Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2021, 09:46:34
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Simplu. Porcariile astea sunt fie influente gnostice, asa cum am spus mai sus, in sensul ca gnosticii considerau creatia materiala ca fiind fundamental inferioara celei spirituale, cu consecinte in sensul unei viziuni eronate asupra ascetismului, fie, alternativ, sunt rezultatul unor frustrari pe principiul "strugurii sunt acri".
Sinodul din Gangra a clarificat prin vocea a 21 de Episcopi prin care a vorbit Duhul Sfânt:

https://www.crestinortodox.ro/istori...ra-126033.html

In secolul al IV-lea, biserica din localitatea Gangra a gazduit un important sinod local, numit pana astazi "Sinodul local din Gangra".

Scrisoarea sinodala pastreaza semnatura a 21 de episcopi, intruniti mai ales pentru a judeca si a lua o masura in privinta lui Eustatiu de Sevasta (Armenia) si a urmasilor acestuia, care condamnau Nunta, dispretuiau unele slujbe ale Bisericii, tineau adunari proprii, purtau o haina ciudata, condamnau bogatia si, mai ales, posibilitatea sfintirii unora dintre crestini.

Canonul 1 Gangra, pentru osanda celor ce defaima Casatoria: "Daca cineva ar defaima Nunta, si pe ceea ce se culca cu barbatul sau, credincioasa fiind si evlavioasa, ar urgisi-o sau ar defaima-o, ca si cum nu ar putea intra in Imparatia cea cereasca, sa fie anatema."

Canonul 4 Gangra, pentru apararea clerului casatorit: "Daca cineva ar afirma ca nu se cuvine a primi cuminecatura de la un presbiter insurat, cand liturghiseste aceasta, sa fie anatema."

Canonul 9 Gangra, pentru osanda celor potrivnici Casatoriei: "Daca cineva se dedica fecioriei si infranarii nu pentru bunatatea si sfintenia fecioriei, ci pentru ca, scarbindu-se, se-ndeparteaza de casatorie, sa fie anatema."

Canonul 10 Gangra, pentru osanda celor ce batjocoresc Casatoria: "Daca cineva dintre cei ce traiesc in feciorie pentru Domnul, si-ar bate joc de casatoriti, sa fie anatema."

Canonul 14 Gangra, pentru osanda celor ce defaima Casatoria: "Daca vreo femeie ar parasi pe barbatul sau si ar vrea sa se retraga, scarbindu-se de casatorie, sa fie anatema."

Canonul 15 Gangra, pentru indatoririle parintilor fata de copii (asceza nu dezleaga de indatoririle legale fata de copii): "Daca cineva si-ar parasi copiii, si nu i-ar mai creste, si nu i-ar indrepta cat atarna de el, spre cuvenita cinstire de Dumnezeu, ci sub pretextul ascezel i-ar neglija, sa fie anatema."

Last edited by Iorest; 01.09.2021 at 09:51:11.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2021, 17:42:09
Nietzsche Nietzsche is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2021
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Sinodul din Gangra a clarificat prin vocea a 21 de Episcopi prin care a vorbit Duhul Sfânt:

https://www.crestinortodox.ro/istori...ra-126033.html

In secolul al IV-lea, biserica din localitatea Gangra a gazduit un important sinod local, numit pana astazi "Sinodul local din Gangra".

Scrisoarea sinodala pastreaza semnatura a 21 de episcopi, intruniti mai ales pentru a judeca si a lua o masura in privinta lui Eustatiu de Sevasta (Armenia) si a urmasilor acestuia, care condamnau Nunta, dispretuiau unele slujbe ale Bisericii, tineau adunari proprii, purtau o haina ciudata, condamnau bogatia si, mai ales, posibilitatea sfintirii unora dintre crestini.

Canonul 1 Gangra, pentru osanda celor ce defaima Casatoria: "Daca cineva ar defaima Nunta, si pe ceea ce se culca cu barbatul sau, credincioasa fiind si evlavioasa, ar urgisi-o sau ar defaima-o, ca si cum nu ar putea intra in Imparatia cea cereasca, sa fie anatema."

