Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Resurse ortodoxe on-line
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 26.09.2018, 10:54:47
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.872
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
nu e asa, sunt niste amarati, vai mama lor, majoritatea isi plang de mila si si-ar dori normalitatea. parteneriatul civil este o solutie civilizata, arata ca societatea se gandeste la toti si ca ii are in grija pe toti.
trebuie sa ne dam seama ce vrem, o societate libera in care fiecare poate sa fie ce vrea sau o societate inchisa, in care obscurantismul si inechitatea sunt statuate constitutional.
primul pas este separarea completa a statului de biserica. probabil ca generatia mea nu va prinde asta, dar cei care au astazi in jur de 30 de ani vor apuca sa vada si o trecere decisiva a romaniei catre civilizatie.
si DE CE in tarile unde acest parteneriat civil exista, ei sunt tot nemultuniti si vor tot mai mult?
__________________
Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire
Reply With Quote
  #2  
Vechi 26.09.2018, 12:00:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a subliniat într-un mesaj prilejuit de discuțiile din ultima perioadă pe tema referendumului că „împotriva oricărei nedreptăți sau imoralități trebuie luată atitudine, desigur într-o formă non-violentă”.
Preasfinția Sa a spus că „ignorarea unei probleme cu grave repercusiuni asupra viitorului nostru ca popor nu reprezintă o soluție. Este suficient să ai conștiința adormită și să nu faci nimic pentru ca răul să prevaleze”.
Ierarhul a evidențiat că inițiativa civică a Coaliției pentru Familie „este cea mai mare de acest tip din istoria României și vine să afirme sacralitatea Tainei Căsătoriei, așa cum a fost ea binecuvântată de Dumnezeu”.
„Un singur pas a mai rămas pentru ca acest demers să nu rămână la capitolul inițiative, și anume, prezența în număr mare la vot a tuturor” a spus Preasfinția Sa.
Episcopul Sloboziei și Călărașilor a evidențiat că „refuzul de a ne exercita acest drept, câștigat prin jertfa eroilor neamului, va deschide calea către materializarea parteneriatului civil”, iar „acest drum a fost urmat de multe țări occidentale în care treptat s-a trecut de la parteneriatul civil la căsătorie” pentru persoanele de același sex.
„Deși există voci care afirmă că la ora actuală România are multe alte probleme și că această chestiune nu ar trebui tratată ca o prioritate”, trebuie menționat, a spus ierarhul, că „cele peste 3 milioane de români care au semnat cred că viitorul acestei națiuni stă strâns legat de apărarea valorilor familiei firești”.
„Aceasta nu înseamnă că celelalte probleme reale precum sărăcia, violența familială, corupția etc. ne sunt indiferente”, a precizat Episcopul Sloboziei și Călărașilor.
Miza pusă în joc este deosebit de mare, a spus Preasfinția Sa, fapt văzut mai ales prin furia cu care sunt combătuți toți apărătorii firescului, fiind „etichetați ca medievali, intoleranți, homofobi, deși Curtea Constituțională a României, a decis cu unanimitate că inițiativa nu aduce atingere drepturilor altor persoane sau minorități”.
Trebuie să aducem o precizare cât se poate de clară, a spus ierarhul, că „mesajul nostru nu incită la ură împotriva altor categorii sociale sau minorități, deși noi suntem atât de batjocoriți și prigoniți”.
„Potrivit perceptelor biblice, Preasfințitul Părinte Vincențiu a afirmat că păcătosul nu trebuie urât, ci „trebuie vindecat, iar păcatul trebuie evitat, nu ridicat la rang de virtute sau motiv de mândrie”.
În finalul cuvântului său, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, i-a asigurat pe cititori că prin validarea referendumului, pe viitor, „nu ne vom teme să vorbim deschis despre valorile căsătoriei, despre firesc și normalitate, fără a avea teama că vom fi amendați sau, mai rău, persecutați de diferite organisme non-guvernamentale, care își arogă dreptul de apărători ai drepturilor omului”.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #3  
Vechi 26.09.2018, 13:47:15
simpllu simpllu is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 25.10.2016
Mesaje: 1.796
Implicit

Mesaj afișat pe tot mai multe stadioane din România: Ultrașii din prima linie spun DA pentru familie

https://www.activenews.ro/sport/Mesa...familie-152812

Reply With Quote
  #4  
Vechi 26.09.2018, 14:15:13
simpllu simpllu is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 25.10.2016
Mesaje: 1.796
Implicit

