![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Incorect. Sclavia este impusa, pe cand crestinismul este asumat.
Citat:
Oare asta e filozofia asumata de tine sau acum arunci vina pe Nietzsche?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Totul este asumat! Sunt barbat deci imi asum, nu sunt curva(fariseu) cu n'spe fete, sa ma schimb dupa cum bate vantul. In ziua judecatii(daca va exista) eu nu o sa vin cu vrajeala de genul, Doamne in numele tau am scos demoni, am vindecat, te rog fie-ti mila mantuieste-ma si bla bla. Nu! Asta sunt mi-am asumat, zi pedeapsa! Ma amuza cum ipocritii astia religios au impresia in mintea lor aia ingusta, ca il pot duce de nas pe Dumnezeu, ca se pot eschiva asa cum a facut Psalm_23 cand i-am pus 2,3 intrebari si a inceput cu vrajeala. Sau Lorest care toata ziua numai la mantuire se gandeste si numai despre asta vb, desi daca ar fi avut un pic de creieras realiza ca viata este un dar si este exact acelasi lucru mantuirea, deci nu poti lucra pt asa ceva. Daca nu ma insel, Iisus spune ca cine va incerca sa-si salveze sufletul va pierii. E logica de bun simt, asta daca ai asa ceva! Acum eu ce sa-l zic? Taci din gura cu mantuirea ca-L manii pe Dumnezeu, e darul Sau nici nu ar trebui pomenit asa ceva, dar n-ai cu cine, e limitata cocoana. |
|
||||
|
||||
![]()
Domnule filozof Nietsche,
nefățărnicia, nonipocrismul și sinceritatea dar mai ales credința credincioasă se ține față de Dumnezeu și față de mai marii tăi puși de El peste tine și nici întrun caz față de lume, păcat, răzbunarea lumii rele și păcătoase plină de ipocrism. Nu dau lecții însă constat că vă credeți foarte neipocrit față de ura față de crestinism. Cu ce v-a greșit ortodoxia? Știați că poporul român este popor creștinat direct de apostoli si chiar mai înainte de asta, Dacia, era teritoriul unor triburi numeroase de daci filoxenici foarte drepti având mare credință în Dumnezeu, erau renumiți și socotiți oameni buni, harnici, curajoși, înțelepți, mîntuitori, tămăduitori și mari iubitori de frumos: cântece, jocuri-dansuri, artă ceramică și sculpturală neidolitară având tradiții sfinte foarte frumoase de sărbători trăind în comunicare permanentă cu cerul. Dumneata nu locuiești pe aceste meleaguri sau poate nu te-ai integrat cu sufletul? De ce să fi plin de ură la adresa noastră? Aici doar străinii imperialiști s-au proștii trufași, boierii vânduți, doar necredincioșii ne-au ținut în sclavie, niciodată nu ne-a făcut asta un urmaș creștin al dacilor sau al daco-romanilor.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
11. Fariseul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau ca și acest vameș. În al doilea rând, există și farisei care au fost cu Hristos: 1. Și era un om dintre farisei, care se numea Nicodim și care era fruntaș al iudeilor. 2. Acesta a venit noaptea la Iisus și I-a zis: Rabi, știm că de la Dumnezeu ai venit învățător; că nimeni nu poate face aceste minuni, pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el. Iar a fi fariseu presupunea în epocă a fi un om foarte riguros pe învățături, dacă ar avea cineva o inimă blândă și o rigurozitate în cunoașterea învățăturilor ar avea șanse de mântuire. Deci inimă de vameș pocăit contopită pe o minte ascuțită în cunoașterea învățăturii cum aveau învățații epocii. Citat:
În fața Domnului nici nu știu dacă vom mai avea vreun cuvânt, va fi foarte copleșitor iar, succesiunea evenimentelor se va desfășura cu o viteză pe care nici nu o putem controla. Tu nu ți-ai asumat nimic, ești un puști crescut în puf pe banii părinților, nu duci niciun greu, ai tot ce-ți trebuie când bați din palme. Când o să duci tu pe alții pe spatele tău o să fii pe picioarele tale. Citat:
