereu si mai vorbim.:sleep:
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 04:22:12
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory
Emanuel, [...] nu ne mai zapaci cu transformarile tale la 180 de grade,ca nici nu mai stim de pe ce parte a baricade te mai situiezi,mai ales la aceste topicuri unde se discuta asiduu despre BOR visavi de BOSVR.
ha, ha, deci baricada e ceea ce conteaza, pana la urma.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 09:45:42
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

nu shtiu daca sunt barfe sau adevaruri, tzi-am zis ca habar n-am shi nu ma intereseaza Rafael draga, dar cred ca asha cum ai facut acum, punandu-tzi serios problema propriei mantuiri ai procedat corect... indiferent de ce parere ishi face cineva de tine ca nu vei da socoteala pentru multa sau putzina slava de la oameni ci de ce itzi cere/te roaga/itzi porunceshte Hristos, iubitorul de oameni, Rasaritul al tuturor Rasariturilor..., caci "inainte de Luceafar El este".

eu oricum am discutat cu tine pe baza ce mi-ai spus dumneata din BOSVR shi ce am aflat de la tine sau altzii de me forum, ca adevarul despre unul sau altul nu-l shtiu shi nici de activitatzile homo ale unora, din BOR sau din alta parte shi in general acestea sunt pacate personale shi de iertat daca pacatosul orishicine ar fi el se indreapta, dar erau des folosite de vechea securitate pentru compromiterea celor inconvenabili....

shi daca spui ca sf Maximovici a fost pe la ei, este pentru ca probabil voria sa-i indrepte dar se pare ca nu s-au indreptat complet shi de aceea au pierdut comuniunea, deci cei de la Slatioara vor shtii cum ishi vor duce pe mai departe lucrarea, in minciuna, sau vor veni la Adevar shi la Lumina... dar ma indoiesc de impacari shi resfintziri intrucat intotdeauna baricadele orgoliilor mandriilor adica iubirea "bisericii" splendide shi impunatoare a antihristului este mai ushor de a o asculta decat calea cea buna a impacarii shi umilintzei in Adevar shi Dreptate...
Dar degeaba vorbim de adevar shi dreptate ca noi habar n-avem ce inseamna aceste lucruri, findca in lux shi cu bura plina nu ai cum sa faci decat neascultare shi desfranare... intronand lacomia ca singura forma de dreptate adica invidia shi razbunarea... deci de asta ma cam indoiesc ca exista shanse de indreptare venite din ambele partzi... dar daca Hristos ishi intoarce fatza catre voi nu-i exclus, caci la Hristos toate sunt cu putintza, dar singur nu poate, are nevoie shi de oameni, de credincioshi ca doar cu cei ce-L iubesc cu adevarat pazindu-i poruncile shi care sunt credincioshi Lui shi nu gLumei ishi va duce planul la BUN sfarshit, altfel ne va da pe totzi focului...

pana atunci insa asha cred shi eu ca BOSVR sunt schismatici shi au creat o biserica paralela din nemultzumirea unora ca au fost lepadatzi, acuma nu shtiu shi nu ma intereseaza daca pe drept sau pe nedrept....

deci ma bucur ca te-a luminat Hristos ca parintele Ilie Cleopa shi Dumitru Staniloaie sunt Duhovnici ai nemaului, Mari duhovnici nemincinoshi shi neeretici care nu merita nici prin gand sa ne treaca o umbra de indoiala ca ar fi voit cuiva vre-un rau sau ca ne-au dus in minciuna sau erezie ca sa fie luatzi in bashcalie sau ridiculizatzi de cineva... ca poate unii se mai pun shi cred ca asha ar fi, ca doar sunt destui sectantzi care s-ar indreptaztii rapid... nu ma erijez in aparatorul lor caci sunt ai noshtrii ai tuturor, ai oricui care vor sa creada shi cauta Adevarul deci shi ai tai Rafael shi ai oricui care ishi cauta mantuirea sufletului shi trupului.

