![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
"Rugă" de Corneliu Coposu.
Paula Seling doar o cântă. |
|
|||
|
|||
![]()
Lung e, Doamne, Postul Mare si departe-i Invierea,
Grea e crucea asta-n spate,desi e dulce ca mierea, Dulce e ca mierea crucea, ca-i purtata cu Hristos, Insa de sub cruce curge sange rosu de pe os. Multa e din lume-n mine cea durere de o port, Care-o port cu Sfantul Pavel, cat oi sta in acest cort. Si mi-e dor de Inviere, dar mai e pan'la Calvar Ca mai trebuie sa curga dintru Domnul Dar si Har. Curge sangele siroaie de la crestet pana jos, Curge sangele siroaie: Harul Domnului Hristos. Am mancat din carnea-paine si-am baut din sange-vin: Hrana zilelor de Cina, si de Paste, si de chin. A murit pe cruce Domnul... am murit si eu cu El... Maica Sfanta, unde-i Fiul?-A murit de jertfa, miel! Nu mai plange, Maica Sfanta, ca a treia zi invie, Domnul nostru, Domnul Nostru, nu mai moare pe vecie! A-nviat din groapa-adanca, calcand cu moartea pe moarte Dandu-ne in veci si noua, o cu totul alta soarte... Lung afost si Postul Mare, dar acum e Invierea, Sfanta zi de Inviere: darul Domnului Hristos. Ce-a-nviat cu carnea-I sfanta, peste sange, peste os S-a-aratat si Maicii Sfinte si Mariei din Magdala, S-a-aratat intai in taina, iar apoi, cu toata fala; Dar nu s-a-aratat la lume, ci doara la ucenici Sa-I vesteasca invatatura la cei mari si la cei mici; Sa-I vesteasca-nvatatura, adica a Lui Iubire, Ce e mostenire-ntreaga, pentru noi, de Fericire, Caci nu-i alta fericire, ce ni-i data pe pamant Decat sa-L iubim pe Domnul, Domnul mare, Domnul Sfant. Octavian Cosma
|
|||
|
|||
![]()
Din Adevar si din Iubire imi fac si patrie si crez,
In viata mea mai sus ca ele nimic nu vreau sa mai asez. (?????)
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 28.06.2021 at 01:26:17. |
|
|||
|
|||
![]()
O Doamne, ai milă
O Doamne, ai milă de cei care-i chemi să vină pe urmele Tale, ajută-i în lupta din grelele vremi nimic să nu-i frîngă pe cale! - Ajută-l pe-acel care-n urmă-a lăsat prea mari prietenii sau păcate să nu-l mai întoarcă din drumul curat dorința spre cele lăsate. - Ajută-l pe-acel ce-a lăsat pe pămînt iubiri prea adînci și prea grele să nu-Ți lase calea cu sufletul frînt și inima-ntoarsă spre ele. - Ajută-l pe-acel ce-a lăsat multe-averi și scapă-l de orice robie ca slobod de-a lumii deșarte poveri să-Ți poată urma numai Ție. - Ajută-l pe-acela cu suflet legat ce-ascunse păcate mai ține căci cel care Tu nu-l desparți de păcat păcatu-l desparte de Tine. - Ajută-l pe-acel ce plecînd lasă tot pe veci să se rupă de toate să n-ajungă stîlp ca femeia lui Lot privind blestemata cetate. - Ajută-l pe-acel ce-a ajuns pe altar și nu-i pregătit de-njunghiere să nu-l piardă frica de-al morții hotar pierind la un pas de-nviere. Ajută-i pe toți cînd e clipa cea grea să biruie tot ce-i mai leagă ca dînd lumea-ntreagă pe dragostea Ta să afle-a Ta dragoste-ntreagă. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
||||
|
||||
![]()
"Cu ce-ai rămas din flăcări" (Traian Dorz)
|
||||
|
||||
![]()
Nu am stiut unde sa pun intrebarea. M-am apucat de cartea ,, brazii se frang dar nu se indoiesc " si stau si ma gandesc, ce semnifica titlul? Ce a vrut sa spuna autorul?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|