Canonul 4 Gangra, pentru apararea clerului casatorit: "Daca cineva ar afirma ca nu se cuvine a primi cuminecatura de la un presbiter insurat, cand liturghiseste aceasta, sa fie anatema."

Canonul 9 Gangra, pentru osanda celor potrivnici Casatoriei: "Daca cineva se dedica fecioriei si infranarii nu pentru bunatatea si sfintenia fecioriei, ci pentru ca, scarbindu-se, se-ndeparteaza de casatorie, sa fie anatema."

Canonul 10 Gangra, pentru osanda celor ce batjocoresc Casatoria: "Daca cineva dintre cei ce traiesc in feciorie pentru Domnul, si-ar bate joc de casatoriti, sa fie anatema."

Canonul 14 Gangra, pentru osanda celor ce defaima Casatoria: "Daca vreo femeie ar parasi pe barbatul sau si ar vrea sa se retraga, scarbindu-se de casatorie, sa fie anatema."

Canonul 15 Gangra, pentru indatoririle parintilor fata de copii (asceza nu dezleaga de indatoririle legale fata de copii): "Daca cineva si-ar parasi copiii, si nu i-ar mai creste, si nu i-ar indrepta cat atarna de el, spre cuvenita cinstire de Dumnezeu, ci sub pretextul ascezel i-ar neglija, sa fie anatema."

Trebuia și Iisus anatemizat că nu a avut toată viața sa parte de o femeie. Când te gândești că este Dumnezeu, creatorul feminității dar nu a avut parte de sexualitatea, frumusețea, gingășia unei femei. Să o țină în brațe să-i pupe boticul acela scump de păpusică. Să simtă că este bărbat... Aici se află cei mai acrii struguri, nu e de mirare că a avut astfel de cerințe:

Sfânta Evanghelie după Matei
Capitolul 19
12.Că sunt fameni care s-au născut așa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au făcut fameni, și sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înșiși, pentru împărăția cerurilor. Cine poate înțelege să înțeleagă.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2021, 21:16:30
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nietzsche Vezi mesajul
Așa mare taină este că se renunță la ea la înviere:

Capitolul 22
30.Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer.
Eu văd că despre căsătorie se scrie pentru prima dată în Biblie că e Taină :

Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel, cap 5.

31. De aceea, va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va alipi de femeia sa și vor fi amândoi un trup.
32. Taina aceasta mare este; iar eu zic în Hristos și în Biserică.

Ba mai spune apostolul Pavel că femeia se va mântui prin naștere:

Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel

cap 2.v5 Dar ea se va mântui prin naștere de fii, dacă va stărui, cu înțelepciune, în credință, în iubire și în sfințenie.

Deci există citate atât pentru traiul în necăsătorie dar în curăție, cât și pentru căsătorie.

Citat:
Trebuia și Iisus anatemizat că nu a avut toată viața sa parte de o femeie.
Hristos a primit să se nască din femeie...

Citat:
Când te gândești că este Dumnezeu, creatorul feminității dar nu a avut parte de sexualitatea, frumusețea, gingășia unei femei. Să o țină în brațe să-i pupe boticul acela scump de păpusică. Să simtă că este bărbat... Aici se află cei mai acrii struguri, nu e de mirare că a avut astfel de cerințe:
A avut doar 33 de ani, care au fost foarte scurți dacă ne gândim că a fost mai mereu plecat și nici măcar nu avea un loc stabil unde să stea, El se raporta altfel la firea umană.

Cap. 8
20. Dar Iisus i-a răspuns: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; Fiul Omului însă nu are unde să-Și plece capul.

