![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
- "RUGĂCIUNEA ESTE ÎMPĂRĂTEASA TUTUROR FAPTELOR BUNE".(Sf.Isac Sirul).
- Cine realizează, că cel mai greu lucru este să ne rugăm? - Dă-i omului să muncească, să robotească, gospodina să trebăluiască, de unele și de altele, dar nu-i spune niciodată omului să se roage. - Lasă-l pe om să sape grădina, să răstoarne pământul, dar nu-l îndemna să se roage. - Dar când pe om îl așezi în genunchi cu cărticica de rugăciuni în mână o să-i apară starea de neliniște și de explicații veșnic copilărești: -"Hai părinte, dacă stăm toată ziua numai să ne rugăm, o să ne pice din cer cele necesare"? - Într-adevăr cel mai greu lucru pe care nu-l poate face omul, este acesta, să își unească voință personală cu voință a lui Dumnezeu, cum zice psalmistul: "Legea Ta cugetarea mea este".(Psalmul 117). - Singurul lucru pe care poți să i-L dai lui Dumnezeu și să-L convingi că îL iubești, ca să te asculte, este doar sfânta și dumnezeiasca rugăciune. - "Adu-I Domnului roada buzelor tale și va fi jertfă bine primită." - "Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea, întru credincioșia Ta, auzi-mă, întru dreptatea Ta."(Ps. 142). - Fără sfânta rugăciune nu vom dobândi nimic sufletesc, o spune chiar Domnul Hristos: "Fără de Mine, nu puteți face nimic".(Sf.Evanghelie). https://youtu.be/ChAzT8Ce87E