Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2018, 17:06:19
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Acolo e altă poveste, Dragoș a înțeles cum stă treaba.
Vechi 17.01.2018, 17:45:59
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

ma nedumereste ceva, de ce e musai ca intalnirea dintre om si divinitate sa fie o rugaciune? de ce daca omul primeste acel miracol il primeste ca sa se roage, de ce trebuie sa ceara, de ce trebuie pus mereu intr-o stare de umilinta, practic despre asta vorbiti cu totii. asta a vrut dumnezeu? a creat niste panarame umile? eu nu cred ca asta spune pavel, eu cred ca se refera la o comunicare/comuniune cu divinitatea. e altceva.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 17.01.2018, 18:15:36
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
ma nedumereste ceva
Am sentimentul ca e posibil ca nedumerirea ta sa vina din definitii.

Rugăciunea nu inseamna doar să ceri ceva. Este adevarat ca pentru cei mai multi, rugaciunea inseamna a cersi ceva de la Dumnezeu. Insa rugaciunea, macar ca implica si cerere, tocmai asta inseamna, a avea comuniune cu Dumnezeu. Termenul ebraic pentru rugaciune, tefillah, exact asa inseamna: comuniune.

Deci, ori o stiai, ori ai nimerit-o.
Vechi 17.01.2018, 20:29:43
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Am sentimentul ca e posibil ca nedumerirea ta sa vina din definitii.

Rugăciunea nu inseamna doar să ceri ceva. Este adevarat ca pentru cei mai multi, rugaciunea inseamna a cersi ceva de la Dumnezeu. Insa rugaciunea, macar ca implica si cerere, tocmai asta inseamna, a avea comuniune cu Dumnezeu. Termenul ebraic pentru rugaciune, tefillah, exact asa inseamna: comuniune.

Deci, ori o stiai, ori ai nimerit-o.
nedumerirea vine din concluzii. tu te lupti cu catalin, e rugaciune, nu e rugaciune, dar nu e vorba de asa ceva acolo, e mult mai mult, dupa parerea mea.

eu cred ca in lupta asta, si nu ma refer la forumul asta ci istoriceste, toata lumea uita esentialul, crestinismul spune ca putem fi ca dumnezeu. in 2000 de ani biserica crestina, asa cum a evoluat, in mii de sectiuni, nu a facut decat sa spuna cum putem ajunge ca dumnezeu, descoperind si punand mereu piedici. reforma nu a facut decat sa adauge alte si alte obstacole. adevarul este ca protestantismul este mult mai putin tolerant decat bisericile imperiale. bine, mi-e destul de greu sa ma gandesc la ce se intampla prin nordul european...

ps.habar n-am evreieste, de nimerit nu nimeresc nimic, niciodata , e logica si un pic de simtire.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 18.01.2018, 09:18:35
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
tu te lupti cu catalin, e rugaciune, nu e rugaciune
Nu ma mai lupt. Il las in mana Domnului. I-am aratat in Biblie dar nu crede. I-am aratat ce zice ierarhul lui ortodox, nu crede. Ii zice si coreligionarul lui, Simpllu, dar tot nu crede.

Omul nu are cum sa fie deschis spre aprofundarea adevarurilor crestine. A venit din ateism si are nevoie mai intai sa se ancoreze adanc in traditiile si ritualurile de baza ale ortodoxiei. Si asta e bine pentru el. In aceasta faza e normal sa priveasca cu scepticism si sa respinga apriori orice ii spune un penticostal. Indiferent daca este biblic, adevarat si folositor vietii crestine, sau nu.

Last edited by Penticostalul Traditional; 18.01.2018 at 12:44:48.
Vechi 18.01.2018, 19:55:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Nu ma mai lupt. Il las in mana Domnului. I-am aratat in Biblie dar nu crede. I-am aratat ce zice ierarhul lui ortodox, nu crede. Ii zice si coreligionarul lui, Simpllu, dar tot nu crede.

Omul nu are cum sa fie deschis spre aprofundarea adevarurilor crestine. A venit din ateism si are nevoie mai intai sa se ancoreze adanc in traditiile si ritualurile de baza ale ortodoxiei. Si asta e bine pentru el. In aceasta faza e normal sa priveasca cu scepticism si sa respinga apriori orice ii spune un penticostal. Indiferent daca este biblic, adevarat si folositor vietii crestine, sau nu.
Iar spui neadevaruri. Eu ti-am aratat ce spune in Sfanta Scriptura si tu, nesuportand adevarul, ai inceput sa devii agresiv si sa ma acuzi in mod fals de minciuna. Nu ai mai continuat sa fii agresiv pentru ca, probabil, adminul ti-a atras atentia. Apoi, ca sa nu recunosti, ai inceput sa spui chiar tu neadevaruri, ca penticostalii ar vorbi in limbile popoarelor, desi niciun penticostal nu mai sustine astazi asa ceva. Ai recunoscut, astfel, fara sa vrei, ca limbile din Sfanta Scriptura sunt limbi ale popoarelor. Ceea ce nu fac penticostalii, asa cum ti-am aratat chiar ce spun penticostalii.
Iar simpllu incerca sa spuna ca acel calugar spune ceva ortodox, nu ca ar aprobat el invatatura penticostala. Ceea ce nu e adevarat, acel calugar sustinea invatatura penticostala, nu cea ortodoxa. Sper ca nu ti-a trecut prin cap ca eu vreodata as da crezare unei minciuni, eu cred ca penticostalismul e printre cele mai gresite religii, intrecand si multe religii pagane.

Last edited by catalin2; 18.01.2018 at 20:16:52.
Vechi 18.01.2018, 20:03:51
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
nedumerirea vine din concluzii. tu te lupti cu catalin, e rugaciune, nu e rugaciune, dar nu e vorba de asa ceva acolo, e mult mai mult, dupa parerea mea.

eu cred ca in lupta asta, si nu ma refer la forumul asta ci istoriceste, toata lumea uita esentialul, crestinismul spune ca putem fi ca dumnezeu. in 2000 de ani biserica crestina, asa cum a evoluat, in mii de sectiuni, nu a facut decat sa spuna cum putem ajunge ca dumnezeu, descoperind si punand mereu piedici. reforma nu a facut decat sa adauge alte si alte obstacole. adevarul este ca protestantismul este mult mai putin tolerant decat bisericile imperiale. bine, mi-e destul de greu sa ma gandesc la ce se intampla prin nordul european...

ps.habar n-am evreieste, de nimerit nu nimeresc nimic, niciodata , e logica si un pic de simtire.
Asta sustine ortodoxia, indumnezeirea omului, prin har. Cu ajutorul harului primit prin Sfintele Taine. Protestantismul nu cunoaste acest lucru, nu intelege nici ce este harul. Ei spun ca e un fel de binecuvantare, noi spunem ca e o energie necreata ce izvoraste din Dumnezeu, deci e de origine divina si de aizi indumnezeirea.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10