Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2025, 09:08:24
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Interviu de pe Athos cu Petrișor Peiu și P Teologos:

https://www.youtube.com/watch?v=yi2tpbd5dV4

Ortodoxia, învățământul, economia
Vechi 10.10.2025, 08:16:00
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Adrian Ilie povestește despre experiența pe Muntele Athos

https://www.youtube.com/watch?v=Rv5wF5hd1lQ
Vechi 17.10.2025, 14:25:14
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

O delegație AUR se află în pelerinaj la Sfântul Munte Athos

O delegație AUR se află în pelerinaj la Sfântul Munte Athos, potrivit unor fotografii publicate de senatorul Sorin Lavric. În acestea apar la Mănăstirea Vatoped și Ia chilia Sf. Tiihon liderul AUR, George Simion, însoțit de Petrișor Peiu, Mihai Enache, Virgil Vlăescu, Mihail Neamțu, Laurențiu Plăeșu, Sorin Lavric și consilierul Dan Dungaciu. FOTO:

____

Nu m-am putut abține, cred că e singurul partid în care oamenii se sfătuiesc cu monahii athoniți, păcat că nu e și Claudiu Târziu acolo, pentru lucrurile bune pe care le-a făcut în trecut, fiind prelucrat de tot felul de binevoitori să producă dezbinare.
Vechi 17.10.2025, 23:59:17
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul

O delegație AUR se află în pelerinaj la Sfântul Munte Athos, potrivit unor fotografii publicate de senatorul Sorin Lavric. În acestea apar la Mănăstirea Vatoped și Ia chilia Sf. Tiihon liderul AUR, George Simion, însoțit de Petrișor Peiu, Mihai Enache, Virgil Vlăescu, Mihail Neamțu, Laurențiu Plăeșu, Sorin Lavric și consilierul Dan Dungaciu. FOTO:

____

Nu m-am putut abține, cred că e singurul partid în care oamenii se sfătuiesc cu monahii athoniți, păcat că nu e și Claudiu Târziu acolo, pentru lucrurile bune pe care le-a făcut în trecut, fiind prelucrat de tot felul de binevoitori să producă dezbinare.
Poate se sfatuiesc si altii dar nu fac publicitate. Stii cum sunau poruncile Mantuitorului : cand te rogi,postesti ,faci bine ,fa-o in ascuns.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2025, 12:46:57
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:

____

Bun, sa zicem ca este singurul partid care merge in Pustie la Parinti Maartiri, Zavorati, Stalpnici, Anahoreti, Postitori, Chilioti, sa ceara strategii europene moderne prin retele sociale, toktoace, si alte metode actuale de castig in alegeri.
Listeaza-mi si mie te rog, asa de curiozitate:), ce fel de metode hristice, Dumnezeiesti pot sugera lui Simion si Tarziu acesti parinti impotriva iadului viclean mamonizat al lumii bancherilor, a clubului de trilionari, a bruxelezilor?

Cum aplici tu un sfat de genul"Cel dintai dintre voi( ex:Simion, CG) sa fie ultimul servitor at tuturor?

sau "Nu poti sluji la doi stapani, Lui Dumnezeu si mamonei"

Cum impaci tu capra cu varza?

Sau faci precum Jiji B. care spunea ca daca ajunge iar in guvern introduce Liturghia zilnica pentru toti lucratorii de la Cotroceni, de radea intreaga Europa.

Sau cum vezi tu reactia carnatului de politicieni insirat de tine in vizita la Athos cand vor auzi din partea unui Parinte ZAVORAT:

-BAI BAIETI, mai copilasii lui Dumnezeu, vindeti toate si tot ce aveti si dati la saracii vostrii? Iti dai seama, toate bogatiile de care dispun!
Cam naspa!

Ca urmare revenim la dilema si ciudatenia initiala:

Ce tot cauta Simion si cu restul baietilor din gasca lui la Athos? Din cat ai mentionat tu, parca este a treia vizita in doi ani?

Raspunsuri la: "de ce, sau cum de a pierdut?", sau mai bine zis a fost NEVOIT sa piarda?

Sa caute metode Stalpnice de castig al Presedintiei data viitoare? Mi se pare o gluma proasta, serios.

Mai frate care-i treaba?

Evident ca monahii de acolo se bucura cand candidatii Europani, regii, printesele, bancherii ii viziteaza dar oare cu ce le pot schimba ei indarjirea de a fi primii servitori ai Mamonei?

Prin smerenie?

