![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In Biserica s-a intamplat si se intampla si azi ca Duhul Sfant sa dea darurile Sale.
Iar unul dintre ele este vorbirea in limbi. E sigur. O spune dumnezeiescul Pavel. Iar Lucrarea Duhului este aceeasi. Acum 2000 de ani, astazi si pana la Parousie. Cum "iarasi", ca nu am mai facut nicio confuzie grava... Doar nu vei crede ca Biserica e ceea ce crezi tu ca este. Si nu ceea ce cred eu. Biserica e ceea ce a spus Mantuitorul Hristos ca este, prietene. Si ceea ce au spus Sfintii Apostoli. Pentru ca Mantuitorul si Sfintii Apostoli sunt cea mai competenta si mai credibila autoritate in materie de credinta. Spusele tuturor celor care au venit dupa ei sunt susceptibile greselilor. Si sunt verificate prin Invatatura Apostolica. Cu siguranta NU. Nici cea aparuta in 1054. Citat:
Depinde cum definesti Traditia. Daca o definesti ca fiind lucrarea Duhului Sfant, sunt de acord cu tine. Daca o definesti ca fiind invataturile si regulile puse in Biserica in epoca post-apostolica, respectarea traditiei este optionala. Pentru ca doar despre invatatura apostolilor stim ca este infailibila. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Păi și atunci ce mai vorbim? Citat:
Citat:
Învățătura Bisericii are la bază învățătura Sfinților Apostolilor, care la randul lor, au primit-o de la Mântuitorul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
”Dacă Biserica s-ar lipsi de Predania Ei, ar înceta a fi ceea ce este, căci slujirea Noului Legământ este slujirea Duhului, «scrisă nu cu cerneală, ci cu Duhul lui Dumnezeu celui viu, nu întru lespezi de piatră, ci întru lespezile cele de carne ale inimii» (2 Cor. 3: 3-6).” |
|
||||
|
||||
![]()
Tu poti sa spui orice doresti. Eu nu cred teologia cesationista.
Eu cred ca Duhul Sfant lucreaza si astazi la fel ca in Biserica Primara. Citat:
A ramas stabilit clar ca Duhul Sfant lucreaza la fel si in zilele noastre ca si la inceputul Bisericii. Inclusiv prin vorbire in alte limbi. Dupa cum explica si Parintele Zaharou si Parintele Stephanou. Amandoi ortodocsi. Citat:
Eu nu sunt Biserica. Doar fac parte din ea. Citat:
Citat:
Si prin darul vorbirii in alte limbi, desigur ![]() Uite ca sunt si lucruri in care credem la fel! |
|
|||
|
|||
![]()
O comunitate (trupul Bisericii) este compusă din cineva, nu din ceva. Deci tot la cineva ajungem. :)
Last edited by simpllu; 19.01.2018 at 22:20:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
10. În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți, 11. Cretani și arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu!" Pana la urma ce sustii, ca vorbeau in limbile popoarelor sau nu? Ca asa mi-ai spus, ca sustii doar ca vorbeau in limbile popoarelor: https://www.crestinortodox.ro/forum/...&postcount=361 |
|
|||
|
|||
![]()
Ti-am demonstrat eu, penticostalii spun ca ei nu vorbesc intr-o limba, scot doar silabe si sunete, pentru ca asa se roaga in duh. Deci nici macar nu e o limba. Tu nu sustii ce spun penticostalii? Iar faptul ca Sfintii Apostoli vorbeau in limbile popoarelor ai afirmat chiar tu, spunand ca minte cel ce ar spune ca tu nu ai sustine asa ceva. Deci vorbirea in limbi penticostala e total diferita de vorbirea in limbi din perioada apostolica, nu se poate face o asemanare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Biserica este si institutia Bisericii, Biserica lasata de Hristos. Pe langa intelesul de comunitate. Si, desigur, e si al treilea inteles, de cladire.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|