Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
A spune adevarul si a te astepta sa fii crezut pe cuvant, nu e o mandrie, prietene.
Este o normalitate crestina.
Asta ai mai afirmat-o insa atunci cand ti s-a cerut sa selectezi minciuna si s-o prezinti, te-ai retras cu coada intre picioare. Ti-ai dat seama ca nu poti gasi minciuna in gura mea.
In schimb, cand eu te-am acuzat de minciuna am prezentat clar despre ce e vorba: ai mintit in mod repetat pretinzand ca eu as fi afirmat ca "vorbirea in limbi este doar rugaciune". Prima data doar ti-am semnalat, colegial, ca e o intelegere gresita a ta. Cand ai continuat sa repeti ca o moara stricata acelasi neadevar, da, ti-am spus ca esti un mincinos. Dar eu am prezentat dovada. Tu nu. Pentru ca nu o ai.
|
E incredibil cat tupeu ai, desi minti cu textul in fata. Eu cred ca deja ai ajuns sa crezi orice minciuna pe care o spui, de aceea nici nu consideri ca minti, un fel de mitoman. In fiecare mesaj ai spus ca vorbirea in limbi este rugaciune, ba mai mult, m-ai atacat si ironizat cand am spus ca poate fi si proorocie, invatatura etc. Si acum ai tupeul sa minti in fata ca si tu ai spus ca poate fi si proorocie, invatatura, cand ai facut asta. Mai mult, culmea josniciei, mai ma acuzi si ca eu as minti. Niciodata n-ai spus altceva, decat atunci cand eu am inceput sa spun de acel pasaj din Sfanta Scriptura, un arguent pe care l-am gasit pe un site baptist (cred), in care se critica vorbirea in silabe de la penticostali si afirmatia lor ca vorbirea in limbi este rugaciune.
Dar, din nefericire pentru tine, am gasit un mesaj si mai clar decat cele date pana acum, in care spui ca, "
Citat:
dincolo de orice indoiala, cei ce vorbesc in limbi nu comunica cu oamenii, ci cu Dumnezeu
|
". Adica faptul ca tu credeai atunci ca vorbirea in limbi este doar rugaciune, nu si altceva, adica proorocie, invatatura, cum sustineam eu.
https://www.crestinortodox.ro/forum/...postcount=1308
Dar sunt o multime d emesaje, ca in toate ai spus acelasi lucru, ca vorbirea in limbi este rugaciune si nu poate fi altceva, adica proorocie sau invatatura. De exemplu aici: "Scrie suficient de clar, in 1 Cor. 14:2, ca vorbirea in limbi este indreptata spre Dumnezeu, nu spre oameni. Doar ca tu lansezi ipoteza ca atunci cand un om vorbeste cu Dumnezeu, de fapt nu se roaga ci il invata pe Dumnezeu si ii descopera lui Dumnezeu anumite taine."
Iar in acest mesaj eu ti-am scris ca cel ce vorbeste in limbi poate sa spuna o proorocie, o invatatura, o cunostinta sau o descoperire.
https://www.crestinortodox.ro/forum/...postcount=1366 Si ce spui tu in acel mesaj, ce-mi raspunzi? Ca spun enormitati, ca vorbirea in limbi e rugaciune, nu poate si proorocie sau invatatura. Ca toti pot pricepe asta, in afara de mine. Ca dupa doar cateva zile sa spui ca vorbirea in limbi poate fi si proorocie, invatatura etc. Si, culmea, culmilor, sa ma acuzi pe mine ca mint, ca tu nu ai sustinut asta. Cum poti sa minti in halul asta?