Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2008, 09:44:13
mariann mariann is offline
Banned

Data înregistrării: 21.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
2 Cor 12.2-4 "Cunosc un om in Hristos, care acum paisprezece ani - fie in trup, nu stiu; fie in afară de trup, nu stiu, Dumnezeu stie - a fost răpit până la al treilea cer.
Si-l stiu pe un astfel de om - fie in trup, fie in afară de trup, nu stiu, Dumnezeu stie. Că a fost răpit in rai si a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască. Că a fost răpit in rai si a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască".

Aici e clar ca Pavel si ucenicii carora li se adresează credeau in separarea sufletului fata de trup, si in existenta constienta a sufletului separat de trup, pentru ca spune ca nu isi mai aminteste daca era cu trupul sau fara trup.
In aceste versete este vorba despre un om viu, nu despre un mort. Dumnezeu poate sa le prezinte adevarul, celor vii, in diferite moduri. Dar mortii nu pot comunica cu Domnul. O spune foarte lamurit Sfanta Scriptura.
Vechi 11.06.2008, 10:02:53
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de mariann
"Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui"(Apocalipsa 22:12). Probabil, in conceptia dvs, la fel ca martorii lui Iehova, Domnul Iisus Hristos deja a venit.
Incerci sa te disociezi de secta sora a adventistilor: Martorii lui Iehova. Daca studiezi putin istoria neromantată si nepărtinitoare a adventistilor din care faci parte, vedeai ca fondatoarea sectei adventiste Hellen White, la fel ca iehovistii de azi, sustinea ca Isus a venit deja la 22 octombrie 1844 asa cum au profetit Miller si Snow, doar ca a venit pe nori, invizibil.
Cunosc, cat de cat, istoria martorilor lui Iehova si a adventistilor. Au avut, la inceput, un punct comun. Dvs. profitati de lucrul acesta si puneti in carca adventistilor toate greselile pe care nu le-au facut. Miller si Snow nu erau adventisti. Apoi, Ellen White sau adventistii nu au profetit nici o data calendaristica referitoare la venirea Domnului. Martorii lui Iehova au facut-o, de mai multe ori, nu adventistii.

Ca mentalitate, BO este mai aproape de martorii lui Iehova decat este biserica adventista. Credinciosii din BO cred orbeste in spusele sau scrierile unor oameni, fara sa le verifice cu Sfanta Scriptura. La fel, martorii lui Iehova cred orbeste in ceea ce scrie in brosurile editate de societatea "Turnul de veghere".
Vechi 11.06.2008, 18:03:31
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Cunosc, cat de cat, istoria martorilor lui Iehova si a adventistilor. Au avut, la inceput, un punct comun. Dvs. profitati de lucrul acesta si puneti in carca adventistilor toate greselile pe care nu le-au facut.
Recunoasteti ca aveti radacini comune cu ale "Martorilor", dar ca in prezent invatatura voastra e exclusiv scripturală.
Biblia spune:
Matei 12.33
"Ori spuneti că pomul este bun si rodul lui e bun, ori spuneti că pomul e rău si rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaste pomul"

Ia sa vedem daca citatul scriptural are valabilitate aici. Amândouă sectele descind din profetiile esuate ale lui William Miller si Samuel Snow. Ellen White a fost o adepta infocata si ferventa a celor doi. Ellen White a profetit in repetate rinduri venirea a doua a lui Hristos, preziceri care nu s-au adeverit. Ti s-a mai raspuns odata. Daca vrei reluăm.

