Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2026, 20:17:25
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Poate că ai vrut să formulezi altfel ceea ce am boldat și poate că prin karma s-ar putea ca Duhul Sfânt să mă ferească de a comite vreun păcat, sau să nu lase ca urmările unei fapte să se răsfrângă asupra mediului in care, fără să conștientizez, comit păcatul; căci dacă conștientizez că fac un păcat, atunci nu-mi vine a crede că pot obține în avans iertarea(”actualizarea” ei).
Nu, am folosit timpii gresit. De fapt vroiam sa zic ca prin Botez ni se iarta pacatele , la fel cum prin jertfa Mantuitorului ni s-au iertat pacatele panba la acel moment, iar prin marturisire ni se iarta pacatele de la botez pana ion prezent , sau de la ultima marturisire.

Actualizarea se face prin taina spovedaniei.

Bineinteles ca aceasta vine proportional cu gradul de cainta, nu cu simplul automatism al marturisirii

Citat:
Toate rugăciunile scrise au avantajul că se pot alege conform nevoii pe care o simțim și, mai ales, pot fi completate sau ajustate cu formulări proprii pe care harul nostru le consideră necesare a fi menționate.
Si un suflet nesimtit ce face :) ?
Se educa in a isi constientiza pacatele, macar cu ratiunea intai, ca sa urmeze si nevoia de rugaciune de iertare apoi.
Reply With Quote