Bine ca se mai face Lumina din cand in cand... dar problema este a ramane in lumina, ca daca iar ne invartoshem, spre hule shi osandiri shi barfe atunci iarashi n-am facut nimic, ci aducem intunericul dupa noi shi ne increshtinam doar cu numele cai inima ne ramane la gLlumeail, marele arhicon din vazduh care ar vrea sa conduca biserica lui Hristos din vazduh, prin tot felul de semne, minuni, naivitatzi, minciuni shi ipocrizenia afirmatziei mincinoase ca mintzi, ca sa te statorniceshti in indoiala shi sa nu mai intareshti nimic din credintza shi mantuirea ta... dar daca ochiul tau cel drept, lumina ta, te poticneshte de la Imparatzia Cerurilor, atunci scoate-l de la tine ca mai bine orb sau shchiop shi in Viatza, decat scos in frigul de afara in marsh fortzat shi manipulat de scapare spre iazul ce arde cu pucioasa, unde este satana shi proorocul mincinos shi totzi cei ce traiesc in minciuna, toate slugile lor lacome shi invidioase shi pline de toate rautatea shi manipularea sevrajelor, fermecaturii, tzigarilor shi a naluciferizarii....

vai de noi ca sunt zile grele daca nu s-a mai aratat sf Lumina shi Iordanul nu s-a mai intors, inseamna ca se apropie fiara sa se introneze la locul sfant.... sau ce o fi insemnand, poate ca Hristos i-a lepadat complet sau cineshtie de ce s-au intamplat acestea....

ory draga te deranjeaza ca Adevarul il face pe om sa-shi schimbe pozitzia fatza de o problema? multora le este indiferent Adevarul shi nu le mai pasa decat sa simta ei ceva in trup, o fermecatrufa, o adrenalina, ceva, ashtia sunt senzatzionalishti ai nalucirilor realiste, alimentatzi cu sevraj... ca au invatzat trei lucruri,

cafea, tzigara shi curvie, care daca nu are cu cine atunci se multzumesc cu osandire shi petreceri bahice sau mai nou cu competenta strangere de bani shi averi in vederea lor shi a luxului, "ca cine ishi tzine/imbraca femeia in lux sau sulimenizari, ishi scoate marfa de calitate la satana" iar el, sotzul, barbatul, este ca o catzea shi tarfa a duhului rau din vazduh iar botul sau spurcat este ochiul sau care shi-l vara sa manance el ca un pui de purceLash prroz din ... shi din toate laturile gLumii asteia... 10x???:(:(
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 10:03:43
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Vsovi,daca tu vezi acest talmes-balmes pe care-l emite Emanuel,ADEVAR...inseamna ca ai o parere mediocra despre el.Mie nu-mi place sucirea si resucirea acestui individ,care in definitiv nu stie ce vrea si care mai supune la aceste josnicii si pe cei ce cu buna credinta incearca sa-l inteleaga in virtutea binelui.
Oricum,NO COMMENT!...pe mine ma lasa rece.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 10:11:41
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Pentru unii oameni,aceasta diferenta intre BOR si BOSVR reprezinta una imensa,pentru unii oameni conteaza aceasta atitudine a celui care parea ca stie ce detine si ca poate sa indrume,pentru unii oameni acest individ poate a constituit sursa importanta de a-si imbogati cunostintele despre BOSVR ,iar acum sunt nevoiti,treziti ca si cu o lovitura dura in cap,sa-si puna alte intrebari si sa-si dea alte raspunsuri....etc.Chiar si Luly,care este cam zgarcit in aprecieri fata de cineva de pe aici,i-a conferit acestuia aprecieri.
Nu este o problema ca se intoarce la 180 de grade,ci ca o face sistematic,ba e neagra,ba e alba...samd,si nu se poate astfel,nici macar discuta,si nimeni nu a fost pana acum astfel,asa natang cum ne dovedim,macar suntem constanti si echilibrati.Poate ca in definitiv exista chiar niste interese la mijloc,cine stie...!!!Politica este "ascunsa".
Oricum,nu este vrednic de luat in consideratie,atata timp cat nu stie ce vrea!!!!
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 10:46:27
emanuel2007
Guest

