![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca sufletul a invatat o lectie este verificat de viata pe care o traieste, fiindca Dumnezeu ii scoate in fata o situatie de viata pe care va trebui s-o treaca cu bine ca sa "promoveze" la o etapa superioara care-l va solicita mai serios(iar daca nu, atunci va repeta doar faza pe care n-a trecut-o pana reuseste s-o marturiseasca, adica s-o dovedeasca), astfel ca spre finalul evolutiei sale generale sa-L poata marturisi pe Hristos asa cum ne-a invatat chiar El si sa treaca prin tot ce a trecut Iisus Hristos, asa cum au trecut sfintii si mucenicii care L-au marturisit; acestia L-au marturisit pe Dumnezeu prin faptele lor dupa ce au invatat IUBIREA demonstrand-o pana dincolo de sangele propriu. 6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In1,6) Asadar, nu exista reintrupari in forme inferioare. Inca n-am studiat celalalt post(il voi citi) in care pomenesti ca si sfintii parinti credeau ca reintruparea s-ar face in forme inferioare, ceea ce ar dovedi(dpmdv) ca il preamareau pe om. P.S. Ceea ce postezi este cumva parte a unei lucrari de seminar? Daca vrei nota mare atunci se justifica sa comentezi si sa combati(ca sfintii parinti) "greseli conceptuale". E cea mai simpla cale(nu cea mai corecta) de a promova examenul.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 23.08.2019 at 02:21:45. |
|