Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.01.2021, 17:24:08
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Tot ce este scris acolo este proorocie si este Adevaratt caci Domnul este Adevarul.
Deci tocmai ai afirmat:

- cartea eretica folosita de Noul Ierusalim este proorocie si este ADEVARUL

- ai facut o afirmatie contrara Bisericii, care condamna ereziile din cartea respectiva in special milenarismul, dar si intreg sectarismul penticostal

- ai afirmat ca este Adevarul, contrar afirmatiei Bisericii ca "DOGMA BISERICII" este Adevarul.

- nu afirmi NIMIC despre Dogma Ortodoxa si eviti raportarea intre Dogma Ortodoxa si afirmatiile eretice din lucrarea sectara a sectei Noului Ierusalim "Cuvantul lui Dumnezeu"

- de unde stii tu ca este proorocie? pentru ca soborul sfintilor ortodocsi nu cunosc asa ceva - iar presupusa Veronica din carte nu este canonizata de BOR ci este doar numita in acest fel de aceasta secta. Cine a ridicat cartea la nivel de proorocie? O adunatura de sectari care si-au fabricat proorociri?

- Te separi de Biserica Ortodoxa si o folosesti doar pentru a avea dreptate, dar nu pentru a te sprijini in afirmatiile ei

Pe scurt ai iesit din Biserica Ortodoxa Romana si te-ai separat de ea la nivel de dogma si esti in secta Biserica Ortodoxa a Noului Ierusalim...
Reply With Quote
Vechi 30.01.2021, 17:41:10
Petru7's Avatar
Petru7 Petru7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.04.2019
Locație: în dor sfânt de Iisus
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Excesul dvs. de corectitudine nu este o masura corecta pentru discutia aceasta.

Datorita timpului limitat sunt nevoit sa fac concesii.

Cred ca inca nu ai inteles cu cine discuti aici in persoana lui Moroco.
Asta nu e o discuție mai specială ca altele încât să folosim alte măsuri. Un om drept folosește întotdeauna învătura sa creștină în orice condiții și nu folosește niciodată formula ”scopul scuză mijloacele” încat să-și permită să re-apeleze la atitudini și comportamente huliganice preluate de la lume. Odată ce omul devine creștin-credincios el leapădă orice comportament urât din trecutul său lumesc și se păzește să nu cadă în ispita preluării unor comportamente lumești.

Când ți-am atras atenția, nu am făcut-o dintr-un exces de corectitudine profesorală ci pentru că nu puteam citi și nici nu puteam înețelege ce vrei să zici încât dialogul vostru înflăcărat era foarte greu de următrit. Era depășită cu mult limita de greșeli admisibile pentru a nu fi alterat mesajul. Erau prea multe greșeli de exprimare , de gramatica limbii române și multe incurcături de litere, amestecări și lipiri de litere și de cuvinte, erori de punctuație etc. Trebuia să fac multe deducții si presupuneri pentru a-mi da seama ce vrei să spui. Acuma parcă ești ceva mai atent la formă, pot înțelege ce spui, însă acum fondul mesajelor e prea plin de neglijență și de nepăsare față de comportamentul creștin ortodox pe care ar trebui să-l manifestăm cu toții.

Am înțeles foarte bine cu cine discut de la prima postare a lui Moroco, am gasit linkul în semnătură și am înțeles cine este. Acest om este un ortodox mirean din BOR care crede în Cuvantul lui Dumnezeu. Sunt destui ortodocși practicanți care cred în Cuvântul lui Dumnezeu și care citesc toate mesajele postate pe site-ul respectiv și cu toate astea frecventează în continuare biserica ortodoxă ca și buni ortodocși. Cinste lor dacă pot să creadă și pot să le facă pe amândouă.

Înțeleg că timpul tău este prețios și știu că timpul în general este un adversar al volumului mare de propoziții pe care le avem de scris pentru a ne face înțeleși pe deplin însă ce rost găsești în a scrie multe propoziții-fraze dacă ele nu sunt citibile și inteligibile? Practic mesajele dorite nu ajung la cititori în forma gândită, simțită ci întro formă defectuasă și cititorii vor fi afectați și vor avea o reacție de respingere a mesajului. Practic e autosabotaj iar dacă din neglijență scriind prea mult nu respectăm nici poruncile Domnului atunci sabotajul devine subminare sufletească sau sinucidere duhovnicească în sens de cădere.

