![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Lung e, Doamne, Postul Mare si departe-i Invierea,
Grea e crucea asta-n spate,desi e dulce ca mierea, Dulce e ca mierea crucea, ca-i purtata cu Hristos, Insa de sub cruce curge sange rosu de pe os. Multa e din lume-n mine cea durere de o port, Care-o port cu Sfantul Pavel, cat oi sta in acest cort. Si mi-e dor de Inviere, dar mai e pan'la Calvar Ca mai trebuie sa curga dintru Domnul Dar si Har. Curge sangele siroaie de la crestet pana jos, Curge sangele siroaie: Harul Domnului Hristos. Am mancat din carnea-paine si-am baut din sange-vin: Hrana zilelor de Cina, si de Paste, si de chin. A murit pe cruce Domnul... am murit si eu cu El... Maica Sfanta, unde-i Fiul?-A murit de jertfa, miel! Nu mai plange, Maica Sfanta, ca a treia zi invie, Domnul nostru, Domnul Nostru, nu mai moare pe vecie! A-nviat din groapa-adanca, calcand cu moartea pe moarte Dandu-ne in veci si noua, o cu totul alta soarte... Lung afost si Postul Mare, dar acum e Invierea, Sfanta zi de Inviere: darul Domnului Hristos. Ce-a-nviat cu carnea-I sfanta, peste sange, peste os S-a-aratat si Maicii Sfinte si Mariei din Magdala, S-a-aratat intai in taina, iar apoi, cu toata fala; Dar nu s-a-aratat la lume, ci doara la ucenici Sa-I vesteasca invatatura la cei mari si la cei mici; Sa-I vesteasca-nvatatura, adica a Lui Iubire, Ce e mostenire-ntreaga, pentru noi, de Fericire, Caci nu-i alta fericire, ce ni-i data pe pamant Decat sa-L iubim pe Domnul, Domnul mare, Domnul Sfant. Octavian Cosma
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 15:54:36 |
| poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 19:15:49 |
| Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 16:59:15 |
| Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 12:46:00 |
| Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 15:31:41 |
|
|