Citat:
Miller si Snow nu erau adventisti. Apoi, Ellen White sau adventistii nu au profetit nici o data calendaristica referitoare la venirea Domnului. Martorii lui Iehova au facut-o, de mai multe ori, nu adventistii.
Asa numita "Biserica Adventista de Ziua a Saptea" se intemeiază pe două elemente importante: a doua venire a lui Christos (Advent) si ziua a saptea (Sabatul). Ideile si calculul adventului au fost introduse prin profetiile mincinoase ale Miller si Snow (ambii francmasoni). Primul a prezis Mileniul pe 21 martie 1843, celalalt pe 22 octombrie 1844.
Cel de-al doilea element, tinerea sâmbetei ca zi de odihnă a fost introdus in secta adventistilor, (care exista, era deja formată de falsul profet William Miller in 1844), odată cu logodna lui Ellen Harmon cu James White. Ellen Harmon devine in anul 1846 Ellen White. Sotul sau facea parte din secta baptistilor sâmbetari. Prin casătoria celor doi ea a acceptat sa ii facă pe plac cu celebrarea Sabatului, iar el a acceptat ideile ei privitoare la interzicerea consumului anumitor cărnuri. Totul a fost validat apoi prin câteva ciatate căutate aiurea in Scriptură si prin "viziunile" Ellenei White.
Conferinta de la Michigan a Adventistilor de Ziua a Saptea din 1861 e considerată actul oficial de nastere al acestei secte. 20 de ani mai târziu in 1881 lua nastere si "Societatea Turnul de Veghere" in Pennsylvania, fondata de mentorul iehovistilor de azi, Charles Russel. Acesta a fost pe rând presbiterian, adventist si a sfarsit ca presedinte al "Asociatiei Studentilor in Biblie". Există numeroase aspecte comune martorilor lui Iehova si adventistilor de ziua a saptea care nu se mai intalnesc la celelalte secte neoprotestante. Acestea sunt: Domnia de o mie de ani a lui Hristos pe pământ, Inexistenta Iadului ca loc de chin vesnic si disparitia sufletului odata cu moartea trupului. La aceasta se mai adaugă si calcularea adventului pe care adventistii o neagă spunând că asa ceva nu se mai intampla in "Biserica" lor.

Matei 7
"Feriti-vă de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. După roadele lor ii veti cunoaste. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? Asa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele".

Puncte comune ale Martorilor lui Iehova cu adventistii:
Principul "Numai Scriptura"
Respingerea cultului icoanelor al sfintilor si al ierarhiei preotesti
Domnia de o mie de ani a lui Hristos pe pământ
Inexistenta Iadului ca loc de chin vesnic
Disparitia sufletului odata cu moartea trupului
Respectarea orbeasca a anumitor porunci din Vechiul Testament: Aici fiecare secta pune accent pe anumite porunci. Iehovistii resping tinerea Sambetei si interdictia de a consuma mancaruri necurate, cerinte atat de dragi adventistilor, iar adventistii resping interdictia de a face transfuzii de sange si numele de Iehova dat lui Dumnezeu, doua elemente atat de dragi iehovistilor.
In plus fata de toate astea iehovistii mai au doua aspecte pentru care sunt urati si in toata lumea neoprotestanta din care provin: respingerea crucii ca simbol si negarea Sfintei Treimi.

Citat:
Ca mentalitate, BO este mai aproape de martorii lui Iehova decat este biserica adventista. Credinciosii din BO cred orbeste in spusele sau scrierile unor oameni, fara sa le verifice cu Sfanta Scriptura. La fel, martorii lui Iehova cred orbeste in ceea ce scrie in brosurile editate de societatea "Turnul de veghere".
A-i compara pe autorii iehovisti ai Turnului de Veghere cu operele Sfintilor Părintii e o absurditate pe care numai un eretic aflat in intunericul cel mai puternic al ratacirii putea sa o conceapa.