Citat:
Este un sectar, din secta care se numeste ORTODOXIA NOUL IERUSALIM, care are site-ul http://noul-ierusalim.ro/index.html.

Erezii:
1. Hulirea ortodoxiei prin nefolosirea teologie ortodoxe
2. Hulirea dogmei ortodoxe prin nefolosirea dogmei ortodoxe.

3. Folosirea de carti eretice - ei au o carte care se numeste "CUVANTUL LUI DUMNEZEU" pe care o folosesc ca "dogma". De asta nu ai vazut nici o boaba de referinta la scriptura si nici la sfintii parinti la Moroco - ei nu au asa ceva in "ortodoxia noului testament".

4. Promovarea de sminteli creationiste, care combat ceea ce Biserica accepta in stiinta, si care este legat direct de creationismul cum este acceptata de Biserica.

5. Un duh sectar de tulburare si abatere de la invatatura ortodoxoa.

6. Naivi ca tine, care cred ca diavolul se alunga cu gramatica limbii romane si cu formule de politete habar nu au ce inseamna un sectar.

7. Chiar daca nu l-am recunoscut pe vsovi, l-am simtit de la o posta dupa cum isi formuleaza afirmatiile, ca este sectar. Daca ai intelege ce este un sectar si cat de grava este chestia asta, prezenta asta in ortodoxie, dar si necondamnarea si nealungarea sarpelui sectar si a diavolului sectar, mai studiaza putin. De asta Biserica ajunge sa condamne cu afurisenie si extrem de puternic citirea de carti sectare dar si dialogul nepriceput cu sectarii - datorita duhurilor...

8. Un sectar nu o sa aduca niciodata un duh sfant ci o sa aduca un duh satanic. De asta vsovi nu poate iesi din tulburarea in care este si nu intelege. Pentru ca mustrarea merge mult mai corect la o constiinta tulburata care are nevoie sa se trezeasca decat vorba buna si gramatica "hipercorecta"... Cu diavolul nu discuti cu gramatica in mana.

Cred ca incurci gramatica si duhovnicia. Prima se ocupa de virgule, a doua de lupta cu diavolul.

Iar faptul ca ati stat in fata unui sectar fara sa ziceti nimic nu e de mare folos nimanui. Mai bine orice spus decat sa taci din gura...

Si nu poti sa permiti unui sectar pe un forum ortodox sa promoveze si sa lase posturi "ale ortodoxiei noului ierusalim", care teoretic ar fi ale ortodoxiei.

Documenteaza-te te rog sa vezi ce secta si cat de izolati, dar si stilul sectar-protestant-izolationist il au cei din secta noul ierusalim desi se numesc in mod impropriu "ortodocsi"...

Vezi te rog pe net cartea lor si ereziile aduse de ei - vezi ca am pus mai sus.

Vezi ca sunt ca PENTICOSTALII, care vorbesc la fel de Noul Ierusalim, si au copiat de la Penticostali nenumarate "adevaruri"....

https://www.catacombeleortodoxiei.ro...aciri-nr-01-04
http://www.ducu.de/rel49.htm

Tu nu vezi ca el isi marturiseste credinta lui proprie ??? Care nu este cea ortodoxa ci este "ortodoxia noului ierusalim".
Vad ca începeți o judecată și osândiți cu mânie proletară. Judecați, judecați, osândiți, osândiți. Dumnezeu ne-a poruncit să iubim (pe frații noștrii ortodocși inclusiv pe vrăjmașii și casnicii noștrii) și să ne păzim de ispită ca să nu cădem în judecată deci nu sunt deloc deacord cu ceea ce faceți și nu particip la judecarea unui coleg de forum și nici a unor oameni serioși pe care îi numiți sectă.

Dacă ai deschis acest subiect sensibil (pentru BOR și pentru oricine) îmi pun o singură întrebare retorică simplă:

În ciuda tuturor acuzațiilor, sentințelor și etichetelor, dar dacă totuși Cel ce le grăiește din Cer, din văzduh, este chiar Domnul Iisus Hristos?... Care împlinește Apocalipsa sub numele Cuvântul lui Dumnezeu?

