Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2018, 11:21:25
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Dar ai dreptate când spui că la carismatici în cadrul aceste mișcări interconfesionale (căci, de fapt, asta este o caracteristică a mișcării carismatice, aceea de a fi interconfesională), sunt ”botezați” cu Duhul sfânt persoane care habar nu au de nimic. Pur și simplu vorbesc în limbi. Dacă le spune pastorul lor că Dumnezeu este o trinitate, ei așa zic, că așa o fi, dacă le zice pastorul că Dumnezeu este o persoană cu numele Iisus, ei zic la fel, dacă preotul le zice de papă, că este locțiitorul lui Hristos, ei cred. Fără să verifice. Uiți faptul că și mormonii vorbesc în limbi, și ei sunt carismatici. Ori aceștia au o evanghelie foarte diferită.
Dar ce ne spune Domnul Iisus? În ce constă viața veșnică? În cunoașterea Sa și a Tatălui Său.
IOAN 17:3.
Vechi 12.02.2018, 12:46:29
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Dar ai dreptate când spui că la carismatici în cadrul aceste mișcări interconfesionale (căci, de fapt, asta este o caracteristică a mișcării carismatice, aceea de a fi interconfesională),
Spune-i asta si domnului Palama!
Dumnealui viseaza ca doar penticostalii vorbesc in limbi.
Nu stie nimic nimic nici despre catolicii nici despre ortodocsii, nici despre evanghelicii care vorbesc in limbi. El nu prea citeste. Crede ca Duhul Sfant trebe sa-i vorbeasca fara ca el sa se strofoace prea mult cu cititul Bibliei. Seamana extraordinar de mult cu unii penticostali. Dar nu-si da seama.
Citat:
sunt ”botezați” cu Duhul sfânt persoane care habar nu au de nimic. Pur și simplu vorbesc în limbi.
Aleluia! Ca cei din Scripturi, din casa lui Corneliu.
Asa alege Dumnezeu sa lucreze. Daca oamenii sunt sinceri si primesc credinta, El ii boteaza cu Duhul Sfant. Fara ca ei sa fie niste mari teologi. E modul Lui, Suveran, de a lucra. Nimeni nu-i poate zice: " - Stai asa, Doamne Dumnezeule! Cu astia mai asteapta! Pe astilalti nu-i boteza ca mie nu-mi plac! Ce faci Tu nu e bine, ar trebui sa faci altfel, dupa cum ma duce pe mine capul...". Nu.
Citat:
Dacă le spune pastorul lor că Dumnezeu este o trinitate, ei așa zic, că așa o fi, dacă le zice pastorul că Dumnezeu este o persoană cu numele Iisus, ei zic la fel, dacă preotul le zice de papă, că este locțiitorul lui Hristos, ei cred. Fără să verifice.
Vezi, asta e motivul pentru care Apostolul Iacov avertizeaza:
"Nu vă faceți voi mulți învățători, frații mei, știind că (noi, învățătorii) mai mare osândă vom lua."
Pastorii, preotii, invatatorii spirituali trebuie sa fie extrem de atenti in citirea si interpretarea Scripturilor. Pentru ca oamenii ii cred.
Si, daca invata gresit (la biserica, in aer liber, pe forumuri, oriunde), MARE OSANDA vor lua.
Citat:
Uiți faptul că și mormonii vorbesc în limbi, și ei sunt carismatici. Ori aceștia au o evanghelie foarte diferită.
Eu cred ca vorbirea in limbi poate veni din trei surse:
- de la Duhul Sfant
- din prosteala oamenilor (gibberish)
- din surse demonice.
Eu cred ca Duhul Sfant vine peste crestini (chiar neinvatati sau chiar cu fisuri teologice) NU peste necrestini.
Necrestinii care vorbesc in limbi au o alta sursa, NU Duhul Sfant.
Citat:
Dar ce ne spune Domnul Iisus? În ce constă viața veșnică? În cunoașterea Sa și a Tatălui Său. IOAN 17:3.
Botezul cu Duhul Sfant si vorbirea in limbi NU asigura mantuirea.
Viata vesnica este a acelora care continua sa-L cunoasca, sa-L iubeasca si sa-L slujeasca pe Hristos.
Vechi 12.02.2018, 13:58:44
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul

Botezul cu Duhul Sfant si vorbirea in limbi NU asigura mantuirea.
Arată dacă ești mântuit sau nu.

Si daca Duhul Celui ce a inviat pe Isus dintre cei morti locuieste in voi, Cel ce a inviat pe Hristos Isus din morti va invia si trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sau, care locuieste in voi. (Rom.8:11)
Vechi 12.02.2018, 16:03:00
Senior Member

Implicit

Citat:
Arată dacă ești mântuit sau nu.

Si daca Duhul Celui ce a inviat pe Isus dintre cei morti locuieste in voi, Cel ce a inviat pe Hristos Isus din morti va invia si trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sau, care locuieste in voi. (Rom.8:11)
Aiureli.
Faci confuziile clasice ale unui penticostal preumblat prin grupuri dizidente exotice.
Vechi 12.02.2018, 20:30:21
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu există creștin fără Duhul sfânt, nu există creștin fără pecete.

El ne-a si pecetluit si ne-a pus in inima arvuna Duhului. (2Cor.1:22)

Nu mi-ai spus ce crezi tu, Brigham Young, creștinul zilelor din urmă, vorbea în limbi și tălmăcea prin Duhul Sfânt, da?
Vechi 12.02.2018, 23:07:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu există creștin fără Duhul sfânt, nu există creștin fără pecete.
El ne-a si pecetluit si ne-a pus in inima arvuna Duhului. (2Cor.1:22)
Povesti de la fratii mai batrani din adunarile penticostalilor dizidenti.

Citat:
Nu mi-ai spus ce crezi tu, Brigham Young, creștinul zilelor din urmă, vorbea în limbi și tălmăcea prin Duhul Sfânt, da?
Nu am auzit despre Brigham Young.
Cine-i tinerelul?
Vechi 12.02.2018, 23:25:27
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul