Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2019, 12:07:48
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MGTOW4life Vezi mesajul
Dacă o dai in persoane si conștiințe diferite, voințe diferite atunci
N-am scris nimic despre asa ceva.
Nu mai inventa gogosi iehoviste!

Citat:
Nu ai înteles nimic din ce am explicat.
O iau altfel. Te intreb asa.
Nu ma poti intreba nimic inainte sa raspunzi la intrebarea mea.
Dupa ce raspunzi, ai voie sa ma intrebi orice vrei.

Deci, intrebarea era asa:
Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Știm iarăși că Fiul lui Dumnezeu a venit și ne-a dat nouă pricepere, ca să cunoaștem pe Dumnezeul cel adevărat; și noi suntem în Dumnezeul cel adevărat, adică întru Fiul Său Iisus Hristos. Acesta este adevăratul Dumnezeu și viața de veci.

Tu crezi cumva ca Scriptura minte cand afirma ca "Fiul Sau, Iisus Hristos este adevăratul Dumnezeu"?
Crezi ce zice Scriptura, ca Iisus Hristos este adevaratul Dumnezeu?
Sau crezi ca Scriptura minte la 1 Ioan 5:20?
Reply With Quote
Vechi 17.02.2019, 13:51:33
MGTOW4life
Guest

Implicit

Suferi de ADHD. Chiar tu ai subliniat răspunsul meu în msg#95 de mai sus.Ce nu e clar? Daca nu esti capabil să porți o discuție logică, si eu trebuie sa iti explic fiecare chichița, să ști că nu sunt aici pentru persoane cu dizabilitati.
Dar hai ca fac acum o excepție. Răspunsul este DA. Si iti fac si un desen.

Tu vezi un pom. Acest pom face mere. Ar mai putea un pom să facă mere dacă nu are rădăcină si tulpina este goală?* Răspunsul:Nu.

Asa e si cu: Dacă Eu(Fiul) nu mă duc la Tatăl Duhul Sfânt nu poate să vină. Fiul condiționează prin faptul că El este cel ce este.
*La fel si cu Eu sunt Vița si Tatăl lucratorul. Poate Tatăl să fie fierar? Nu este condiționat de vița să fie viticultor.

Poate lucratorul să nască vița? Nu cred.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2019, 16:18:59
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Iisus Hristos este adevaratul Dumnezeu?
Citat:
Răspunsul este DA.
Multumesc frumos!

Daca ai raspuns DA, cu majuscule, cum explici ca Iisus este adevaratul Dumnezeu dar si Tatal este adevaratul Dumnezeu?
Tu te inchini la doi Dumnezei adevarati?

P.S. Incearca sa raspunzi politicos, fara sa sugerezi ca interlocutorul tau este handicapat mintal. Si chiar daca ar fi, trebuie sa fii bland si rabdator ca un bun crestin.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2019, 16:34:11
MGTOW4life
Guest

Implicit

Omule am raspuns la intrebarea asta. Tatăl este condiționat de Fiul. Fiul este Radacina, Vița,* Esența, Viața ~ IUBIREA. Iar Tatăl este Pomul,* Lucratorul, adică Tatăl este Fiul în slava.
Fiul este Cel Primordial ~ Iubirea, care nu cade niciodată. Asta spune acel pasaj pe care tu l ai citat... Deci e un singur Dumnezeu adevărat- Fiul atât.* Daca nici acum nu ai înțeles eu nu mai raspund ...
Reply With Quote
Vechi 17.02.2019, 19:52:35
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci e un singur Dumnezeu adevărat- Fiul atât
Vezi cam ce aiureli ai in cap?
Si ai venit aici sa dai lectii.

Pentru tine, deci, Dumnezeu Tatal nu este Dumnezeu adevarat.
Unde vrei sa ajungi cu astfel de erezii nemaiauzite nici macar la iehovisti, ereticii ereticilor?

Baga la cap, sa stii pe viitor:
- Dumnezeu Tatal este Dumnezeu adevarat
- Dumnezeu Fiul este Dumnezeu adevarat
- Dumnezeu Duhul Sfant este Dumnezeu adevarat.

Asta cred crestinii.

Citat:
eu nu mai raspund
Absolut nicio vorbulita sa nu mai raspunzi! Nimanui.
Tot ce poti sa raspunzi la intrebarile legate de crestinism, este asa: habar n-am!

Tu nu ai voie sa dai niciun raspuns. Mai ales pe acest forum.
Ai voie insa sa pui intrebari.

Deci, care era intrebarea ta, mister MGTOW4life?
Reply With Quote
Vechi 18.02.2019, 00:47:51
MGTOW4life
Guest

Implicit

Da. Asta este mărturia mea. Prefer să fiu numit eretic(sau oricum) decât să cad în fața Lui.