Așa cum poate satana si îngerii căzuți să ispitească și să vorbescă din văzduhuri ca să amăgească pe oameni, de ce am crede că n-ar putea grăi și Domnul ca să-i cârmuiască și să-i păzească pe cei de sub aripile Sale?

Ce vom face toți cei ce L-am prigonit și L-am răstignit a doua oară?.. din neglijență și prostie.

Va fi foarte greu în ziua aceea pentru oricine a fost sigur ca e de la om sau de la satana ... pentru a lovi!
Reply With Quote
Vechi 30.01.2021, 17:50:22
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Petru7 Vezi mesajul
Am înțeles foarte bine cu cine discut de la prima postare a lui Moroco, am gasit linkul în semnătură și am înțeles cine este. Acest om este un ortodox mirean din BOR care crede în Cuvantul lui Dumnezeu. Sunt destui ortodocși practicanți care cred în Cuvântul lui Dumnezeu și care citesc toate mesajele postate pe site-ul respectiv și cu toate astea frecventează în continuare biserica ortodoxă ca și buni ortodocși. Cinste lor dacă pot să creadă și pot să le facă pe amândouă.
Cuvantul lui Dumnezeu al lui Moroco este acesta: http://noul-ierusalim.ro/cuprins-c2.html

Este o carte sectara penticostala. neaprobata de Biserica pe care orice teolog ti-o desfiinteaza imediat. Nu stiu ce cauti tu pe site-ul ala.... si cum de poti spune ca site-ul ala este ok.

Miscarea aia este sectara. Atat fiind pe stil vechi cat si avand similitudini penticostale.

Cuvantul lui Dumnezeu este cu totul altul in ortodoxie.

Din pacate esti in alta barca dar nu in cea ortodoxa, nu este posibil sa accepti asa ceva dpdv teologic... Se pare ca spiritul tau de "corectitudine gramaticala" si de "politete neduhovniceasca" iti acopera simtirea duhovniceasca... nu asa se discuta duhovniceste despre sectarism.

Nu are nici o treaba judecata cu adevarul - Adevarul este alt subiect. Tot ce am spus a fost legat de adevar si de mecanismele prin care Moroco il eludeaza. Nu este valid punctul tau.

Daca postul meu nu este atat de lizibil vad ca Moroco il citeste cu foarte mare atentie... ce sa zic. Fiecare cu limitele lui. Tu poti mai mult pe partea asta.

Last edited by gpalama; 30.01.2021 at 17:55:35.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2021, 18:35:42
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Sunt destui ortodocși practicanți care cred în Cuvântul lui Dumnezeu și care citesc toate mesajele postate pe site-ul respectiv și cu toate astea frecventează în continuare biserica ortodoxă ca și buni ortodocși. Cinste lor dacă pot să creadă și pot să le facă pe amândouă.
Deci recunosti chiar tu ca sunt doua, nu una si aceeasi biserica ortodoxa! Multumesc!
Din fericire, te-ai dat de gol, confirmat de faptul ca v-ati inscris pe acest forum cam in acelasi timp, desi eu inca "va confund", ca prea scrieti "la fel".
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 30.01.2021, 18:57:07
Petru7's Avatar
Petru7 Petru7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cuvantul lui Dumnezeu al lui Moroco este acesta: http://noul-ierusalim.ro/cuprins-c2.html

Este o carte sectara penticostala. neaprobata de Biserica pe care orice teolog ti-o desfiinteaza imediat. Nu stiu ce cauti tu pe site-ul ala.... si cum de poti spune ca site-ul ala este ok.

Miscarea aia este sectara. Atat fiind pe stil vechi cat si avand similitudini penticostale.

Cuvantul lui Dumnezeu este cu totul altul in ortodoxie.

Din pacate esti in alta barca dar nu in cea ortodoxa, nu este posibil sa accepti asa ceva dpdv teologic... Se pare ca spiritul tau de "corectitudine gramaticala" si de "politete neduhovniceasca" iti acopera simtirea duhovniceasca... nu asa se discuta duhovniceste despre sectarism.

Nu are nici o treaba judecata cu adevarul - Adevarul este alt subiect. Tot ce am spus a fost legat de adevar si de mecanismele prin care Moroco il eludeaza. Nu este valid punctul tau.