Domnule Marian va invit la un experiment. Un experiment pe care l-ati mai facut probabil. Inscrieti-va pe un forum al celorlalti sectanti neoprotestanti (baptisti, crestini dupa evanghelie, penticostali, harismatici etc). Si incercati sa ii "lămuriti biblic" cu Mileniul Adventist, tinerea Sabatului, mincărurile necurate, inexistenta chinurilor vesnice si inexistenta constienta a sufletului dupa moarte.
Si ei, ca si dumneavoastră sustin principiul Sola Scriptura si spun ca se iau numai dupa Cuvanul lui Dumnezeu. Si ei ca si dumneavoasta resping invataturile Sfintilor Părinti insa urmează invataturile si ideile fondatorilor sectei lor spunând ca sunt "biblice". Si ei ca si dumneavoastra resping cultul icoanelor si ierarhia preoteasca.
Dar in momentul in care veti incepe sa sustineti orbeste ineptiile specifice sectei sâmbetiste: Mileniul Adventist, Tinerea Sabatului, mincărurile necurate, inexistenta chinurilor vesnice si inexistenta constienta a sufletului dupa moarte si altele ca acestea veti primi automat un sut in dos crestinesc de pe forum din partea celorlalti “evanghelici” care spun si ei ca se folosesc numai si numai de Scriptura. Probabil ca ati si pătit-o de multe ori, de asta va faceti veacul pe un forum ortodox.
Vechi 12.06.2008, 08:08:58
Banned

Implicit

Citat:
Domnule, eu am crescut intre sectanti sambetisti, poate inainte ca dumneata sa descoperi "Adevarul" in sanul acestei secte. Cunosc doctrina, istoricul si mentalitatile acestei erezii mai bine decat multi adventisti.
Ceva nu se leaga in ceea ce spuneti. Daca ati crescut intre sectari sambetisti, de ce postati atatea neadevaruri despre ei (atat din punct de vedere istoric cat si din punct de vedere doctrinar)? Este problema dvs. Dumnezeu o sa va judece.

"Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor, pe care-l vor fi rostit"(Matei 12:36)
Vechi 12.06.2008, 08:28:48
Banned

Implicit

Citat:
A-i compara pe autorii iehovisti ai Turnului de Veghere cu operele Sfintilor Părintii e o absurditate pe care numai un eretic aflat in intunericul cel mai puternic al ratacirii putea sa o conceapa.
Iarasi talmaciti spusele mele. Eu am scos in evidenta modul credul in care se primesc invataturi, fara sa fie verificate cu Sfanta Scriptura. Fara cunoasterea Cuvantului lui Dumnezeu, orice biserica si orice om este vulnerabil in fata inselatorului.

"Nenumarate sunt chipurile in care obiceiurile paganesti au furat straie bisericesti, pentru a fi luate altceva decat ceea ce sunt intr-adevar."(Valentin Zaharia - episcopul Oradiei - cartea "Buruieni crescute la umbra Bisericii" - 1955, pag.39)

Si dvs. si toti cei care gandesc ca dvs., faceti mult rau Bisericii Ortodoxe, nevand curajul sa o curatiti de ceea ce este fals. Bine ca va ocupati de aruncarea cu noroi in "sectanti".
Vechi 12.06.2008, 20:28:33
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

Mariane!Ovidiu ti-a explicat foarte clar greselile voastre dogmatice,istoria voastra,si spre ceea ce va indreptati.Nu ai dat nicio replica plauzibila.De fapt nici nu ai.Ce incerci sa dovedesti?Ca secta adventista e ok?Ca detineti calea spre mantuire?Si cui spui tu asta?Unei Biserici veche de mai mult de 2000 de ani.Studiaza foarte bine ortodoxia,fa o comparatie intre Ortodoxie si adventism,si daca mai ai argumente,incearca sa o combati(insa intr-un mod logic).Daca nu ai,ori te convertesti la ortodoxie ori te declari oficial dusman al Adevarului si lupti in continuare impotriva L(l)ui.
Vechi 13.06.2008, 08:05:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de strajeru
Mariane!Ovidiu ti-a explicat foarte clar greselile voastre dogmatice,istoria voastra,si spre ceea ce va indreptati.Nu ai dat nicio replica plauzibila.De fapt nici nu ai.Ce incerci sa dovedesti?Ca secta adventista e ok?Ca detineti calea spre mantuire?Si cui spui tu asta?Unei Biserici veche de mai mult de 2000 de ani.Studiaza foarte bine ortodoxia,fa o comparatie intre Ortodoxie si adventism,si daca mai ai argumente,incearca sa o combati(insa intr-un mod logic).Daca nu ai,ori te convertesti la ortodoxie ori te declari oficial dusman al Adevarului si lupti in continuare impotriva L(l)ui.
Eram gata, gata sa ma convertesc, dar m-ai speriat dumneata cu interventia asta.