Toată învățătura e dată și lăsată pentru a ne folosi și a spori duhovnicește, cine e deștept învață și din greșelile și experiența altora, cine nu, nici dintr-ale lui. Tu crezi că nu aveau ce face cei care vorbeau despre Evanghelie, însuși EVANGHELOS înseamnă Vestea cea Bună ? Ne mirăm că pocăiții fac o misiune în forță și dinamică și nu se rușinează să vorbească despre Dumnezeu, dar noi ortodocșii care credem că avem revelația completă și suntem Biserică întreagă să nu vorbim nici măcar pe un colțișor de internet când se minte despre ortodoxie? Nu înțeleg ce tot mă pomenești pe mine, îți place să aduci alți oameni în discuție așa neprovocat ? Dar de ce nu vorbești exclusiv despre tine, cu bune cu rele ca un om așezat ? Mai bine nu te amuza tu pe seama niciunuia că nu știi ce o să ajungi aici pe lumea asta în viață peste 10-20 de ani, doar oamenii care n-au ce face se preocupă excesiv de ce fac alții. Tu ești în povestea omului batjocoritor care chema sătenii că vine lupul ca să se amuze și în final când chiar a venit lupul nu l-a mai crezut nimeni și a rămas singur. Poate peste 10-20 de ani o să citești cu amar ce ai scris și o să te pocăiești de toate prostiile și zburdălniciile tinereții. Citat:
35. Căci cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine și pentru Evanghelie, acela îl va scăpa. Deci e clar cine va pune totul pentru Evanghelie - Vestea cea Bună a jertfei lui Iisus Hristos pentru noi și modelul reveleat în întreg Noul Testament, inclusiv epistolele pauline care au rânduit și așezat mersul vieții bisericești. Spun asta pt că unii îl respingeau pe Apostolul Pavel.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 27.11.2021 at 16:15:27. |
|
||||
|
||||
![]()
@Iorest:ai intuit foarte corect, interesul meu pe acest forum vizează scrierile patristice timpurii si perioada Sinoadelor Ecumenice. Poate intr-o zi vom putea dialoga sau cel puțin voi asista eu la discuții pe aceste teme. Insa nu cred ca acest forum le va găzdui prea curând, din păcate. Numai bineiti doresc!
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută !
Eu am citit despre neoprotestanți care citeau patristică, exemplu Marius Cruceru și cred că Vladimir Pustan mai preia câteodată unele învățături morale scurte din patristică, dar încă nu știu sigur pagina și opera de unde. Chiar ar fi tare să-și facă unii predicile din materiale ortodoxe patristice pe care 99% din adunare sigur nu le citesc, dar să nu zică sursa pt că ar fi contestat de către voci din cult. Am înțeles de la un preot că și părintele Dumitru Stăniloae a mutat unele învățături de la Origen(care nu erau problematice dpdv ortodox) în Filocalii sub alte nume, dar nu am probe și textele surse directe să pot să compar, e doar cu titlu de fapt divers până nu găsesc.
|
||||
|
||||
![]()
Nu consider necesar sa cer aprobarea cuiva pentru studiile mele, fie ei lideri sau alți credincioși protestanți. Sunt studiile mele, din fondurile mele si pe timpul meu. Cine nu agreează asta regret dar nu am de gând sa imi schimb abordarea de studiu. Nu stiam de aceea situație ref la Părintele Staniloaie si Origen. Ultimul este un capitol fascinant iar pe primul il admir pt impresionanta lui munca. Oricum rămân dator :) mi-ai dat un subiect interesant de verificat!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scuze dacă nu e indiscretă întrebarea tu ești neoprotestant sau protestant vechi din istoria Luther/Calvin ? Care e diferența între cultul Biserica creștină după Evanghelie(care este între cele 18 culte recunoscute de stat) și baptiști de pildă?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine loreno, ataci sub centură? Foarte frumos! Eu sunt prostul că vb deschis! Voi demonstra atât în filozofie cât și în acest sistem ordinar necinstit! Am tot ce vreau dpdv material, dar nu sunt mulțumit. Departe de așa ceva! Doresc să deschid calea către o filozofie a omului de rând, al celui oropsit, care nu poate înțelege eficacitatea unei minți superioare. E nevoie de pârghii bine ancorate în capacitatea celui rudimentar. E ca si cum viteza luminii atinge un obiect staționar iar observatorul are dioptrii rudimentare. Greu de exemplificat pt expozeu. Știu că pt mulți, ce zic acum nu are sens, e un proiect complicat și anevoios. Îmi voi plăti toate cheltuielile pe care părinții le-au avut cu mine. Tot! Chiar dacă înseamnă milioane. Tot plătesc, nu voi fi dator sorții și nici norocului! Iar în ceea ce ne privește, te rog să nu mă mai citezi sau pomenești pt că nici eu nu o voi mai face! Mersi dragă Loreste! Al tău filozof infantil. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu trebui să plătești nimic, sau nu mă interesează ce faci, am vrut doar să-ți recomand să fii mai temperat în afirmații și mai răbdător cu alții, e drept că tinerețea e prin definiție o vârstă a impulsivității.
Dar cine sunt eu să-ți spun ție, mă rog, să fii sănătos!