![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Zice parintele Calistrat la 13:20 ca te-ai fi casatorit cu Smaranda. Sa fie oare adevarat? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Chiar e important dacă Dumnezeu e trei persoane, ori e una singură numită Isus, ori cum zic mormonii, sunt milioane de dumnezei și noi vom deveni tot dumnezei, e chiar important dacă păcatul Evei a fost sex cu Șarpele, cum zicea Branham, sau nu, cum zic creștinii. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce ar trebui sa inteleaga un om din aceasta MARE VARZA pe care o tot fluturi tu pe aici?
Ti-am mai zis cel putin o data: vorbirea in limbi vine din trei surse. - Duhul lui DumnezeuCrestinii primesc Duhul lui Dumnezeu. Ce treaba avem noi cu milioanele tale de dumnezei si cu partidele tale de sex cu sarpele si cu alte milioane de tampenii? Pe mine ma intereseaza lucrartea curata a Duhului Sfant. Asta o cred, o practic si o propovaduiesc. Ce nu e de la Duhul Domnului nu accept, nu ma intereseaza, nu primesc, multumesc. Tu vrei sa ma faci pe mine sa zic ca mormonii sunt crestini, sau ca sexul tau cu satana e ok? Sau vrei sa ma faci pe mine judecatorul crestinilor, sa zic ca penticostalii merg in rai si catolicii in iad si alte asemenea nazdravanii? Nu prietene, merci. Eu am alta chemare. Nu-s paznic al usii raiului. |
|
||||
|
||||
![]()
Toți aceștia vorbesc în limbi.
Ești un ipocrit, tu pui la calcul și pe catolici, și pe branhamiști, și pe Jesus only, și pe oneness, chiar și pe mormoni, ca să-ți iasă 500.000 iar când te întreb dacă te-ai închina cu toți aceștia, o dai la întors! Să-ți fie rușine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]()
am cautat un pic mai serios despre penticostalism si am descoperit ceva ce nu intelesesem de aici, ceea ce-i defineste pe penticostali este atentia pe care o dau duhului sfant, nu vorbitul in limbi. eu credeam ca e invers.
si mai e ceva ce habar n-am avut si foarte interesant pentru mine. eu am scris asa, un gand, cum ca crestinismul nu are nevoie decat de Iisus, ca El ne este suficient. era asa, un gand rational, chiar blasfemic. stii ce am aflat chiar astazi? cam un sfert dintre penticostali, parte a cultului in plina dezvoltare, chiar asta crede! s-au separat de aproape 100 de ani. pt nu ne-a zis o vorbulita despre ei. ![]() edit.dar vad ca se stie, probabil de toata lumea, iata ca-s un ignorant de facto in chestiile astea. :))
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. Last edited by Ali Baba; 16.02.2018 at 22:28:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar statisticile nu le fac eu. Sunt calculele tale. Preluate de la organizatiile de profil. Eu nu am afirmat vreodata ca sunt de acord cu toate credintele sau practicile/ manifestarile fiecarui vorbitor in limbi. Dimpotriva am afirmat clar ca nu sunt de acord nici cu unele practici din bisericile penticostale (nu doar de la branhamisti, care, in ce priveste teologia, sunt aerieni rau). Problema care te arde pe tine la suflet este de ce nu-i demonizez eu, in masa, en gros, cu manie proletara. Pentru ca eu nu-s ursulet, d'aia. Nu pot. Pentru ca nu-s Profet de Carton. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, penticostalii au interes pentru Botezul cu Duhul Sfant, pentru lucrarea in supranatural. Profetii, descoperiri si vindecari, in mod special. Insa ce am observat eu este ca la penticostali (si carismatici) se cauta, mai mult decat vorbirea in limbi, acea experienta inefabila a prezentei lui Dumnezeu. Prin cantec impreuna, instrumente, rugaciune comuna, prorocie, vorbire in alte limbi, rugaciune pentru cei bolnavi, predica la sufletul omului, prin faptul ca nu un singur om ci o diversitate contribuie, fiecare prin darul lui, la zidirea tuturor, se urmareste lasarea Duhului Sfant sa lucreze, dupa cum El voieste, in comunitate. Ceea ce este apreciat e nu doar prezenta divina ci manifestarea simtita a prezentei divine in Biserica. Vorbirea in limbi? Macar ca este ceea ce izbeste mai intai privirea unui observator din exterior, daca nu este urmata de talmacirea limbilor, ea constituie un element marginal, aproape trecut cu vederea de cei din interior. |
|
||||
|
||||
![]()
Chiar invers este, fiindcă toți penticostalii consideră că vorbitul în limbi este semnul prin care cineva primeste botezul cu Duhul sfânt, deci nu ajungi la Duhul, până nu vorbești în limbi, de aceea ei caută glossolalia cu orice preț.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu se poate ca Duhul să dea daruri cu învățături greșite. Nu merge. Este ca și cum ai pune un căcat în mijlocul unui tort și l-ai servi. Spui că Iiisus este numele Tatălui, zici amin, apoi începi să te rogi în limbi prin Duhul? Spui că papa e locțiitorul lui Hristos pe pământ, apoi te rogi în limbi? Imposibil. Erezia stinge Duhul imediat. Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa (2Tim.4:3) Și tu spui că ăștia au Duhul. ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|