Implicit

ha , ha ... nici nu am nevoie sa fiu luat in seama ... eu vreau doar sa stiu unde este adevarata ortodoxie unde sa imi mantuiesc sufletul ...
caci daca homo din sinodul bor nu au fost caterisiti si deci prin ei lucreaza harul indiferent de pacatele lor , si chiar daca ei nu se pocaiesc si isi pierd sufletele , apoi in bosvr nu mai lucreaza harul caci galaction a fost caterisit de un sinod pe motive canonice ... deci iaca ca aleg a fi din bor ... nu tiu insa ce sa fac ? sa tin in continuare pe vechi si sa merg la biserica in bor , sau sa ma mut inapoi pe nou ...

oricum nu ma intereseaza ce parere ai tu si ce vei face tu in continuare , este decizia ta , dar a merge la o biserica unde nu este nici un har inseamna ca te vei duce in iad ... treaba ta ...
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 11:49:03
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Ha!,ha!,ha!...Emanuel,nu te-am auzit vorbind de fapte niciodata,ci doar de aceste teorii despre canonicitatea si necanonicitate...crezi ca vei merge in rai cu ele?Ma indoiesc!
Asa ca nu-mi spune tu ca voi merge in iad,caci nu ma mandresc nici cu tine,care mai degraba faci propaganda,si nu propovaduire.
Frate,FAPTELE VORBESC!!!...si nu teoria.
Cat despre respectivul care ai auzit din surse sigure ca a fost "homo",stii ce-nseamna surse sigure?Inseamna sa-ti fi spus despre acestea chiar amantul lui,sau sa-l fi vazut cu ochii tai,si ma indoiesc...asa ca nu mai vorbi din zvonuri,ca acestea pot fi emise cu cea mai mare usurinta.Esti slab!,si te rog nu mai vorbi de cine se mantuieste si de cine nu,CACI NUMAI UNUL DUMNEZEU STIE ACESTEA,IAR CAILE LUI SUNT FOARTE DIVERSE SI INTELEPTE.
S-ar putea sa te trezesti pe dinafara,pe dinafara credintei,daca mai oscilezi mult,si daca mai pui atata pret pe canonicitate si nu pe faptele proprii si pe relatia ta cu semenii.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 13:01:13
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Rafael, poate te ajuta:

CLD:
"... Fiilor, va mai dau o povata buna. Căutati un preot bun, sau vedeti, poate vrea cel de aproape, dar sa ia cartea cu toate pacatele si sa nu ramana nimic nespus, ca orice lucru mic te încurca, si satana abia asteapta. Si chiar daca nu-ti da preotul nevointa, fa-ti singur, si numai apoi sa iei sfanta faramita. Nu lua sfanta Împartasanie cu sufletul încarcat de pacate, ca luati foc care va arde si, în loc sa va mantuiti, mai rau va osanditi."

"... Sa se caute calendarele vechi, ca sa se vada cum se tin cu adevarat sarbatorile. Sa va luati dupa Ceasloave, ca acelea au mai ramas dupa voia Domnului."

"... Tata, ganditi-va la durerile ce vor veni peste trupuri. Nu poate omul suferi durerea de masea, dar ce va face omul cand va suferi pentru orice pacat? Lumea care traieste în curvie si în betie, va trece prin chinuri si va striga moartea, dar nu voi trimite moartea pana ce nu voi spala urma pacatului. Ma uit si privesc peste tot pamantul. Copii de-o schioapa cu tigara în gura. Se întrec la betie femei si barbati."

deci iata ca trebuie sa te iei dupa calendurul nou din BOR daca vrei sa revi la BOR shi sa tzii sarbatorile shi posturile asha cum sunt randuite dar daca vrei sa depasheshti atunci sa iei nevointzele shi posturile shi tot ce vrei din alea vechi, din Ceasloave daca sunt cu mai mult nevointze caci acolo este voia lui Dumnezeu...

