Citat:
Nu Ètim cine le grăieÈte, poate Dumnezeu, poate omul sau duhurile rele.
Am pus o întrebare simplă. Dar-dacă Cuvântul lui Dumnezeu din CărÈile lor e chiar Domnul Iisus Hristos proorocit de Apocalipsă? Ce vom face când am fost siguri că e altcineva Èi am osândit, lovit Èi cenzurat Èi apoi va trebui să dăm socoteală? Vom pleca cu multă ruÈine capul, vom tăcea Èi vom plânge.
|
Doamne tu stii ce a zis Hristos in "ingeri de lumina"? Tot ce ascunde diavolul aub forma de "certitudini" acoperite de "lumini" de cuvantul lui dumnezeu si altele.
Dragule, Ortodoxia noastra nu are o astfel de tipologie de "recitare a lui Hristos".
Dar din pacate tu nu esti plimbat prin lumea protestanta si ai pus capul direct la "Cuvantul lui Dumnezei" cum o fac toti sectarii si protestantii.
Pai am acasa zeci de carti "albe" care au "Cuvantul lui Dumnezeu" si care recita din Hristos. Toate la fel ca a celor din Noul Ierusalim.
Doamne dar mare credul mai esti.. pentru Dumnezeu naiv de nota 10.
Pai tu nu stii ca toti protrstantii recita si proorocesc in numele lui Hristos?
Nu zice Hristos "la sfarsitul veacurilor multi vor veni si vor spune ca sunt Eu"???
DORMI PE TINE PETRE!!!
Stai in Biserica si nu mai scoate capul afara ca vad ca ai cazut in aceasta inselare!!!
Duhovnicul tau ce ti-a zis? I-ai dus o carte din asta in care se "recita in numele lui Hristos"? Ai binecuvantarea Bisericii?
Secta aceea nu sustine ortodoxia.
Se sustine pe sine sub umbrela ortodoxiei.
Moroco nu sustine ortodoxia ci "cufvantul", noua credinta, niua secta. El.e sub umbrela ortodoxiei dar e sectar get-beget.
Ai inttebat vreun ierarh?
Citat:
Noul Ierusalim
-grupare cu specific apocaliptic (de unde vine și denumirea), condamnată de Sf. Sinod al B.O.R. (1993).
-adepții se pretind adevărații ortodocși și provin dintre foști practicanți ai Meditației Transcendentale, artiști (Marian și Victoria Zidaru â artiști plastici; Ovidiu Lipan și Gh. Zamfir â simpatizanți), preoți și monahi ortodocși grupați în jurul surorilor Virginia și Mihaela.
-Virginia, moartă în 1992, a fost declarată âsfântăâ și i s-au alcătuit slujbe, acatiste, icoane etc.
-Sediu: Glodeni, lângă Pucioasa (Jud. Dâmbovița), unde au construit, după planurile soților Zidaru, un templu-ziggurat, în care nu au acces decât cei inițiați. Băiatul soților Zidaru (9 ani) moare accidentat sub zidurile noii construcții. Alături, la câteva sute de metri, s-a înfiripat o âmănăstireâ mixtă, sfidând canoanele. Tot aici, s-au realizat și alte anexe: chilii, spații de cazare pentru âfrațiâ și âsuroriâ, ateliere de âcreațieâ etc.
-La început, Virginia și adepții ei au avut binecuvântarea arhiereului Irineu Pop Bistrițeanul, care a sfințit complexul la inaugurare, iar apoi a retractat, rămânând arhereu-vicar.
-Au curajul să publice, atât sub formă de ziar(lunar), cât și în volum separat, âcuvântul lui Dumnezeuâ â mesaje divine transmise sub formă de ârevelație deschisăâ â atât Virginiei, cât și urmașilor ei. Textele provin de la Dumnezeu Tatăl, Hristos, Maica Domnului sau âsfântaâ Virginia și se adresează adepților într-un stil predicatorial naiv, cu greșeli de ortoepie supărătoare. Inspirația este evidentă după mesaje similare din lumea catolică (Medjugorje). Mesajul lor este, categoric, apocaliptic.
Din cuprins: - România = Noul Ierusalim (țară aleasă a fi izbăvită de urgia Apocalipsei, dar nu pentru ierarhie, care e acuzată de corupție, ci pentru credincioșii ei.
-post continuu, inclusiv duminica și-n sărbători. Hrana cu alimente curate, necontaminate (nepoluate).
-căsătoria albă
-port specific: bărbi și plete lungi (cozi), haine de in și cânepă.
-calendarul vechi (în legături cu stiliștii, cu care caută să implanteze schituri în țară)
-ședere la case, nu în blocuri
-âAtelierul de creație creștin-ortodoxâ, sub patronajul soților Zidaru, a imprimat un stil aparte, apocaliptic, în arta religioasă românească, foarte apreciat în țară și străinătate.
Bibliografie: David, P.I., Invazia sectelor..., vol.2, Adrian, Pr. Simeon, Biserica, sectele și frații mincinoși, Ed. Pelerinul, Iași, 1998.
|
Uite ti-am dat dintr-un manual BOR de sectologie despre secta Noul Ierusalim...
www.sufletortodox.ro âș arhivaDOC
Sectologie - Suflet Ortodox
Bine a zis Hristos.ca multi dorm pe ei la sfarsitul veavurilor.
Moroco, daca esti anatemizat si condamnat de BOR in 1993, cum mai poti vorbi despre "credinta" noua care e anatemizata???