![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu vreau sa transformăm postarea asta in una cu conotații politice,ci mai degrabă la o conștientizare a colapsului nostru ca popor în a ne găsi o identitate reală.
Indiferent de funcție,sau profil social. Identitatea și conștiința vin din interior și sunt o stare spirituală, fără a fi religioasă, opacă sau extremistă. Așa că nu-ți trebuie nimic altceva decât un mare SHIFT al conștiinței ,vorba new age-istilor. Trecerea de la poziționarea de victimă, copil, bufon, slugă și toate formele acestea de neasumare și neacceptare a realității și trăire permanentă în iluzie și alte forme de distorsiuni. Adică nu v-ați săturat să trăim chiriași în propria țară deși paradoxal suntem cei mai numeroși proprietari? Tocmai asta este ideea fiecare a dorit doar pentru el însă am vândut tot ce trebuia să învățăm să împărțim.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Toate astea ne-au fost aduse de votul către ticăloși care ne-au vândut pe nimic, care și-au îmbuibat ei camarila personală. Eu nu l-am văzut pe Băsescu să-și miște fundul la inundații să coordoneze de la fața locului, să-și doneze o parte din salariu ca să susțină educația unor tineri, deci e clar că George Simion e altceva din punctul ăsta de vedere. Niciun partid care a fost în afara arcului guvernării nu a donat atât, iar cei de la PNL PSD întâi s-au îndestulat ei având miliardele din PIB la discreție, apoi au făcut ceva de ochii lumii, deși unii sunt milionari în euro la PNL și PSD și pot face multe.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 09.10.2024 at 12:21:55. |
|
|
|||
|
|||
|
Da nu trebuie sa ne afiliem la nimic dacă chiar vrem o schimbare.
Aceasta trebuie sa vina din interior și în mod voluntar de la fiecare dintre noi in urma conștientizării situației reale în care ne aflăm. Asta vine pe baza de (auto) educație, moralitate, înțelegere a mediului înconjurător și alte valori pe care noi încă nu ni le-am însușit, decât foarte puțini. De asta majoritatea nu înțelegem rostul reformelor europene, fiindcă ne vedem doar interesul și beneficiul pe termen scurt. Tu crezi că revoluția franceză și ieșirea din imperialism a statelor care au dorit independenta a venit în urma votului lor pentru AUR? Hai sa fim serioși măi..... Independenta nu se câștigă în urna de vot,ci posibilitatea unui vot care contează se câștigă în urma unor revoluționari pașnici care luptă pentru valori reale și cu impact concret în dinamica unei națiuni.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cam asta se vede, eventual să accepți și toate experimentele sociale. Citat:
Hai sa fim serioși măi..... Citat:
Alegerile astea sunt decisive pt următorii 10 ani minim, dacă nu 24 chiar, românul iarăși doarme pe el sau o arde în savantlâcuri. Parcă văd că peste ani vor zice că îmi pare rău că a ieșit Ciolacu/Iliescu, că nu m-am dus la vot, dar va fi prea târziu. Mie să nu-mi veniți să vă turnați cenușă în cap peste ani și ani că s-a ratat o șansă istorică, că nu ne interesează boceala asta.
|
|||
|
|||
|
Cu tot respectul,dar ce spui tu și implicit reprezentații partidelor "(pseudo)naționalist-extremiste", reprezintă interpretări tendențioase ale unor erori generale și generate de noi toți în care țapi ispășitori sunt de regulă tot cei ce și le-au asumat voluntar (mai rar) și forțați de împrejurări (cam întotdeauna).
Adică aceștia pe care nou toți îi acuzăm de orice,și pe care tot noi îi trimitem sa ne reprezinte. Aceștia nu reflectă altceva decât ce suntem noi toți. Logic că ceilalți prichindei care trec așa prin politica precum trece... Influențând masele cu tot felul de interpretări conspiraționiste și promisiuni de grădiniță sau de pahar. Ochiul votantului clasic nu trece de bannere electorale,de ce vede la Măruță sau Digi 24 (cei mai elevați puțin) și ce i se spune de către alți influenceri electorali regionali sau locali. A furat dar ne-a și dat. Discursul politic complex și detaliat este de regulă evitat de către candidați pentru că ar deruta alegătorul, așa că se rezumă totul la chestii basic. Mai ales că suntem învățați de 10 ani cu un președinte inexistent din punct de vedere al discursului sau dialogului politic sau de orice alt tip. Niciun candidat nu va atrage atenția alegătorilor că în general totul se rezuma la ei,și cauza stagnării și a erorilor sau incapacității naționale pe planurile de dezvoltare sunt in primul rând din vina noastră. Lor le convine sa se miște nestingherit atâta timp cât atitudinea noastră pasivă le permite și noi intervenim maxim cu roast-uri la iumor sau articole de presă și ocazional anchete fără finalitate. Însă cei mai mulți suntem implicați în mod direct și participanți activi la asta... Așa că trebuie să găsim soluții care să nu ne prăbușească pe toți într-o groapă pe care o tot adâncim....
|
||||
|
||||
|
Citat:
Văd în sectorul 5 unde e multă populație rromă că pe unde a adus Piedone asfalt nou și regenerare urbană se respectă, deci totul ținea să faci niște standarde și după să le protejezi cu amenzi, nu ține vrăjeala că e populația gregară, hoață și de aia se strică sau murdărește tot. Citat:
Treaba cu fiare vechi a zis-o și Năstase. Citat:
Asta e valabil și la Cluj Napoca, cât a furat Boc și cu Tișe și tot sunt zei pt prostimea locului, la fel și Bolojan are firme de casă către care se duc contracte preferențiale în Bihor. Citat:
Vezi că și USR a dat candidați inconsistenți de tip Nicușor Dan fără realizări, doar că ura față de contracandidat era mai mare, și Clotilde sau Fritz au câștigat pe campanii de prosteala, kitch-uri strălucitoare, bliz-blizuri electorale și alte gogonele, n-a rămas nimic după ei în afară de taxe mărite, șantiere prelungite inutil, ineficiență, fonduri europene pierdute. Dacă ești cinstit sufletește observi că prostia administrativă frânează dezvoltarea.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 10.10.2024 at 15:00:56. |
|
|
|||
|
|||
|
Lasă că acum nu avem nevoie de exclusionism și izolaționism.
Numai dintr-o zonă de inspirație ortodoxă,se pot împrumuta asemenea concepte într-un peisaj socio-politic. Bun înțelegem puritanimnul ortodox și atitudinile anti-ecumeniste. Însă chiar și BO(R) înțelege necesitatea integrării europene și mondiale. Păi cu atât mai puțin trebuie sa o înțelegem ACUM, într-un sens larg și național. Și dacă este să luăm calificare candidaților din acest punct de vedere , doar unul o îndeplinește. Și mare atenție i-a fost acordată atât de Europa cât și de SUA,plus că paradoxal este acuzat de relații și cu Moscova.... Așa scoateți-va ochelarii de cal și prejudecățile și petele trecutului din etichetările nefondate și superficiale. Priviți lucrurile în mod obiectiv și realist. Toți putem fi maeștrii in a protesta și a identifica și vorbi coerent despre probleme noastre că țara și popor,dar asta nu ne recomandă sau califică și pentru a le rezolva.