Last edited by cozia; 20.10.2025 at 12:52:35.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2025, 12:56:13
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Bun, sa zicem ca este singurul partid care merge in Pustie la Parinti Maartiri, Zavorati, Stalpnici, Anahoreti, Postitori, Chilioti, sa ceara strategii europene moderne prin retele sociale, toktoace, si alte metode actuale de castig in alegeri.
Listeaza-mi si mie te rog, asa de curiozitate:), ce fel de metode hristice, Dumnezeiesti pot sugera lui Simion si Tarziu acesti parinti impotriva iadului viclean mamonizat al lumii bancherilor, a clubului de trilionari, a bruxelezilor?

Aici e vorba de cercetarea monahilor pentru sfat legat de țară, nu știu dacă s-au întâlnit și cu pustnici văzători cu duhul sau de alte neamuri care să-i fi avertizat în legătură cu Taina Fărădelegii care se lucrează sau cu ce se vor confrunta și ce să facă.

Citat:
Sau cum vezi tu reactia carnatului de politicieni insirat de tine in vizita la Athos cand vor auzi din partea unui Parinte ZAVORAT:
-BAI BAIETI, mai copilasii lui Dumnezeu, vindeti toate si tot ce aveti si dati la saracii vostrii? Iti dai seama, toate bogatiile de care dispun!
Cam naspa!
Am văzut că au donat la Broșteni indemnizațiile, poate nu toți, dar să facă toate partidele așa s-ar face măcar un licăr de bine.

Aici era măcar un Virgiliu Gheorghe care de 30 de ani merge poate pe Athos și scrie despre Iulian de la Prodromu și alți părinți văzători cu duhul.

Citat:
Ce tot cauta Simion si cu restul baietilor din gasca lui la Athos? Din cat ai mentionat tu, parca este a treia vizita in doi ani?
Ce căutau domnitorii români sau boierii români să facă danii și milostenii la Muntele Athos ?
Dacă e s-o iei așa, ar fi benefic să fie un partid care să beneficieze de rugăciunea athoniților.

Am văzut că restul partidelor nu s-au dus pe Athos decât așa de ceremonial când erau la putere, nu înainte sau după.
Vechi 20.10.2025, 13:05:30
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
Aici e vorba de cercetarea monahilor pentru sfat legat de țară, nu știu dacă s-au întâlnit și cu pustnici văzători cu duhul sau de alte neamuri care să-i fi avertizat în legătură cu Taina Fărădelegii care se lucrează sau cu ce se vor confrunta și ce să facă.

Am văzut că au donat la Broșteni indemnizațiile, poate nu toți, dar să facă toate partidele așa s-ar face măcar un licăr de bine.

Aici era măcar un Virgiliu Gheorghe care de 30 de ani merge poate pe Athos și scrie despre Iulian de la Prodromu și alți părinți văzători cu duhul.

Ce căutau domnitorii români sau boierii români să facă danii și milostenii la Muntele Athos ?
Dacă e s-o iei așa, ar fi benefic să fie un partid care să beneficieze de rugăciunea athoniților.

Am văzut că restul partidelor nu s-au dus pe Athos decât așa de ceremonial când erau la putere, nu înainte sau după.
Acum inteleg daca o pui asa.
Pe mine m-ai contrariat cu ideea de "a se sfatui"

Ce sa te sfatuiesti legat de nevoia de castig in algeri? Asa se intelegea, ca altfel ce fel de sfaturi poate cere colectivul unui partid care merge in grup la Athos?

Daca este doar pentru a tacea "in cautarea gandului cel bun" si a beneficia de rugaciuni, Doamne Ajuta, sa se tot duca si sa ia cat mai multi politicieni cu ei!
Poate asa se mai trezesc unii dintre ei!

Last edited by cozia; 20.10.2025 at 13:12:47.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2025, 14:05:35
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Acum inteleg daca o pui asa.
Pe mine m-ai contrariat cu ideea de "a se sfatui"

Ce sa te sfatuiesti legat de nevoia de castig in algeri? Asa se intelegea, ca altfel ce fel de sfaturi poate cere colectivul unui partid care merge in grup la Athos?

Daca este doar pentru a tacea "in cautarea gandului cel bun" si a beneficia de rugaciuni, Doamne Ajuta, sa se tot duca si sa ia cat mai multi politicieni cu ei!
Poate asa se mai trezesc unii dintre ei!
Era vorba de sfat în legătură cu ce să facă în plan politic raportat la ponderea pe care o au, problemele cu care se confruntă România, riscuri etc.

Deci acțiunea politică în limitele pe care ți le dă votul și bineințeles și la ce patimi sau greșeli personale trebuie să aibă ei grijă - cercetarea personală.

Ceva tot poți face voluntariat cum a fost caravana medicală, acțiuni de zidire Broșteni, inundații, acțiuni culturale în care aduci duhovnici și specialiști pe diferite teme, fiecare pe capacitatea lui.