![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Însă mântuirea sau accesul în Împărăție nu-i nici procesul unor eforturi personale,nici Pocăința,nici urmarea unei Religii, nici Botezul “nou testamentar”, nici Legământul cu Iisus, nici lepădarea de Lume,nici tunderea în monahism ,nici martiriul, nici măcar îndumnezeirea, nici facerea de minuni,nici profețiile, nici vindecarea bolnavilor, nici renunțarea la toate averile…..
Niciuna din toate acestea, nici măcar toate împreună nu înseamnă MÂNTUIRE sau acces în Împrăștia lui Dumnezeu. Eu vorbesc aici despre aceasta din punct de vedere creștin/biblic sau cel puțin așa cum reiese din iudeo-creștinismul,nu doar cel oficial cu și curentele apocrife, ezoterice și chiar eretice sau conspiraționist. In general cele mai multe exemple de mântuire,mai ales ale Creștinismului vin de la oameni care au fost exact opusul a ceea ce am prezentat mai sus. Tâlhari,curve, hoți,criminali, cerșetori,atei, păgâni, sectari,…. Toată pleava societății Asta era compania lui Iisus ! Și pe toți i-a mântuit și le-a deschis drumul în Împărăție! Instant, direct,pe loc, fără nimic altceva! Practic Împărăția Cerurilor este DESCHISA! Nu trebuie sa faci absolut nimic ca să ajungi la ea,nu trebuie să urmezi nu știu ce cai,să faci nu știu ce minuni, să cauți știu io ce viziuni, extaze, revelații etc. Iisus a ales tocmai acel tip de oameni pentru a ridiculiza Sistemul care ținea oarecum accesul la Cer doar prin intermediul lor,și prin urmarea unor reguli rigide… Exact cum face și astăzi sistemul,care crede că doar prin intermediul lor te poți mântui. Însă Iisus a fost destul de clar! Matei 23:13, 29, 33-34 VDC [13] Vai de voi, cărturari și farisei fățarnici! Pentru că voi închideți oamenilor Împărăția cerurilor: nici voi nu intrați în ea, și nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsați să intre. [29] Vai de voi, cărturari și farisei fățarnici! Pentru că voi zidiți mormintele prorocilor, împodobiți gropile celor neprihăniți [33] Șerpi, pui de năpârci! Cum veți scăpa de pedeapsa gheenei? [34] De aceea, iată, vă trimit proroci, înțelepți și cărturari. Pe unii din ei îi veți omorî și răstigni, pe alții îi veți bate în sinagogile voastre și-i veți prigoni din cetate în cetate,