![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu nu mi-am setat/ nu m-am gandit sa fie neaprat calugar sau neaparat preot dintr-o parohie din oras ci pur si simplu sa imi fie un duhovnic potrivit. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Acum că e cald afară e o ocazie de spovedit prin mai multe locuri, singura chestie e cu programul că nu ai de unde să știi când spovedește un anumit preot, fiecare parohie cu zilele ei pt spovedanie, asta mă cam enervează sincer. Mă uit care preot are predici și lecturi, dacă are răbdare, să nu fie distant, mai caut referințe de la alții, problema e că unii preoți sunt mutați mai ales la mănăstiri pe unii îi mută, alții mor, iar din spate dintre cei tineri nu văd să vină mulți preoți cu dedicație față de această vocație/slujire.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 15.05.2022 at 21:27:56. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Si da, ai dreptate ca trebuie incercat. Pana nu incerci nu ai de unde sa stii. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cum ar fi să se cânte și Crezul ? Iar pe ansamblu mă deranjează că e o brambureală, adică Liturghia ar trebui să înceapă în tot orașul la o anumită oră nu în unele la 9 30 în altele la 10, când unii sunt la crez alții sunt abia la Evanghelie, nu mi se pare corect. Împrăștierea nu aduce nimic bun în Biserică. Citat:
Pe duhovnicii anilor 90 i-a încercat prigoana regimului în anii 70-80, dar pe cei hirotoniți după 2022 nu cred că au mari încercări din care să iasă mai lămuriți în credință. S-ar putea ca epoca de aur a râvnei pentru Biserică să fi apus în anii 2007-2010, de atunci să fie o scădere de fapt chiar dacă s-au mai construit în unele locuri.