Ce explicatii clare a adus d-l Ovidiu? Din punct de vedere istoric si doctrinar,a postat o gramada de neadevaruri (este totusi un om finut - sa vezi ce spun altii).

Hai sa lasam balta partea cu istoria, ca nu e chiar asa cum iti inchipui. Eu cunosc o persoana care a inceput institutul teologic ortodox. A studiat cu luare aminte istoria bisericii, a renuntat la gandul de a se face preot ortodox si a trecut la "sectanti".

O intrebare pentru dumneata, daca cunosti istoria: in ce an a inceput tinerea slujbelor in limba romana? Este devarat ca abia prin sec. 19 si ca pana atunci credinciosii romani nu intelegeau nimic (de parca acum inteleg mare lucru)?
Vechi 13.06.2008, 08:24:41
Banned

Implicit

Citat:
La fel de falsă e si teoria inexistentei constiente a sufletului dupa moarte
Inseamna ca Biblia este falsa:

"Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor?" (Psalmi 6:5)

"Ce vei castiga daca-mi versi sangele si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta?"(Psalmi 30:9)

"Nu mortii lauda pe Domnul si nici vre-unul din cei ce se pogoara in locul tacerii"(Psalmi 115:17)

"Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste, si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc in credinciosia Ta" (Isaia 38:18)

"In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!"(Eclesiastul 9:10).

Mai sunt si alte versete dar le-am repostat doar pe acestea. Ce facem? Le desfiintam ca sa nu ne mai incurce?
Vechi 13.06.2008, 08:45:47
Banned

Implicit

Citat:
Ti s-a mai explicat o data ca nu Dumnezeu isi chinuie creatia, ci propriile pofte ale fiecaruia ii chinuie in Iad pe păcătosi:
De acord, ca fiecare isi alege viitorul. Dar, si posibilitatea acestei alegeri a fost data tot de Dumnezeu. Eu stiu ca Dumnezeu nu l-a pus pe om sa aleaga intre viata vesnica si chin vesnic.

"Iau azi cerul si pãmîntul martori împotriva voastrã cã ti-am pus înainte viata si moartea, binecuvîntarea si blestemul. Alege viata, ca sã trãiesti"(Deuteronom 30:19) Se spune "Viata sau moartea" nu "viata sau chinul vesnic".

"Spunele: "Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui si sa traiasca"(Ezechiel 33:11) Pacatosul murea daca nu se intorcea de la caile sale (nu se spune ca era chinuit vesnic).

"Dar, dupã cum este scris: "Lucruri, pe care ochiul nu le-a vãzut, urechea nu le-a auzit si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregãtit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." (1 Corinteni 2:9) Nu-mi trebuie chin mai mare decat sa stiu ca am ratat ce mi-a pregatit Dumnezeu, pentru vesnicie, pentru placeri de o clipa.

Vechi 13.06.2008, 08:54:40
Banned

Implicit

Citat:
(Luca 16
Referitor la pilda bogatului nemilostiv: are o sumedenie de elemente, care ne arata ca nu poate fi luata literar. Saracul era in sanul lui Avraam. Ce san mare trebuie sa aiba Avraam ca sa incapa toti credinciosii! Si bogatul si saracul murisera. Inseamna ca trebuiau sa fie suflete sau duhuri. Atunci de ce aveau parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti?

Ziceti ca Mantuitorul nu putea vorbi de comunicarea constienta a mortilor daca ucenicii nu credeau ca mortii sunt constienti. Daca eu va spun fabula cu vulpea si corbul, dvs. veti intelege ca vulpea si corbul vorbesc, in loc sa intelegeti morala.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Despre inmormantare la baptisti cdiasimi Secte si culte 3 28.12.2008 19:24:00