Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.12.2024, 23:11:59
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit Decodificarea Sfintei Scripturi - Adevărul este ascuns în Cuvânt

Decodificarea Sfintei Scripturi - Adevărul este ascuns în Cuvânt

(Dacă tot nu petrec sau colind seara asta, vă colind cu o postare:) )

Știu că pare un titlu de emisiune de pe History Channel sau de roman scris de Dan Brown.Însă vom încercă să dezvoltăm pe o filieră mai conspirativă anumite evenimente,pe care desigur majoritatea le cunoaștem din Biblie, însă de data aceasta vom schimb optica și unghiul din care ne situăm asupra lor.

Practic trecem de la tv alb-negru direct la ochelari VR sau 3D.

Până la urmă textul este același, doar noi suntem cei care trebuie să ne deschidem ochii.

Aceste viziunii mai deschise și abordări mai neconvenționale exista desigur la multe persoane și nu-i nevoie de texte biblice pentru a le fundamenta.

Însă pentru majoritatea persoanelor care își bazează sistemul de credințe pe Biblie,este indicat ca tot prin ea să convingi asupra anumitor aspecte.

Tocmai de aceea în general am studiat Biblia și o studiez in continuare, pentru a imi găsi în cadrul ei baze solide în vederea justificării unor realități sau credințe pe care in mod natural le am sau le-am dezvoltat.

Plus că aceste realități sau evenimente sunt și au fost dovedite, cercetate și existente de-a lungul istoriei.

Practic Biblia doar le confirmă.

A folosi textul biblic in vedere manipulării și a propagandei atât politice cât și religioase în scopuri egoiste prin inducerea confuziei, fricii și a controlului a fost și este metoda cea mai utilizată de-a lungul istoriei și încă este de majoritatea puterilor umane care ne țin în această stare și au în continuare acest interes.

Însă viziunile care ies din acest tipar sunt imediat înlăturate și catalogate ca pură conspirație sau erezie, condamnate imediat.

TREZIREA IN CONȘTIINȚA,este tocmai aducerea în LUMINĂ a ADEVĂRULUI.

Acest adevăr este și a fost mereu in fața noastră însă ne-a fost prezentat că MINCIUNĂ.

Fiindcă tocmai această minciună a lor care ne este prezentata ca adevăr este adevărata închisoare.

Ieșirea din “Matrix” nu este și nici nu trebuie sa fie de natură politică sau religioasă,ci este 100% o ieșire din minciună.

Trezirea este una a conștiinței,a gândirii și a raportării noastre la existență.

După ce acest lucru se întâmplă, vechile sisteme vor cădea de la sine,nu neapărat în mod violent sau prin război.

Fiindcă violența,crimele, războiul și toate aceste elemente ale distrugerii vor dispărea din natura noastră umană.

Toate de aici pleacă….

Să începem cu câteva aspecte neluate în seamă tocmai care arată doar o insesizabilă “nuanță” pe care o luam așa fabulos,poetic etc.

Așa cum am menționat într-o postare recentă,nu faceți greșeala de a interpreta anumite passje din Biblie doar așa fictiv, și doar pe altele literar.

Unele pasaje chiar nu se doresc a fi parabole ,mai ales în vechiul testament.

Iată un text foarte interesant din Iov….

Iov 41:12-16, 18-21, 23-24, 26-27 VDC
[12] Vreau să mai vorbesc iarăși de mădularele lui și de tăria lui, și de frumusețea ÎNTOCMIRII lui. [13] Cine-i va putea ridica VEȘMÂNTUL? Cine va putea pătrunde între fălcile lui? [14] Cine va putea deschide PORȚILE gurii lui? Șirurile dinților lui cât sunt de înspăimântătoare! [15] SCUTURILE lui mărețe și puternice sunt UNITE ÎMPREUNĂ ca printr-o PECETE; [16] se țin unul de altul și nici aerul n-ar putea trece printre ele.
[18] Strănuturile lui fac să strălucească lumina; ochii lui sunt ca geana zorilor.

[19] Din gura lui ȚÂȘNESC FLĂCĂRI, scapără scântei de foc din ea. [20] Din nările lui IESE FUM, ca dintr-un vas care fierbe, ca dintr-o căldare fierbinte. [21] Suflarea lui aprinde cărbunii și gura lui ARUNCĂ FLĂCĂRI.
[23] Părțile lui cele cărnoase se țin împreună, ca TURNATE PE EL, neclintite. [24] Inima lui este tare ca piatra, tare ca piatra de moară care stă dedesubt.
[26] Degeaba este lovit cu sabia; căci sulița, săgeata și pavăza nu folosesc la nimic. [27] Pentru el, fierul este ca paiul, arama, ca lemnul putred.