Acad. C-tin Bălăceanu-Stolnici, îndemn pentru români: „Vă rog să mergeți la referendum, pentru că nu este o simplă formalitate, ci o acțiune prin care interveniți spre binele poporului român”

https://www.youtube.com/watch?v=g0iDjiDlYzI
Reply With Quote
  #5  
Vechi 27.09.2018, 12:46:04
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.10.2017
Mesaje: 707
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
si DE CE in tarile unde acest parteneriat civil exista, ei sunt tot nemultuniti si vor tot mai mult?
uite, scrisesem o polologhie istorica, de la rev franceza pana la miscarile de la sfarsitul anilor 60, bateam campii asa ca am sters.

toata discutia asta, de cand cu referendumul asta idiot, ma face sa am reactii de impotrivire. uite, sa fiu sincer, daca as merge la referendum as fi nevoit sa stampilez da, cine poate vota nu? cum sa votezi nu? asa am fost crescuti, educati, casatoria inseamna cand un barbat si o femeie spun da la starea civila sau in biserica, punct.

pe de alta parte daca doua fete se iubesc si vor sa se marite, care-i problema? este ca nu ne-ar deranja? dar daca-s doi baieti? :)) parca e altceva.

asa ca, din cauza bisericii si a activistilor referendumari, am ajuns proceilalti, nu stiu exact care-s aia, dar sunt sigur de partea lor.

si ca sa-ti raspund la intrebare, sa ceara tot ce vor, cat mai mult cred ei ca le-ar conveni ca sa le fie bine. guvernele respectivelor tari trebuie, insa, sa se asigure ca dandu-le acelora ceea ce doresc nu fac rau altora, mai ales copiilor.
__________________
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 27.09.2018, 14:31:29
simpllu simpllu is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 25.10.2016
Mesaje: 1.796
Implicit

Ei uite că am ajuns să votăm pentru normal. Te doare-n cot de copii, problema ta este să nu facem rău alora, de parcă validarea normalului le face rău.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 27.09.2018, 15:08:20
simpllu simpllu is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 25.10.2016
Mesaje: 1.796
Implicit

