Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
Iisus intradevar ne-a aratat lucruri palpabile : minuni, cuvinte despre relatia Sa cu Tatal, revelatia iubirii de aproapele.
|
Da minunile sunt o componenta de o profunzime cavarsitoare, de baza a crestinismului adus de Hristos insa sa nu uitam ca
ele AU FOST PALPABILE pentru generatia de atunci, nu pentru noi. Palpabil, se refera la prezent, la acum si aici, nu la trecutul care nu mai este cu noi sau la viitorul care inca nu exista.
Singura latura palpabile cum ti-am mai spus si ai repetat si tu sunt gesturile de iubire, lacrimile, manifestarile si actiunile sincere nu cele facute automat ca intr-un joc video cu recompense din partea "Duhului"
Citat:
exact Iisus ne-a spus , "acum nu le puteti purta pe toate, dar va veni Mangaietorul si vi le va reaminti."
Deci Duhul Sfant e doar continuarea prezentei lui Iisus Hristos, nu este ceva deosebit de El.
|
Iisus nu NE-A SPUS NOUA ca va veni Mangaietorul ci ucenicilor cu care noi nu ne putem compara de nici un fel. Este o diferenta cruciala! Noi ce trebuie sa facem este sa tinem porunca iubirii aproapelui care, atentie, doar in aparenta este usor de manifestat cu sinceritate si empatie.
"Adevarata iubire incepe de acolo de unde tu nu mai astepti nimic in schimb". (Antoine de Saint-Exupery) Traiti cu acest tel in viata? Esti sigur ca o faci? Ia sa ne mai gandim!
Citat:
Astazi Hristos este in mijlocul nostru real si concret prin Biserica animata de Duhul Sfant.
|
Hai sa ne reamintim o leaca ce se petrece ASTAZI cu noi cu toti.
In capul unghiului sta DOLARUL( banul) impreuna cu invidia, tradarea si pacaleala la fiecare pas, cu capcanele tradarii, vicleniei, nemernicia, satanismul, lacomia, toate facand parte dintr-o catastrofa planetara a umanitatii degenerate, deoarece astia suntem noi,( nu o lua personal). Este vorba de noi toti ANGRENATI PE UN DRUM CARE NU DUCE NICAIERI!
Citat:
Cine se uita la sfinti , are sansa unica de a retrai unele sclipiri din viata lui Hristos.
|
Corect! Aici ai dreptate. Icoanele sunt foarte importante in viata noastra.
Citat:
vrei sa il vezi pe Duhul SDfant iti dau un hint , de fapt nu eu ci apostolul Pavel.
|
El spune : "Nimeni nu poate zice Hristos este Domnul decat prin Duhul"[/quote]
Aici nu este vorba de VAZUTUL Duhului Sfant. Am mai precizat ca nu poti astepta sa vezi Duhul Sfant ca un rezultat al unei ecuatii matematice. Intorduc iubirea( prefacuta) in ecuatie si astept minuni in urma rezolvarii ecuatiei.
Citat:
de fiecare data cand tu vorbesti in spiritul celor lasate de Hristos, de exemplu mai sus cand spui ca Hrisots ne-a lasat iubirea, de fapt atunci tu il ai pe Hrisots in tine prin Duhul Sfant.
|
Sa fiu sincer nu stiu prin ce il am in mine pe Hristos, pentru mine iubirea aproapelui conteaza, atat cat pot, si nu este usor, in rest sunt mistere adanci la care nu are rost sa ne batem capul. Daca vin bine daca nu nu. Nu cred ca este recomandat sa facem gesturi de iubire drept factor al unei ecuatii, asa cu am mai spus sau AL UNUI COD NUMERIC daca este sa gandim precum un IT-ist.
Citat:
de fiecare data cand adaugi idei de ale tale , care nu sunt de la Hristos, atunci tu vorbesti de la tine , nu din Duhul.
|
Corect, mai sunt si ganduri ale noastre, de aceea avem intelect si o mare varietate de abordari CREATIVE ale ortodoxiei: Zavorati, Stalpnici, Nebuni dupa Hristos, Pustnici, Luptatori pentru Hristos, Servitori, Sfinti umiliti si injositi pe strazi, facatori de minuni, Regi, Imparati, Carturari, chiar si simpli muncitori ai ogoarelor, muncitori, propletari, mestesugari, teologi,
DOCTORI fara de Arginti multi dintre care lupta pentru umanitate si pentru salvarea sanatatii noastre colective in mod deschis pe fata.
Cati insa stiu de ei?
Ii numeri pe degete.
ASTIA sunt sfintii zilelor noastre, cei care lupta cu pieptul inainte.
Prietenii stiu despre cine vorbesc.
Citat:
buna e ca il ai pe Duhul, partea de imbunatatit e ca il poti avea tot mai deplin si mai mult, prin unirea cu Biserica , si lasand Duhul sa faca lucrarea Lui in tine, lucrared care tu oricum te chinui sa o faci.
|
Da intradevar este un chin, o suferinta, deoarece "
Imparatia Cerurilor se ia cu asalt", nu prea cu delicateturi si fineturi.
Daca am reusi sa ne trezim si sa realizam intr-un final cine este Mamona cu adevarat caruia ii slujim crezand ca putem sa fentam, sa ne PITIM din FATA LUI si sa slujim la doi stapani, Mamonei si lui Dumnezeu, ne-am ingrozi ce ne asteapta ca urmare a acestei adormiri.
Asta-i esentiala dupa mine si alti cercetatori in ale ortodoxiei.
Atentie:
"
Äm venit sa aduc o sabie, nu Pace"