Iov 41:30, 32 VDC
[30] Sub pântecele lui sunt ȚEPI ASCUȚIȚI: ai zice că este o grapă întinsă peste noroi.
[32] În urmă, el lasă o CĂRARE LUMINOASĂ, și adâncul pare ca pletele unui bătrân.

Descrierea face referire la Leviatan.

Nu o sa abordez acum Leviatanul din punct de vedere teologic.

Deasemenea nu voi face nici asocierea lui cu un dragon sau monstru marin.

Pur și simplu ne raportăm la textul dat așa cum este.

Acuma să ne gândim cum ar descrie oameni care n-au văzut niciodată un submarin,avion sau orice alt obiect construit de om…

Tocmai prin elemente asociate unui animal dar care conțin și alte fenomene supranaturale sau ale naturii sau ale omului atribuite acelei construcții artificiale,care ei cred că este un monstru sau animal nemaivăzut.

Citiți cu atenție și veți observa foarte mulți termeni care ar fi folosiți pentru a descrie un obiect artificial modern de către cineva care vede pentru prima dată așa ceva.

Termeni precum “țâșnesc flăcări”,”iese fum”,”cărare luminoasă”,”țepi ascuțiți” etc.

Toți acești termeni descriu cu mare acuratețe orice construcție aviatică din prezent.

De menționat că textul din Iov a fost plasat că fiind scris in perioada 2000-1500 î.Hr.

Acuma eu nu doresc neapărat să lansez speculații deja existente în anumite cercuri,care folosesc și interpretează textul biblic in această manieră.

Eu doar ofer aceste pasaje și anumite opinii sau teorii și las pe fiecare să se raporteze cum dorește.

Plus că asemenea descrieri există și în alte texte sacre sau vechi, însă deocamdată mă rezum doar la Biblie.

Așa, să continuăm….

2 Împăraților 2:11 VDC
[11] Pe când mergeau ei vorbind, iată că un CAR DE FOC și niște CAI DE FOC i-au despărțit pe unul de altul, și Ilie s-a ÎNĂLȚAT LA CER într-un VÂRTEJ DE VÂNT.

Celebrul pasaj cu “răpirea” la Cer a profetului Ilie.

Se vede destul de clar că această răpire nu a fost una așa în spirit,ci una foarte reală într-un mod destul de tehnologic.

Adică carul de foc cu siguranță a fost o construcție reală.

Acest vârtej de vânt iarăși contribuie la efectul produs de acea navă.

Te și duce gândul la acele filme SF când acele nave grandioase împrăștie aerul cu putere înainte să dispară în spațiu.

Iată că Biblia vorbește despre asta cu mii de ani înainte.

Mai jos vă ofer unul din cele mai superbe descrieri ale Sfintei Scripturi cu privire la natura supranaturală și tehnologia dumnezeiasca, însă care transcende spiritualul și se cufundă în materia umană și terestră.

Deși este in text asociat în mod clasic din punct de vedere teologic cu o viziune a profetului cu privire la tronul ceresc și îngerii care îl înconjoară…

Este mai mult de atât…. Recent am aprofundat acest pasaj și va recomand să-l consultați in totalitate fiindcă este ABSOLUT SUPERB.