Reply With Quote
  #8  
Vechi 27.09.2018, 18:34:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Consilierul de imagine al Mitropoliei Ardealului, preotul Constantin Necula, afirmă că referendumul din 6-7 octombrie este despre "nevoia de siguranță a majorității, care e bulversată din toate punctele de vedere" și că "nu are nicio legătură cu politicul".
"Referendumul este despre nevoia de siguranță a majorității care este bulversată din toate punctele de vedere, care este afectată de marele marasm politic în care trăim, de trădarea multora dintre idealurile sociale prin care unele partide și-au făcut intrarea în viața lor "intimă" și despre modul în care se gestionează la ora actuală o imagine. (...) Nu are nicio legătură cu politicul. Am spus-o și o repet, dacă mă cunună un primar PSD, la cununia civilă, nu înseamnă că sunt pesedist de a doua zi", a declarat, pentru AGERPRES, preotul Constantin Necula.
El consideră că a merge și a vota la referendumul pentru redefinirea familiei înseamnă de fapt a arăta că "îți iubești aproapele și a spune că uneori nu e OK cum gândește".
"E posibil să ne înrăiască (referendumul n.r.), dar eu sper, nădăjduiesc în toată inima, în dragostea creștinilor pentru Hristos. Să citească și "Imnul iubirii", nu doar partea de morală. Vreau să le atrag atenția și celor care ne acuză de moralism: da, Biserica este moralistă, că nu are cum să fie altfel, că nu este nici desene animate, nici sindicat, dar ceea ce face, o face cu adâncă evlavie și cu mare dragoste față de oameni. Poate că nu ar fi rău dacă ați asculta rugăciunile Liturghiei și dacă ați vedea că atunci când spunem 'pace tuturor', o spunem tuturor, nu o spunem pe segmente sociale. Nu ne adresăm numai unui anumit target de populație, ci ne bucurăm că Hristos ne are de partea lui de fiecare dată", a declarat Constantin Necula.
Preotul Necula spune că "toleranța nu este întotdeauna iubire".
"Toleranța nu este întotdeauna iubire. Și părinții care au tolerat prea multe copiilor lor știu că e așa. Profesorii care au tolerat prea multe colectivelor educaționale știu că e așa. Noi, ca votanți, când am tolerat partidelor de toate, știm ce înseamnă asta", a mai afirmat Necula.
El spune că votul de la referendum reprezintă un mesaj.
"Biserica știe ce are de spus de 2.000 de ani, e un exercițiu pe care îl face și atunci când este atacată, știe să-l rabde și în cucernicie să își transforme frustrările în iubire (...) Cred personal că a ieși la referendum înseamnă, de fapt, a-ți iubi aproapele și a spune că uneori nu e OK cum gândește", consideră Constantin Necula.
Preotul sibian spune că fiecare poate să facă ce vrea în zilele scrutinului, dar că "asta nu înseamnă că înaintea lui Dumnezeu vom fi nevinovați".
"Un om poate să pună ștampila pe "Da", poate să pună pe "Nu", poate să stea acasă, poate să facă ce vrea el. Asta nu înseamnă că înaintea lui Dumnezeu vom fi nevinovați. E o judecată mult mai presus decât aceea a referendumului și a noțiunii populare. Nu este cel mai greu moment din istoria noastră, în mod cert", a mai declarat Constantin Necula.
Potrivit lui Constantin Necula, ortodoxia este "extrem de liberă", iar ''inteligenții care analizează spălarea pe creier din Biserica Ortodoxă'' ar trebui să ia seama că totuși Biserica ''este un pic mai deschisă decât cred ei și mult superioară multora din sursele de informare de care dispun ei".
"Mi-am văzut poporul gândind, arătând o dată în plus că Ortodoxia este extrem de liberă. Uite, le propun un joc inteligenților care analizează spălarea pe creier din Biserica Ortodoxă, să analizeze că în Biserica Ortodoxă unii dintre credincioșii noștri nu sunt de acord cu referendumul, îl leagă de diferite noțiuni politice, în niciun caz de cele morale. Poate ar fi bine să ia seama că biserica asta este un pic mai deschisă decât cred ei și mult superioară multora din sursele de informare de care dispun ei. Am auzit de câțiva ani cum Biserica este împotriva familiei monoparentale. Și le explic, le spun de fiecare dată, Hristos trăiește într-o familie monoparentală. Văduvia este instituție în Biserica Ortodoxă, chiar dacă ei nu o văd, că nu practică biserica, le spun încă. Văduvele dispun de o serie de ajutoare din partea Bisericii. Acum au început să scoată pe masă tot felul de probleme ale violenței în familie. Uite, Mitropolia Ardealului a avut inclusiv cu A.L.E.G. un parteneriat prin care am încercat să educăm pe preoți, cum să întâmpine și cum să își vadă de treabă, inclusiv din acest punct de vedere. Nu ne luați de proști, că nu suntem", arată Constantin Necula.
El adaugă că a spovedit persoane provenind din rândul minorităților sexuale, iar Biserica este prima instituție din România care le-a asigurat acestora asistență psihologică.
"La spovedanie, da. La împărtășanie, mai greu, dar la spovedanie în mod obișnuit și nu e niciun fel de secret din asta. Deocamdată, singura instituție oficială din România care a asigurat, instituție vorbim acum nu ONG, care a asigurat înainte de a exista ONG-urile, asistență psihologică pentru situațiile de genul acesta, a fost Biserica (...) Ei au nevoie să fie ascultați în primul rând. Poate i-am temperat și le-am spus că în niciun caz nu se va schimba nimic din statutul lor. Îi aud pe foarte mulți că ne vom băga în patul lor. Nu e cazul. Eu zic să fim temperați", consideră părintele Necula.
Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 și 7 octombrie, între orele 7,00 și 21,00. Întrebarea care le va fi adresată cetățenilor și la care aceștia trebuie să răspundă cu "da" sau "nu" va fi: "Sunteți de acord cu Legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?". AGERPRES / (A - autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Alexandru Cojocaru)
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #9  
Vechi 27.09.2018, 18:43:37
simpllu simpllu is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 25.10.2016
Mesaje: 1.796
Implicit

Preotul Constantin Necula: Toleranța nu este întotdeauna iubire. Am spus-o și o repet, dacă mă cunună un primar PSD, la cununia civilă, nu înseamnă că sunt pesedist de a doua zi

https://www.activenews.ro/stiri-soci...doua-zi-152828
Reply With Quote
  #10  
Vechi 27.09.2018, 18:49:29
simpllu simpllu is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 25.10.2016
Mesaje: 1.796
Implicit

Liviu Dragnea, despre Referendumul pentru căsătorie: Întrebarea de pe buletinele de vot e destul de neclară. PSD va face o campanie de informare a populației pentru referendum

https://www.activenews.ro/stiri/Livi...erendum-152837
Reply With Quote
Răspunde