Citat:
Capitolul 19
12.Că sunt fameni care s-au născut așa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au făcut fameni, și sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înșiși, pentru împărăția cerurilor. Cine poate înțelege să înțeleagă.
Există și oameni care trăiesc în curăție și dpdv acesta Biserica ortodoxă e cea mai echilibrată, recunoaște atât vocația oamenilor căsătoriți, cât și a celor necăsătoriți, ba mai mult un om care a devenit văduv poate deveni călugăr și poate accesa toate funcțiile , preot călugăr- ieromonah, Singhel, Protosinghel, Arhimandrit, episcop, mitropolit, patriarh e mai greu că e doar unul la câțiva zeci de ani.

Dacă Biserica ortodoxă ar desființa ideea de mănăstire, ar face un abuz față de cei care au vocația traiului în castitate, dacă i-ar obliga pe toți preoții să nu se căsătorească le-ar schilodi personalitatea preoților care au familie, ar naște oameni frustrați care poate ar face copii în afara căsătoriei, așa e mai bine că e la vedere totul, asumat.
Vechi 02.09.2021, 00:33:50
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul

Hristos a primit să se nască din femeie...
Din fecioara!
E o mare diferenta fiindca fecioara nu si-a oferit trupul barbatului.
Sf Ioan Botezatorul este cel mai vrednic om nascut din femeie.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 02.09.2021 at 00:53:28.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2021, 14:50:14
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Din fecioara!
E o mare diferenta fiindca fecioara nu si-a oferit trupul barbatului.
Sf Ioan Botezatorul este cel mai vrednic om nascut din femeie.
Da ai dreptate, mulțumesc pentru completare, a primit să vină în lume printr-o fecioară (fire femeiească) am vrut să zic, dar Maica Domnului a fost mireasă nemiresită cum e tradusă de către unii teologi rugăciunea-tropar - Apărătoare Doamnă.

Last edited by Iorest; 02.09.2021 at 14:52:46.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2021, 16:10:20
Nietzsche Nietzsche is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2021
Implicit

Ații revenit la setarile din fabrică. Ce legătură este intre situația sexuală a lui Iisus cu situația sexuală a mamei sale? E ca di cum ii spune mamei sale că nu a avut o relație cu o femeie iar ea îi răspunde lasă fiule că eu am fost virgină când Te-am născut. Ca nuca in perete. Probabil sunteți preoți că doar ei sunt în stare să nege realitatea pentru idei dogmatice imaginare.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2021, 21:17:25
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ații revenit la setarile din fabrică. Ce legătură este intre situația sexuală a lui Iisus cu situația sexuală a mamei sale? E ca di cum ii spune mamei sale că nu a avut o relație cu o femeie iar ea îi răspunde lasă fiule că eu am fost virgină când Te-am născut. Ca nuca in perete.
Eu am arătat că Hristos nu s-a scârbit să vină în lume printr-o fire femeiască, nici nu avea timp Hristos să-și întemeieze o familie, a spus clar că nu are un cămin, nu avea averi, vulpile au vizuini dar Fiul Omului nu are unde să-și plece capul.

Hristos umbla pe drumuri în călătorii misionare cu ucenicii, erau considerați niște oameni neobișnuiți, dacă Hristos ar fi avut fii trupești nu mai exista nici Treime, căci și aceia erau niște dumnezei după fire, nu avea nevoie de fii trupești din moment ce a avut fii după Har.

Citat:
Probabil sunteți preoți că doar ei sunt în stare să nege realitatea pentru idei dogmatice imaginare.
Eu nu sunt preot, nu știu să fie preoți pe forum poate urmăresc fără cont discuțiile, e nevoie de preoți conștiincioși față de misiune, secerișul e mult, am văzut că s-a făcut muncă rodnică pe trinitas tv și doxologia, dar nu e de ajuns, în fiecare parohie de oraș cel puțin predica ar trebui să fie la nivel înalt și cateheza și magazinul cu cărți să fie alimentat și bine segmentat pe teme de interes căsătorie, monahism, sfinte taine, atitudini pro viață, bioetică pictură bisericească, muzică bisericească, arhitectură bisericească, obiecte de cult, abordări misionare.