Daca postul meu nu este atat de lizibil vad ca Moroco il citeste cu foarte mare atentie... ce sa zic. Fiecare cu limitele lui. Tu poti mai mult pe partea asta.
Înțeleg, dumneata nu judeci ci spui decât adevărul.

În toate afirmaț›iile sigur ”€adevărate”€ făcute de dumneata nu faci altceva decât să te dezvinovățești socotindu-te fără greșală. Judeci și condamni fiind sigur că faci bine și acum văd că începi să mă iei și pe mine la rost dacă ai văzut că am alte păreri decât turma de rinoceri turbați.

La așa ceva nu particip.

N-aș vrea să te ajut să cazi mai rău (în ceartă și judecată) decât ești căzut acuma. Nu ești un om cu care să poți să stai de vorbă deoarece nu faci decât să o ții pe a ta având impresia că sigur numai tu ai dreptate în tot ce afirmi și mergi până în pânzele albe ca să mori cu ”€dreptatea”€ ta de gât.

De ce crezi că cine intra pe siteul lor, gata, a și ieșit din BOR și e sectant doar pentru că unii au ”€judecat”€ așa ca tine?

Dacă intrii pe vreunul din site-urile lumii ce ești?

Ca să nu mai vorbim atunci de ortodocșii ce se uită la TV, citesc ziare sau reviste și intră pe siturile lumii. (oamenii lumii nu sunt ortodocși)

Iar dacă intra vreun copil pe un site interzis pe care intră și toți ortodocșii maturi de la servici sau de acasă atunci copilul e diavolul și e afară din biserică în timp ce matruii ce sunt și unde sunt?

Nu te mai auto-îndreptății cu afirmații ”€adevărate”€ pentru că te biruie nemulțumirea pentru mulțumirea iubirii de sine și ție ți se pare că lupți cu duhurile rele din văzduhuri în numele ortodoxiei când defapt lupți pentru un egoism feroce al tău și al lumii.

Last edited by Petru7; 30.01.2021 at 19:05:20.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2021, 19:13:32
Petru7's Avatar
Petru7 Petru7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Citat:
Sunt destui ortodocși practicanți care cred în Cuvântul lui Dumnezeu și care citesc toate mesajele postate pe site-ul respectiv și cu toate astea frecventează în continuare biserica ortodoxă ca și buni ortodocși. Cinste lor dacă pot să creadă și pot să le facă pe amândouă.
Deci recunosti chiar tu ca sunt doua, nu una si aceeasi biserica ortodoxa! Multumesc!
....
E vorba de:
1.Credința ortodoxă așa cum știm din BOR.
2.Credința și în Cuvânt.

Este la fel ca acum 2000 de ani.
Unii credeau în
1. Tradiție, în Lege și în prooroci formând ortodoxia Iudaismului de atunci.
și alții credeau și
2. În Iisus ca Mesia (Fiul lui Dumnezeu care a înviat) întemeind Biserica.

După cum se vede ar putea fi o continuare, o urmare a Domnului în ambele cazuri. Oare am uitat că sf. Ap. Ioan Evanghelistul și Teologul a scris Apocalipsa ca o proorocie? Dacă despre asta e vorba și noi hulim și lovim?

Last edited by Petru7; 30.01.2021 at 19:28:20.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2021, 22:14:37
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
E vorba de:
2.Credința și în Cuvânt.

Unii credeau în
și alții credeau și

După cum se vede ar putea fi o continuare, o urmare a Domnului în ambele cazuri. Oare am uitat că sf. Ap. Ioan Evanghelistul și Teologul a scris Apocalipsa ca o proorocie? Dacă despre asta e vorba și noi hulim și lovim?
E pe bune ce scrii mai sus????

Vezi ca astia si-au publicat online toata erezia lor este in format pdf.
Am comandat-o si eu lucrarea asta eretica si o sa pun online un studiu mai clar cu ereziile sectare din carte.

Studiaza si pe diagonala lucrarea aia si ai sa vezi ca este penticostala.

Deci lucrarea aia este cu "eu Hristos va spun", recitare de tip sectar in numele lui Hristos...

Draga Petru inainte sa dau cu ciomagul m-am uitat sa vad.

