![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu scrie nicăieri că trebuie post negru măcar o dată pe săptămână, aia e pt cine vrea și are program de lucru, dacă eram la mănăstire țineam și jumătate de săptămână post negru, ce să vezi dacă ești în lume și ai și lucru fizic e mai greu.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 16.12.2023 at 09:17:58. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Gandeste-te ca Iisus a tinut 40 de zile post negru in desert, mergand pe jos, pe caldura aia insuportabila, am auzit ca la manastiri (ortodoxi, si poate si catolici) se practica multe zile post negru, mi se pare ca mi-ai mai zis. Nu scrie, dar ca Ortodoxi luandu-ne dupa Iisus, am imprumutat aceasta traditie a postului negru. Este dovedit spiritual, dar si stiintific ca postul negru este cel mai benefic pentru om. In primul rand slabesti firea, prin postul negru, si faci un corp mai obosit sa zic asa, si rugaciunile au mai mult efect, fata de atunci cand mananci pe burta plina si ai mancat carne de porc/pui si cu de toate. Blestemele, farmecele dispar din zona ta. Si pentru corp, rezulta autofagie: regenerarea celulor moarte, tot organismul se reface. Eu am cerut voie de la duhovnic ca sa tin post negru, e bine inainte sa vorbesti cu un duhovnic inainte sa faci asta. Si nu regret, te simti altfel in ziua respectiva. La inceput e greu ca te ia cu ameteli, dar ameteala e un proces normal, incepe ketoza in organism, dar spre finalul zilei e mai bine. Alti preoti ortodoxi spun ca se tin doar in zilele calendaristice, dar altii zic, daca organismul tau poate, poti sa tii oricand. Nu am diabet sau cine stie ce. Oamenii cu diabet in schimb nu pot tine acest post dificil, dar un post mai usor pot. Mancarea bogata in grasimi/carne, ridica nivelul de testosteron si eventual simptomele de desfranare. Desi nu e tot timpul asa, sunt sanse mici sa ai simptome de desfranare si cand te abtii de la mancarea grasa. Postul negru fara mancare si fara apa scade nivelul simptomelor de desfranare la 0. Si, Iorest, chiar iti recomand sa incerci sa tii post negru, o zi, vei simti efectele, mai ales la rugaciuni. Daca vrei in ziua cu Maslul la biserica, atunci sa tii post negru toata ziua (cu o seara inainte sa incepi bineinteles), dar sa vorbesti cu un duhovnic mai intai. @MihailC , o stiu da, am mai vazut-o pe TikTok. True.
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." Last edited by Adr.iu91; 16.12.2023 at 14:01:23. |
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Citat:
Cine poate posti mult și pe la mănăstire și-a obișnuit corpul așa în ani sau zeci de ani. Citat:
Citat:
Deci la organism obișnuit, se absoarbe altfel disconfortul postului. Citat:
Nu înțeleg de pildă de ce nu ai ține post la o mănăstire, adică rugăciunea, contemplația spre asta duc, trebuie să faci eforturi să cauți hrană separată.
|
||||
|
||||
|
Citat:
La cei cu apa nu se incadreaza la post negru, trebuie musai nici mancare si nici apa. Dupa aia poti sa intrerupi postul negru band doar apa. Cel doar cu apa si fara mancare e doar un post mai usor decat cel negru.
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Dacă ai ține 24 h un post aspru, cu somn puțin ca să nu absorbi greutatea postului prin somn, aș mai zice. Când stai acasă și nu ai nici ispite culinare, emisiuni culinare, reviste culinare cu oferte eventual mai și dormi, reziști. Bucătarii nu prea pot posti dacă gustă și stau numai în arome, e greu să postești și să treci pe lângă o șaormerie sau grill.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Fratele Adita e mai pocăit ca tine, las-o așa! El ține post negru o dată pe săptămână. Tu, când îți aduci aminte, o dată pe an. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu am zis foarte clar că-l admir că ține odată pe săptămână, tu-l jignisești că e pufan și altele nu eu, ba ne scuipi și spurci, ba ne lauzi după, ne lași. Nu știi tu cât țin eu și habar nu ai nimic despre mine.
|
|||
|
|||
|
Păi normal că-l admiri că el ține post negru o dată pe săptămână, nu ca tine care tii o dată pe an.
Dar nu-i suficient, pufane! Trebuie și să-i calci pe urme. Așa că măcar o zi pe săptămână lasă șaormele și cârnații la grătar! A fi pocăit nu e nicio rușine. Decât să fiu bețiv și idolatru tot mai bine pocăit |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Postul fără har, e doar dietă, e bună și aia pt organism dar eu îți găsesc vegetarieni atei, sau care nu dau doi bani pe credință dar sunt strașnici cu privire la ce mănâncă. Citat:
Citat:
Tu nu ești pocăit, că dacă ai fi nu ai eșua prin afara cultului tău și ai ține lecții alor tăi, nu nouă care avem ani de practică bisericească.
|
|||
|
|||
|
Protestantule!
