![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sunt multe maruntisuri care nu sunt corectate fiindca aproape nimeni nu le baga in seama din cauza inertiei omenesti sau le e indiferent. De ce? Raspunde-ti tu singur, ca-i delicat. Saptamana trecuta s-a citit in Evanghelie si versetul: 13. Și nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer.(In3,13) Dupa slujba i-am spus unui preot ca versetul asta e o dovada ca Adam si Eva nu au cazut din Rai fiindca nu fost creati in Rai, eventual au cazut de la chemarea adresata lor de a se sui acolo, mai ales ca in Rai nu sunt diferente de zex pentru ca nu sunt trupuri deloc. Asta se predica aprope in toate parohiile fiindca asa este regulamentar. Citat:
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 18.09.2022 at 22:57:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si am scris ca pe baza celor 7 Sinoade Ecumenice avem Dogma ortodoxa după care se ghidează Biserica. Tu ai adus în discuție Sinodul din Creta, eu nici nu pomenisem de el pana sa o faci tu. Dogma ortodoxa nu are legătură cu ce s-a întâmplat la Creta. Dacă la Creta s-ar fi întâmplat ceva care sa vina în contradicție cu Dogma ortodoxa, cu cele 7 Sinoade și ce au stabilit Sfinții Părinți atunci ar fi fost o mare problema într-adevăr. Crezul s-a definitivat la Sinodul 2, nu la Creta. |
|