Cand primesc copia fizica a cartii o sa va tin la curect cu toate elucubratiile gasite in cartea sectara.

Tot protestantismul se ascunde bine sub formhla "Cuvantul lui Dumnezeu". De aici incepe insa lucrarea satanei care inlocuieste corpul credintei..

Te invit sa citesti din lucrarea aia si sa imi spui daca are 2 propozitii comune cu ortodoxia.

Cuvantul lui Dumnezeu ortodox - scriptura in intelegerea Bisericii si
Cuvantul lui Dumnezeu invocat de sectari - acoperit de hulele sectare
Nu sunt acelasi lucru.

Cuvantul lui Dumnezeu, bine, dar ce zice prin asta.
De fapt nu e cuvantul lui Dumnezru...

Ar putea fi o continuare??? Pentru Dumnezeu, Duhul Sfant a vorbit prin sfintii Bisrricii, de asta avem dogma pt care au murit milioane de martiri, ce sa aduca acum niste sectari? Tu ai minime notiuni de dogmatkica si istorie a Bisericii?

Dogma nu apare din senin asa cum vin sectarii.

Ce propui tu este o re-dogmatizare a Bisericii.

Citeste te rog ce scriu. Iti dai cu parerea asupra unei "posibilitati" nu asupra unor fapte. Vezi ce svrie in carte si vorbim.

Last edited by gpalama; 30.01.2021 at 22:22:20.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2021, 23:24:13
Petru7's Avatar
Petru7 Petru7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de Petru7
Citat:
În prealabil postat de Demetrius
E vorba de:
2.Credința și în Cuvânt.

Unii credeau în
și alții credeau și

E pe bune ce scrii mai sus????

Vezi ca astia si-au publicat online toata erezia lor este in format pdf.
Am comandat-o si eu lucrarea asta eretica si o sa pun online un studiu mai clar cu ereziile sectare din carte.

Studiaza si pe diagonala lucrarea aia si ai sa vezi ca este penticostala.

Deci lucrarea aia este cu "eu Hristos va spun", recitare de tip sectar in numele lui Hristos...

Draga Petru inainte sa dau cu ciomagul m-am uitat sa vad.

Cand primesc copia fizica a cartii o sa va tin la curect cu toate elucubratiile gasite in cartea sectara.

Tot protestantismul se ascunde bine sub formhla "Cuvantul lui Dumnezeu". De aici incepe insa lucrarea satanei care inlocuieste corpul credintei..

Te invit sa citesti din lucrarea aia si sa imi spui daca are 2 propozitii comune cu ortodoxia.

Cuvantul lui Dumnezeu ortodox - scriptura in intelegerea Bisericii si
Cuvantul lui Dumnezeu invocat de sectari - acoperit de hulele sectare
Nu sunt acelasi lucru.

Cuvantul lui Dumnezeu, bine, dar ce zice prin asta.
De fapt nu e cuvantul lui Dumnezru...

Ar putea fi o continuare??? Pentru Dumnezeu, Duhul Sfant a vorbit prin sfintii Bisrricii, de asta avem dogma pt care au murit milioane de martiri, ce sa aduca acum niste sectari? Tu ai minime notiuni de dogmatkica si istorie a Bisericii?

Dogma nu apare din senin asa cum vin sectarii.

Ce propui tu este o re-dogmatizare a Bisericii.