Dumneata răspunde cinstit la o întrebare: ce botez sau confesiune neoprotestantă o fi avut Florentin Pușcoiu, omul de 30 de ani care în sâmbăta de 16 iunie 2012, pe fondul unui delir mistic de tip sectar, împrumutat din Italia, a ucis prin înjunghiere un preot ortodox într-o biserică din Focșani? Pe principiul evanghelic „După roadele lor îi veți cunoaște”, dumneata pune mâna și gândește-te și la ce roade produc adunările penticostale și bolboroselile în „limbi” pe care voi pretindeți că le aveți. În caz că decideți să veniți la dreapta credință ortodoxă după practicarea ferventă a penticostalismului, luați în calcul faptul că ar trebui să fiți exorcizați (nu neapărat chiar ca la Tanacu, totuși) și eventual expertizați psihiatric după ce adunarea penticostală vă va fi spălat pe creieri. Fiți siguri că Diavolul este cel care vă inspiră în ce limbi să vorbiți la adunare, căci NU aveți cum să reproduceți darul vorbirii în limbi pe care l-au avut Sfinții Apostoli la Cincizecime. Glosolalia a fost un dar excepțional primit de un micro-segment al omenirii la acel timp, o circumstanță specială și unică în istorie, precum crearea strămoșilor noștri Adam și Eva direct de către Domnul, sau precum imaculata concepere a Domnului nostru Iisus Hristos (și NU a Maicii Sale, precum învață erezia catolică) și răstignirea Lui urmată de Înviere. Deci glosolalia autentică a fost un eveniment unic cu un moment special ales, faza de bebelușie a Bisericii, un eveniment pe a cărui minunată repetare nimeni, și repet nimeni, nu are dreptul să conteze! Noi în Ortodoxie, pe care voi, „limbiștii”, și alți „iști” (baptiști, metodiști...) o considerați idolatrie, avem în Postul Sfintelor Paști o slujbă lungă, pe mai multe părți, numită Canonul cel Mare sau Canonul Sfântului Andrei Criteanul (da, da, știm că în adunările protestante cinstirea sfinților este și ea disprețuită ca idolatrie), iar în timpul acestei slujbe, una dintre rugăciuni spune „Doamne și Stăpânul vieții mele”. Dumneata, pe lângă faptul că ne consideri idolatri, dat fiind faptul că practici o învățătură eretică și ataci Ortodoxia, nu cumva ar trebui să spui „Diavolul este stăpânul vieții mele”? Credințele eretice (diferite de creștinismul ortodox) sunt închinări la diavoli, conștiente sau inconștiente. Gândește-te bine în ce ape te scalzi, căci într-o zi vei muri și vei fi judecat pentru (ne)credința pe care ai avut-o. Este mai bine pentru dumneata să ajungi la închisoare, de exemplu la Penitenciarul Jilava, dar să fii încă viu și să te poți pocăi cu adevărat, decât să mori ca eretic și să mergi în Iad, unde îți va fi cu mult mai greu! Dacă te deprinzi să ignori avertismentele și să urăști Ortodoxia, după moarte vei plânge și vei practica scrâșnirea dinților din Sfânta Evanghelie, dar cine te va mai auzi atunci?... Deci așa, protestantule. Lasă creasta jos în fața ortodocșilor, încetează să mai consideri învățătura ortodoxă ca fiind baliverne și pune frumos mâna de te documentează în legătură cu cazul Florentin Pușcoiu. Și grijă mare să nu iasă și din adunările voastre ucigași și drogați mistici (nu neapărat drogați fizic, ci intoxicați spiritual cu minciunile ereziei). Că dacă ajungeți să faceți așa, apoi riscați ca degeaba să mai ajungeți și pe la Jilava, căci un om ajuns la un așa grad de răutate este aproape imposibil de îndreptat. Și încă o chestie: caută dumneata potolit pe YouTube sau Google titlurile „Romania se ridica tata” sau „Tată declarăm sfințire”, unde este tot așa vorba de o adunare neoprotestantă, nu știu dacă tot de-a voastră (oricum, din perspectiva noastră cultele voastre sunt fațete ale aceleiași monede) și gândește-te dacă invocările pe care le fac tipele acelea acolo sunt cu adevărat ceva creștinesc și bineplăcut lui Dumnezeu! Și nu te juca cu moartea, Judecata și dreapta credință în Hristos. În caz că ți s-a mai zis asta, pari să nu fi înțeles, căci tot penticostal ai rămas pe baricade. Ia seama ca la Judecata de Apoi să nu te pomenești pe partea stângă! Cine are urechi de auzit să audă. À bon entendeur, salut!