![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu-i vorba despre ce este,ci despre ce transmite,că produce și mai ales CINE.
Așa cum am zis in ultima vreme,și în "retractările" mele privind rătăcirile doctrinare. Pur și simplu nu mă mai interesează momentan Dogma. Adevărul de credință,sau alte forme de genul. Din acest punct de vedere sunt "ateu", adică am renunțat la "dumnzeul" religiei,al Dogmei. Mă interesează DUMNEZEUL VIU,al experienței,al MANIFESTĂRII,cel care Lucrează etc. Iisus era teolog? Iisus era preot? Iisus era filosof? A învățat el vreun sistem de dogme,canoane etc? NU! Lumea nu s-a convertit la un sistem de credințe,la o religie,la chestii de acest gen! Chiar și acum cei care se convertesc la o religie,nu o fac pentru Dumnezeu sau pentru Iisus,ci o fac pentru ei. N-ai nevoie de religie,de biblie,de clădiri sau alte asemenea. Practic Biserica, Iisus, Sfântul Duh sunt elemente dinamice, vii,care se manifestă. Celelalte despre care am spus sunt doar accesorii. Așa că, momentan mai degrabă investighez acest aspect al spiritualității. Și cu siguranță, l-am și experimentat de-a lungul vieții,și cu cât își face loc în mine,cu atât dispar celelalte elemente care mă "tulbură". Vreau să-i mulțumesc colegului de forum Iustin, pentru fervoarea,ardoarea și intensitatea cu care a mărturisit pe Iisus,pe forum! Am în lucru un articol întitulat simplu YESHUA,în care incerc să vorbesc despre Iisus, așa cum l-am simțit de-a lungul vieții,dincolo de doctrine, religii, biblie etc....Pur și simplu... Până la urmă despre asta este vorba, să-L lași, să te predai... Așa cum mulți dintre colegii de forum și alte persoane ortodoxe sugerează să mă predau in mâinile preoților sau bisericii ortodoxe... Am ales mai degrabă să o fac lui YESHUA... Desigur, mă voi întoarce și la exegeza biblică, însă după ce se așează mai stabil in mine un duh de credință,de pace,de înțelepciune,și după de STABILITATE... Scopul meu final cel puțin din punct de vedere DOCTRINAR,că fi unificarea Revelației de la Început și până la Sfârșit... Deasemenea adaptarea Religiei Instituționalizate la cerințele prezentului,mai ales în Biserica Ortodoxă.... Însă momentan,las acestea deoparte.... Problema Bisericilor Istorice Catolică și Ortodoxă este că ele înloc să pregătească Lumea pentru o Împărăție ce va sa vină au construit ele Împărații pe Pământ substituindu-se acestei Împărații ce va sa vină. Problema Protestantismului este că se concentrează exclusiv pe Biblie și a simplificat totul, raționalizând pe Dumnezeu unei singure Cărți. Soluția vine din mișcările carismatice,sau focare de spiritualitate care apar inclusiv în Bisericile Tradiționale, fiindcă acolo se trăiește efectiv Totul. Acestea au menținut Duhul de-a lungul istoriei, și îl duc mai departe și acum. Indiferent dacă sunt dintr-o mânăstire sau un "concert" modern.
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 18.04.2026 at 20:52:29. |
|
|