Citeste te rog ce scriu. Iti dai cu parerea asupra unei "posibilitati" nu asupra unor fapte. Vezi ce svrie in carte si vorbim.
Iartă-mă dar eu nu fac parte din inchiziție încât să mă ocup cu judecarea, osândirea și excomunicarea credincioșilor ortodocși de pe forum sau din BOR. Nu intru în discuție și nu fac cenzură sau exclusivism socotind sectă pe unii sau pe alții. Fiecare ortodox e liber să cerceteze, să se lămurească și să se convingă. Dacă e Dumnezeu atunci nu poate fi exilat, Lumina nu poate fi pusă sub obroc de nimeni, de niciun tătuc care are grijă de liniștea noastră ca FNI susținând că putem dormi liniștiți. Fiecare om are minte de la Dumnezeu și poate avea discernământ. Nimeni nu poate hotărâ în locul meu sau al tău ca să spună în locul tău cine crezi tu că e Acela. Credința fiecăruia e personală și trebuie asumată. Trebuie să-L cauți până ai să-L găsești pe Adevăratul Dumnezeu. Convingerea că cineva e sau că nu e cel pe care-L aștepți nu ți-o poate impune nimeni cu forța, cu cenzura. A căzut comunismul când ni se impunea de sus în cine și în ce să credem și pe cine să votăm așa că te rog frumos domnule gpalama, încetează să-ncerci să-mi intoxici creierii cu tot felul de judecăți și osândiri. Nu sunt naiv. Citește Cartea Albă cu bună credința ca dar din partea lui Dumnezeu, mergi la ei și îi cercetează și dacă ceva pare în neregulă atunci poți să ne spui și nouă. Tu defapt interzici altora dreptul de a creceta și a se lămuri intoxicând. Asta este cenzură și este interzis prin lege. Există libertate religioasă și de opinie și nimeni nu poate forța pe altcineva în Cine și ce să creadă sau să aleagă călcând în picioare libertatea obținută în 89 cu prețul jertfei multor tineri care au căzut la revoluție pentru ca noi să avem aceste drepturi, să avem această libertate creștină.

Nu știm cine le grăiește, poate Dumnezeu, poate omul sau duhurile rele.
Am pus o întrebare simplă. Dar-dacă Cuvântul lui Dumnezeu din Cărțile lor e chiar Domnul Iisus Hristos proorocit de Apocalipsă? Ce vom face când am fost siguri că e altcineva și am osândit, lovit și cenzurat și apoi va trebui să dăm socoteală? Vom pleca cu multă rușine capul, vom tăcea și vom plânge.

Deci nu vă luați după nimeni, după niciun tătuc de tip FNI ci cercetați, citiți și vă lămuriți. Eu așa procedez. Îmi asum să caut cu adevărat.

Nu pot să afirm că e de la cel rău deoarece atât cât am citit am înțeles ce am de făcut ca ortodox dacă doresc să ajung în Rai împreună cu sfinții. Nu este împotriva ortodoxiei ci pro BOR . Cuvântul vine împreună cu sfinții părinți.

Cum ar putea vreo secta susține ortodoxia? Ereticii, sectele și satana te povățuiesc să faci rău crezând că faci bine și să te lepezi de ortodoxie și să intri la ei sau în amestec cu ei. E simplu să-ți dai seama dacă știi să-ți faci socoteala. Dacă nu poți atunci cercetează, citește, te lămurește și te convinge și nu sta să te târască unii și alții afară din ortodoxie.

Last edited by Petru7; 30.01.2021 at 23:31:16.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2021, 23:49:12
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu știm cine le grăiește, poate Dumnezeu, poate omul sau duhurile rele.
Am pus o întrebare simplă. Dar-dacă Cuvântul lui Dumnezeu din Cărțile lor e chiar Domnul Iisus Hristos proorocit de Apocalipsă? Ce vom face când am fost siguri că e altcineva și am osândit, lovit și cenzurat și apoi va trebui să dăm socoteală? Vom pleca cu multă rușine capul, vom tăcea și vom plânge.
Doamne tu stii ce a zis Hristos in "ingeri de lumina"? Tot ce ascunde diavolul aub forma de "certitudini" acoperite de "lumini" de cuvantul lui dumnezeu si altele.

Dragule, Ortodoxia noastra nu are o astfel de tipologie de "recitare a lui Hristos".

Dar din pacate tu nu esti plimbat prin lumea protestanta si ai pus capul direct la "Cuvantul lui Dumnezei" cum o fac toti sectarii si protestantii.

Pai am acasa zeci de carti "albe" care au "Cuvantul lui Dumnezeu" si care recita din Hristos. Toate la fel ca a celor din Noul Ierusalim.

Doamne dar mare credul mai esti.. pentru Dumnezeu naiv de nota 10.

Pai tu nu stii ca toti protrstantii recita si proorocesc in numele lui Hristos?

Nu zice Hristos "la sfarsitul veacurilor multi vor veni si vor spune ca sunt Eu"???

DORMI PE TINE PETRE!!!

Stai in Biserica si nu mai scoate capul afara ca vad ca ai cazut in aceasta inselare!!!