caci depashirea shi incalcarea randuielilor se face mereu ca mai multa nevointza nu pentru mandrie shi sa ne aratam mushchii ci acolo unde stai mai prost, unde scartzai, unde eshti mai indolent, mai delasator shi nepasator shi unde prin sevraj te manipuleaza cel rau, deci depashirea cea buna se face nu cu sadism shi fachirism ci cu ascultare shi treptat, cu intzelepciune ca se urmareshte nu slava de la oameni ci salashluirea intru nepatimire shi nepacatuire cu ajutor de sus...

sper sa-tzi fie de ajutor, caci nu pentru cei dreptzi a venit Hristos ci pentru cei pacatoshi, pentru cei ce au nevoie de doctor, totzi cei ostenitzi shi impovaratzi, neputincioshi shi sarmani... :):dozingoff::dontgetit:
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 13:11:14
emanuel2007
Guest

Implicit

ha ha , na ca rad si eu ... faptele fara dreapta credinta nu mantuiesc pe nimeni ... numai sectantii mai cred chestii de astea ca faptele si dragostea fata de cei de aproape mantuiesc si fara dreapta credinta ... nu vezi ca si ei au dragoste ? si sf serafim de sarov , cand a fost intrebat daca faptele mantuiesc prin ele insesi , el a raspuns : fara dreapta credinta nu se mantuieste nimeni orice fapte ar avea ... si apoi a spus ca scopul crestinului este dobandirea duhului sfant si nu faptele , iar duhul sfant nu exista intr-o asociatie religioasa ca slatioara , care nu are nici taine nici har ...

apoi eu stiu ca respectivul a fost homo de la unii din ucenicii lui care l-au cunoscut foarte bine pe vremea aceea inainte de a fi caterisit de bor ... a spus asta un staret din bor care are 82 de ani si care este intr-devar impotriva ecumenismului , si care a fost ucenic de-al lui galaction la patriarhie si a vazut ca acela era homo ... de aceea nici nu l-a urmat pe galaction cand a plecat din bor caci stia ca era caterisit dupa canoane si ca nu mai avea preotie lucratoare ... acum , acel staret de 82 de ani nu mai este in bor ci a trecut in comuniune cu biserica in care se afla ps avondios care a mai postat aici pe forum ... ei sunt pe vechi dar nu s-au despartit de bo oficiale pentru calendar ci pentru ecumenism ... deasemenea ei sunt in comuniune cu biserica rusa din catacombe si cu manastirile din athos care sunt pe stil vechi si sunt impotriva patr ecumenic si ecumenist de la constantinopol cum este esfigmenu ...

si sf ioan maximovici a refuzat comuniunea cu slatioara cu toate ca aceasta este tot de stil vechi , la fel si manastirile de stil vechi din athos , nu recunosc preotia celor de la slatioara pentru ca ei stiu dedesupturile bosvr ... am mai aflat si aceasta : ca sinodul de rezistenta din grecia care mai este in comuniune cu slatioara este condus de nimeni altul decat acel kyprian care a fost si el caterisit , odata de cei de pe stil nou , si apoi de doua ori de cei de stil vechi din grecia ... si iarasi , rocor care acuma este in comuniune cu bosvr nu mai este aceeasi rocor care a fost pe vremea sf ioan maximovici , caci sf ioan nu a acceptat niciodata comuniunea cu slatioara ... in plus , bosvr are legatura cu kgb-ul si exista dovezi in privinta asta ... unii , care au vrut sa dea pe fata aceste legaturi cu kgb-ul ale bosvr au fost amenintati cu moartea chiar si de catre slujitori din bosvr ... deci iata ce se ascunde in spatele manevrei numite bosvr , si cata mantuire va aduce aceasta miscare celor care cred in ea ... este o organizatie lumeasca asa cum este si catolicismul ... fara mantuire si sf taine ...

cine are urechi de auzit sa auda ...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ati auzit de Klaus Kenneth? Daniel777 Despre Biserica Ortodoxa in general 318 02.07.2012 08:49:51
Am auzit de un film fain! fratia Stiri, actualitati, anunturi 4 07.08.2008 20:21:45
Ati auzit de ... eternetyz Stiri, actualitati, anunturi 5 28.02.2007 16:25:06