![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Să nu uităm că Bănescu nu face gratuit meseria de purtător de vorbe, poate are vreo 2.000-3.000 de euro salariu, iar trinitas se finanțează de la familiile credincioșilor practicanți din fiecare parohie. Nu ar mai trebui să apară politicieni în emisiuni trinitas tv, cel mai corect așa ar fi, dacă apar în jurnal mai treacă meargă, și să nu se susțină agresiv vaccinismul, trinitas nu e o oficină de tipul hotnews sau altele. Referitor la ierarhi și preoți eu aș caterisi preoții care slujesc la oraș și țin Biserica închisă, adică nu se poate să fii preot de oraș și la Biserică să ții doar 3-4 zile pe săptămână ușa deschisă o oră jumate, din cauza ta pleacă lumea la neoprotestanți. Biserica la oraș trebuie deschisă zilnic și pt Liturghie de dimineață și pt vecernie seara, trebuie făcut maslu, chiar de mai multe ori pe săptămână, trebuie făcut un cerc de cateheze, programul trebuie afișat și pe net și la sediu să știe lumea de tine. Știu Biserici la care e plin în timpul săptămânii, deci e clar că la oraș se poate umple Biserica și la Vecernie și la Maslu, nu sunt doar credincioși de Duminică, de Paști și de Crăciun. Bisericile ortodoxe trebuie să fie pline de credincioși care-și schimbă viața și intră într-o lucrare cu Dumnezeu, Biserica e făcută să fie plină în cât mai multe momente posibile. Nu cresc foarte mult facturile la gaz și curent dacă sunt deschise mai des chiar și iarna, că și donațiile cresc proporțional, dacă știe lumea de tine că faci program de slujire vine mai des, nu se mai duce la alte Biserici.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.05.2023 at 15:17:39. |
|
||||
|
||||
![]()
Halucinezi.
Nu exista nici o criza. Isi mai arunca o vorba la suparare unul altuia, dar e departe de ce se poate numi o criza. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Anumite mesaje au fost reluate recent de Miron Manega și pe saitul revistei, cu citate din emisiunea respectivă, însă eu voi da trimiteri prin linkuri chiar la pasaje din acea emisiune pentru cei care vor să audieze niște pledoarii și posibilități de acțiune în sensul rezolvării problemelor, probleme care vor fi rezolvate mai devreme sau mai târziu, dar nu foarte târziu, într-un fel sau altul... Într-un fel sau altul...! Fragmente importante sînt spre exemplu începînd aprox. cu minutul 13 al înregistrării, și respectiv în jurul aprox. al minutului 60: https://www.youtube.com/live/io9tybM...uPyJjwFr&t=770 https://www.youtube.com/live/io9tybM...WlJGjJS&t=3587 Fragmente scurte, dar semnificative, a reluat recent pe saitul revistei Miron Manega, însă eu îndemn pe cei doritori să asculte și emisiunea sau măcar părți ale ei indicate de mine prin linkuri: Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
„Nu e rău televizorul ci e rău ascultătorul dacă rău îl folosește și rău vremea-și cheltuiește” - Părintele Cleopa Last edited by RappY; 22.10.2023 at 17:58:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci „schismă” sau lucruri chiar mai grave decât „schismă” s-ar putea să fie alții cei care fac, unii dintre cei care de fapt sînt azi la putere, iar cât privește „rămânerea în afara Bisericii”, cred că ar fi cazul să se aibă în vedere ca aceia care de la o vreme încoace și chiar în ziua de azi se „auto-schismează” ca să zic așa, s-ar putea ca ei să fie cei care ar rămâne „în afara Bisericii”. Cel puțin în afara Bisericii Ortodoxe, sau pe la marginea ei, să zicem așa, pe undeva pe la niște mănăstiri de exemplu, în domicilii obligatorii... în domicilii obligatorii prin lege, adică prin legile pe care le-ar emite poporul și statul pentru ca sub puterea lor să fie plecați niște așa-ziși „chiriarhi” care poate trăiesc cu iluzia că au luat Biserica lui Hristos în proprietatea lor personală, privată, privatizată. |
|
||||
|
||||
![]()
Ma scuzi, nu stiam ca schismaticii astia sunt si profeti acum. Critica constructiva e foarte buna dar ce spun ei e paralel cu realitatea. Amenitari ca-si creaza ei o ierarhie separata... am mai vazut noi din astea la montanisti, donatisti, si alte si mai cate secte. Aberatii, dar macar recunosti ca sustii miscari schismatice si acolo conduc threadurile tale agitatoare.