![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
O,creste-mi ravna Doamne!
O, crește-mi râvna Doamne și setea de-a lucra mai vrednică de Tine să-mi fie slujba mea. Pe semeni cu blândețe să-i înțeleg pe toți cu milă socotindu-i de-aceeași soartă soți. Iubirea lor unind-o cu dragostea de frați cu rod mai copt să-mi fie toți anii încărcați. Nelingușind pe nimeni, Cuvântul să-l vestesc învrednicit de cinstea că-l cred și că-l trăiesc. Tu care-mi știi cărarea și-mi numeri pașii mei fă-mi și mai demni de Tine oricare dintre ei. Tu care-mi dărui pacea și nimeni n-o mai ia fă-mi vrednică viața să-mi locuiești în ea. Traian Dorz
|
||||
|
||||
|
O , Măicuță Precurată,
Dacă Tu n-ai mijloci Sus la Fiul Tău cu lacrimi Oare cîți s-ar mântui ? Dacă Tu Măicuță sfântă Pentru noi n'ai suspina, Dacă n'ai cere Tu milă , Domnul cât ne-ar mai răbda ? Dacă glasurile noastre Tu nu le-ai fi auzit , Dacă nu cereai Tu milă , Oare câți am fi pierit ? Că ne-am adâncit în rele Și nu știm să ne rugăm, Că și-n sfintele biserici , Noi pe Domnul-l supărăm . Dar când Tu sfântă Fecioară , Te rogi grabnic pentru noi, Fiul Tău cu drag Te-ascultă Și ne scoate din nevoi . Că-n iubirea ce Ți-o poartă Nu te poate refuza Fiul Tău și Domnul nostru Și'mplinește ruga Ta. Pentru'aceasta noi creștinii Maică sfântă-Ți mulțumim Și cu inima curată, Î-Ți cântăm și Te slăvim . Nicolae Mirean
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
| poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
| Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
| Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
| Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|
|