Domnul este Cel ce se află în sânul Tatălui. Acela este Cel ce este, Copilul, Iubirea pură, Cel vechi de zile, Creatorul, Sfântul lui Israel.
Domnul Dumnezeu se află în sânul Tatălui, El este singurul si unicul Dumnezeu, tot ce a fost creat de El a fost creat pentru El , e un Dumnezeu gelos si gloria Lui nu o împarte cu nimeni. Amin
Reply With Quote
Vechi 18.02.2019, 01:18:34
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Da. Asta este mărturia mea. Prefer să fiu numit eretic(sau oricum) decât să cad în fața Lui... Amin
N-ai cum sa cazi in fata Lui din moment ce nu te-ai ridicat inca din fata "Ta"!

P.S. Apreciez in mod deosebit ca, fara sa constientizezi, ai folosit majuscula cand te-ai referit la El. Asta denota ca exista sperante "sa cazi"...
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 18.02.2019, 08:38:24
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Domnul este Cel ce se află în sânul Tatălui. Acela este Cel ce este, Copilul, Iubirea pură, Cel vechi de zile, Creatorul, Sfântul lui Israel. Domnul Dumnezeu se află în sânul Tatălui, El este singurul si unicul Dumnezeu, tot ce a fost creat de El a fost creat pentru El , e un Dumnezeu gelos si gloria Lui nu o împarte cu nimeni. Amin
Dumnezeu Tatal este Dumnezeu adevarat. Asta trebuie sa intelegi tu.
Lasa smekeriile New-Age si roaga-te asa:
"Preasfanta Treime, Stapanire de o fiinta, pricinuitoare a tot binele; ce vom rasplati Tie pentru toate cate ne-ai dat noua, pacatosilor si nevrednicilor, pe care mai inainte de a ne naste noi in lume le-ai randuit, si pentru toate cele ce ne dai fiecaruia din noi in toate zilele si pentru cele ce ai gatit noua tuturor in veacul cel viitor?

Deci se cuvenea pentru atatea binefaceri si indurari, sa multumim Tie nu numai cu cuvintele, ci mai ales cu faptele, pazind si implinind poruncile Tale; iar noi cu patimile noastre si cu obiceiurile cele rele in nenumarate pacate si faradelegi ne-am aruncat

Pentru aceasta, ca cei ce suntem intinati, nu numai ca nu indraznim a ne arata inaintea preasfintei fetei Tale celei intreit stralucitoare, ci nici preasfant numele Tau a-l chema, de nu ai fi binevoit Insuti Tu spre a noastra mangaiere a ne vesti noua; ca pe cei drepti si curati iubesti, iar pe pacatosii care se pocaiesc ii mantuiesti si cu milostivire ii primesti.

Deci, cauta, o Dumnezeiasca Treime, din inaltarea sfintei slavei Tale asupra noastra, mult pacatosilor; si bunavointa noastra in loc de fapte bune o primeste, si ne da noua duhul pocaintei celei adevarate; ca, urand tot pacatul, intru cuviosie si dreptate pana la sfarsitul vietii noastre sa petrecem, facand voia Ta cea sfanta si slavind cu cuget curat si cu fapte bune preadulcele si preaincuviintat numele Tau.

Amin.
"
Reply With Quote
Vechi 18.02.2019, 09:59:59
MGTOW4life
Guest

Implicit

Biblia. Exodul 3:2,4
[2]Îngerul Domnului i S-a arătat într-o flacără de foc, care ieșea din mijlocul unui rug. Moise s-a uitat și iată că rugul era tot un foc și rugul nu se mistuia deloc.
[4]Domnul a văzut că el se întoarce să vadă și Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului și a zis: „Moise! Moise!” El a răspuns: „Iată-mă!”

Deci asa* Dumnezeu s a arata lui Moise:

Îngerul Domnului* -* Domnul* -* Focul** = 3

*Biblia. 1 Ioan 5:7
[7](Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul și Duhul Sfânt, și acești trei una sunt.)
*
Tatăl* -* Cuvântul* -* Duhul Sfânt* = 3

Dar Domnul = Cuvântul este un pic mai "Special" din Cei trei.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2019, 10:40:35
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Vezi cam ce aiureli ai in cap?
Si ai venit aici sa dai lectii.

Pentru tine, deci, Dumnezeu Tatal nu este Dumnezeu adevarat.
Unde vrei sa ajungi cu astfel de erezii nemaiauzite nici macar la iehovisti, ereticii ereticilor?

Baga la cap, sa stii pe viitor:
- Dumnezeu Tatal este Dumnezeu adevarat
- Dumnezeu Fiul este Dumnezeu adevarat
- Dumnezeu Duhul Sfant este Dumnezeu adevarat.

Asta cred crestinii.
asa cum am mai spus pe un alt topic, fiecare cu pasarica lui, numai ca la unii, pasarica "evolueaza"