Duhovnicul tau ce ti-a zis? I-ai dus o carte din asta in care se "recita in numele lui Hristos"? Ai binecuvantarea Bisericii?

Secta aceea nu sustine ortodoxia.
Se sustine pe sine sub umbrela ortodoxiei.
Moroco nu sustine ortodoxia ci "cufvantul", noua credinta, niua secta. El.e sub umbrela ortodoxiei dar e sectar get-beget.
Ai inttebat vreun ierarh?

Citat:

Noul Ierusalim
-grupare cu specific apocaliptic (de unde vine și denumirea), condamnată de Sf. Sinod al B.O.R. (1993).
-adepții se pretind adevărații ortodocși și provin dintre foști practicanți ai Meditației Transcendentale, artiști (Marian și Victoria Zidaru – artiști plastici; Ovidiu Lipan și Gh. Zamfir – simpatizanți), preoți și monahi ortodocși grupați în jurul surorilor Virginia și Mihaela.
-Virginia, moartă în 1992, a fost declarată „sfântă” și i s-au alcătuit slujbe, acatiste, icoane etc.
-Sediu: Glodeni, lângă Pucioasa (Jud. Dâmbovița), unde au construit, după planurile soților Zidaru, un templu-ziggurat, în care nu au acces decât cei inițiați. Băiatul soților Zidaru (9 ani) moare accidentat sub zidurile noii construcții. Alături, la câteva sute de metri, s-a înfiripat o „mănăstire” mixtă, sfidând canoanele. Tot aici, s-au realizat și alte anexe: chilii, spații de cazare pentru „frați” și „surori”, ateliere de „creație” etc.
-La început, Virginia și adepții ei au avut binecuvântarea arhiereului Irineu Pop Bistrițeanul, care a sfințit complexul la inaugurare, iar apoi a retractat, rămânând arhereu-vicar.
-Au curajul să publice, atât sub formă de ziar(lunar), cât și în volum separat, „cuvântul lui Dumnezeu” – mesaje divine transmise sub formă de „revelație deschisă” – atât Virginiei, cât și urmașilor ei. Textele provin de la Dumnezeu Tatăl, Hristos, Maica Domnului sau „sfânta” Virginia și se adresează adepților într-un stil predicatorial naiv, cu greșeli de ortoepie supărătoare. Inspirația este evidentă după mesaje similare din lumea catolică (Medjugorje). Mesajul lor este, categoric, apocaliptic.
Din cuprins: - România = Noul Ierusalim (țară aleasă a fi izbăvită de urgia Apocalipsei, dar nu pentru ierarhie, care e acuzată de corupție, ci pentru credincioșii ei.
-post continuu, inclusiv duminica și-n sărbători. Hrana cu alimente curate, necontaminate (nepoluate).
-căsătoria albă
-port specific: bărbi și plete lungi (cozi), haine de in și cânepă.
-calendarul vechi (în legături cu stiliștii, cu care caută să implanteze schituri în țară)
-ședere la case, nu în blocuri
-„Atelierul de creație creștin-ortodox”, sub patronajul soților Zidaru, a imprimat un stil aparte, apocaliptic, în arta religioasă românească, foarte apreciat în țară și străinătate.
Bibliografie: David, P.I., Invazia sectelor..., vol.2, Adrian, Pr. Simeon, Biserica, sectele și frații mincinoși, Ed. Pelerinul, Iași, 1998.
Uite ti-am dat dintr-un manual BOR de sectologie despre secta Noul Ierusalim...

www.sufletortodox.ro â€ș arhivaDOC
Sectologie - Suflet Ortodox

Bine a zis Hristos.ca multi dorm pe ei la sfarsitul veavurilor.

Moroco, daca esti anatemizat si condamnat de BOR in 1993, cum mai poti vorbi despre "credinta" noua care e anatemizata???

Last edited by gpalama; 31.01.2021 at 00:05:14.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2021, 01:50:25
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
E vorba de:
2.Credința și în Cuvânt...
Daca la punctul 1 spui Credinta ortodoxa (asa cum o stim din BOR) atunci ce vrea sa insemne Credinta de la punctul 2?

Acelasi dat de gol ca-s diferite, nu-i asa?
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Răspunde