Ezechiel 1:4-6, 9, 11-17, 19, 21, 24, 27-28 VDC
[4] M-am uitat și iată că au venit de la miazănoapte un VÂNT NĂPRASNIC, un NOR GROS și un SNOP DE FOC, care răspândea de jur împrejur o LUMINĂ STRĂLUCITOARE, în mijlocul căreia lucea ca o aramă lustruită, care ieșea din MIJLOCUL FOCULUI. [5] Tot în mijloc, se mai vedeau patru făpturi vii, a căror înfățișare avea o asemănare omenească. [6] Fiecare din ele avea PATRU FEȚE și fiecare avea PATRU ARIPI.
[9] Aripile lor erau prinse una de alta. Și când mergeau, nu se întorceau în nicio parte, ci fiecare mergea drept înainte.
[11] Aripile fiecăreia erau întinse în sus, așa că două din aripile lor ajungeau până la cele învecinate, iar două le acopereau trupurile. [12] Fiecare mergea drept înainte, și anume încotro le mâna duhul să meargă, într-acolo mergeau, iar în mersul lor nu se întorceau în nicio parte. [13] În mijlocul acestor făpturi vii era ceva ca niște CĂRBUNI DE FOC APRINȘI, care ardeau, și ceva ca niște făclii umbla încoace și încolo printre aceste făpturi vii; focul acesta arunca o LUMINĂ STRĂLUCITOARE și din el IEȘEAU FULGERE. [14] Făpturile vii însă, când alergau și se întorceau, ERAU CA FULGERUL. [15] Mă uitam la aceste făpturi vii și iată că pe pământ, afară de făpturile vii, era o ROATĂ la fiecare din cele patru fețe ale lor. [16] Înfățișarea ACESTOR ROȚI și MATERIALUL din care ERAU FĂCUTE păreau de crisolit și toate patru aveau ACEEAȘI ÎNTOCMIRE. Înfățișarea și alcătuirea lor erau de așa fel, încât FIECARE ROATĂ părea că este în mijlocul unei ALTE ROȚI. [17] Când mergeau, alergau pe toate cele patru laturi ale lor și nu se întorceau deloc în mersul lor.
[19] Când mergeau făpturile vii, mergeau și roțile pe lângă ele și, când se ridicau făpturile vii de la pământ, se ridicau și roțile.
[21] Când mergeau făpturile vii, mergeau și roțile; când se opreau ele, se opreau și roțile; când se RIDICAU DE PE PĂMÂNT, SE RIDICAU ȘI ROȚILE; căci DUHUL făpturilor vii ERA ÎN ROȚI.
[24] Când umblau, am auzit VÂJÂITUL ARIPILOR lor ca vâjâitul unor ape mari și ca glasul Celui Atotputernic. Când mergeau, era un VUIET GĂLĂGIOS, ca al unei oștiri, iar când se opreau, își lăsau aripile în jos.
[27] Am mai văzut iarăși o lucire de ARAMĂ LUSTRUITĂ, ca niște foc, înăuntrul căruia era omul acesta și care strălucea de jur împrejur; de la chipul rărunchilor lui până sus și de la chipul rărunchilor lui până jos, am văzut ca un fel de foc și, de jur împrejur, era înconjurat cu o lumină strălucitoare. [28] Ca înfățișarea curcubeului, care stă în nor într-o zi de ploaie, așa era și înfățișarea acestei lumini strălucitoare care-l înconjura. Astfel era arătarea slavei Domnului. Când am văzut-o, am căzut cu fața la pământ și am auzit glasul Unuia care vorbea.

Repet,o descriere absolut fabuloasă,cu niște detalii cu totul spectaculoasele și foarte tehnice.

Vom continua cu pasaje absolut superbe despre tehnologia lui Dumnezeu,care este absolut una reală , după cum vedem în Biblie,iar Împărăția lui va veni destul de concret,nu doar așa în duh.

Cercetați scripturile dragii mei!!!

VEȚI FI UIMIȚI CE GĂSIȚI IN SFÂNTA SCRIPTURA

CRĂCIUN FERICIT!
Vechi 25.12.2024, 09:08:06
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Implicit

Ceea ce ai mentionat tu in legatura cu Rotile in care Duhul Sfânt era, sunt practic formele ingerilor asa cum au fost văzute de însuși profetul Enoh atunci cand, pentru moment a trecut la cele vesnice.

Cartea lui Enoh este un text deseori considerat apocrif (în afara versiunii obișnuite a relatărilor Biblice), aceasta considerare realizandu-se pe baza faptului ca oamenii nu ar înțelege anumite texte / pasaje de acolo.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 26.12.2024, 07:46:20
MineaPeter MineaPeter is offline
Member

Data înregistrării: 14.11.2017
Locație: Pitesti, RO
Implicit

Crăciun Binecuvântat!
Puterea tehnologică atinsă de om este o mică imitație și parte din ceea ce poate să facă Dumnezeu. Descoperirile făcute de om sunt din preaplinul legilor și puterilor Creației pe care Domnul le-a stabilit. Să NU uităm că El este deasupra noastră din toate punctele de vedere!
Vechi 26.12.2024, 09:53:15
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MineaPeter Vezi mesajul
Crăciun Binecuvântat!
Puterea tehnologică atinsă de om este o mică imitație și parte din ceea ce poate să facă Dumnezeu. Descoperirile făcute de om sunt din preaplinul legilor și puterilor Creației pe care Domnul le-a stabilit. Să NU uităm că El este deasupra noastră din toate punctele de vedere!
Foarte adevărat! Ceea ce noi descoperim tehnologic sunt doar un fragment (și și acela e mare ca unitate de masura) din Infinita putere și preaplinul Creației realizate de Dumnezeu.

Crăciun binecuvântat, asemenea :)
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Răspunde