![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Bun, despre Pământul Nou,am văzut că s-a vorbit mai degrabă în Vechiul Testament, însă Cerul Nou…
Ce înseamnă Cer Nou? Isaia 65:17 VDC [17] Căci iată, Eu fac ceruri noi și un pământ nou; așa că nimeni nu-și va mai aduce aminte de lucrurile trecute și nimănui nu-i vor mai veni în minte. Uite că încă din Vechiul Testament avem această promisiune a unor Ceruri Noi,nu doar un Pământ Nou. Practic Pământul Nou,va fi locuit de majoritatea oamenilor,iar Cerurile vor fi rezervare celor mai “evoluați” probabil. Logic toți oamenii vor avea acces la aceste Ceruri Noi, însă plecând de la un Pământ Nou, condus de Dumnezeu. Hai sa explicăm așa pas cu pas, astfel încât să înțeleagă și adepții concepției vechiului testament în care se spune că sufletul după ce moare nu mai știe nimic,este într-o stare de inconștiență până la a două venire, ceea ce ce este FALS! Da, este adevăr până la venirea lui Iisus, practic nu exista un RAI! De ce? Ioan 14:2-3 VDC [2] În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. [3] Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiți și voi. Îți spune clar, că merge sa pregătească un loc , direct în Casa Tatălui! Aici nu mai este vorba despre instalarea Împărăției pe Pământ. Bun,asta se întâmplă pentru cei vii,care așteaptă să meargă în acel loc, după părăsirea trupului, așa cum am evidențiat în pasajele de mai sus. Oare Iisus după înviere este în Sheol,in suflet pasiv , inconștient? Sub nicio forma,și tocmai acolo în Casa Tatălui îi duce și pe ceilalți cărora le-a promis asta! Inclusiv mult dezbătutul pasaj: Luca 23:43 „Astăzi vei fi cu Mine în rai.” Dada, ASTĂZI! De multe ori și eu interpretam acest pasaj ca o promisiune a intrării în împărăția lui Dumnezeu, însă nuuu. Practic tâlharul a intrat direct în corturile lui Dumnezeu! Raiul nu este Împărăția lui Dumnezeu,este locul pregătit de Iisus, înainte de venirea împărăției! 1 Petru 3:18-20 VDC [18] Hristos, de asemenea, a suferit o dată pentru păcate, El, Cel neprihănit, pentru cei nelegiuiți, ca să ne aducă la Dumnezeu. El a fost omorât în trup, dar a fost înviat în duh, [19] în care S-a dus să propovăduiască duhurilor din închisoare, [20] care fuseseră răzvrătite odinioară, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în așteptare, în zilele lui Noe, când se făcea corabia în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, și anume opt. Ce a făcut acolo în Sheol? 1 Petru 4:6 „Evanghelia a fost vestită chiar și morților…” Și mai mult decât atât a mers, chiar pe Cruce fiind să elibereze inclusiv Sheolul. Pentru cei care mai susțin încă existențe Sheolului sau Locuinței Morților,am deasemenea o veste proastă! Apocalipsa 1:18 „Eu țin cheile morții și ale Locuinței morților” Practic nu a învins moartea doar așa metaforic, ci pur și simplu a eliberat întreaga lume de ea, inclusiv pe cei ce erau morți. Acuma nu înseamnă că toți au fost salvați, însă toți au avut această șansă,cu vii cu morți!