Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2018, 20:50:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Vezi, daca doar frunzaresti Biblia, scrii falsuri.
Nu e intr-un singur loc. Ci cel putin in cinci locuri.
Dar ca sa le cunosti trebuie sa studiezi, nu sa frunzaresti.
Eu am spus ca e un singur loc in care se explica ce sunt acele limbi, nu ca e un singur loc in care se scrie de vorbirea in limbi.
Citat:
Las-o mai moale cu ce explicatii biblice imi dai tu mie sau altcuiva!
E adevarat ca, spre deosebire de celalalt coleg, tu mai frunzaresti Biblia.
Insa pana a ajunge la nivelul de profesor care da explicatii, trebuie sa mai curga inca multa apa pe Siret.
Chiar cu putin timp in urma ti-am aratat ca ai interpretat gresit ce scria in Sfanta Scriptura (la Sfantul Pavel ca vorbeste in limbi mai mult decat toti). Ca tu interpretezi Sfanta Scriptura in mod gresit, in concordanta cu dogma cultului tau sper ca realizezi ca nu are nicio valroare pentru ortodocsi. Pentru ca un ortodoxia e adevarul si un ortodox iubeste adevarul, nu interpretarea falsa a Sfintei Scripturi. Si oricat ai schimba sensul pasajelor, acolo tot scrie ca vorbeau in limbile popoarelor la Pogorare.
Vechi 06.01.2018, 20:59:50
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu am spus ca e un singur loc in care se explica ce sunt acele limbi, nu ca e un singur loc in care se scrie de vorbirea in limbi
Oricum ai lua-o, este gresit ceea ce aia scris.

Citat:
Si oricat ai schimba sensul pasajelor, acolo tot scrie ca vorbeau in limbile popoarelor la Pogorare.
Pogorarea NU a fost doar la Cincizecime in Ierusalim.
A fost si in Cezareea si In Efes. Acolo NU au mai fost straini.
Trebuie sa studiezi ca sa intelegi aceste lucruri.

Insa ceea ce trebuie tu sa intelegi, este ceea ce ai recunoscut in repetate randuri: ca vorbirea in limbi nu este doar un mesaj catre biserica ci si vorbire cu Dumnezeu, adica rugaciune.
Asupra acestui subiect trebuie sa meditezi profund.
Pentru ca esti singurul ortodox care intelege (destul de superficial acum, desigur) acest subiect.
Dupa ce il vei aprofunda, il vei putea propovadui si fratilor tai ortodocsi.
Domnul are planuri mari cu viata ta!

Last edited by Penticostalul Traditional; 06.01.2018 at 21:03:33.
Vechi 06.01.2018, 21:16:35
Senior Member

Implicit

Citat:
Mi-ai "explicat" ceea ce ti-am explicat eu tie acum vreo sapte ani: ca atunci cand omul se roaga in alte limbi, se zideste pe sine insusi, ceea ce este un BENEFICIU spiritual enorm pentru credincios.
Deci: vorbirea in limbi este rugaciune
Iar confunzi, ceea ce scrii tu se refera la vorbirea in limbi, partea cu rugaciunea e mai jos in capitol. Iar la rugaciune spune ca e putin folositoare, pentru ca nu participa si mintea, neintelegand limba. Deci nu recomanda rugaciunea in limbi, ci rugaciunea in limba cunoscuta. Mai sus ai spus ca stii tot din Sfanta Scriptura si nu poti primi lectii, dar tu nu stii nici ce scrie in citatele care s-au dat de cateva ori pe forum. Desi, asa cum am mai precizat, acolo cred ca face doar o comparatie, ca sa arate ca vorbirea in limbi
Citat:
Tu crezi ca atunci cand un om vorbeste cu Dumnezeu, ii citeste ceva bancuri in portugheza? Sa stii ca NU.
Mai frate Catalin, oridecateori un om vorbeste cu Dumnezeu, acolo este o rugaciune.
Stii ce este o rugaciune? O stare de vorba cu Dumnezeu. Comunicare cu Dumnezeu.
Acolo spune ca vorbeste doar cu Dumnezeu pentru ca nimeni nu intelege acea limba straina, adica vorbeste singur. De aceea scrie ca cel ce vorbeste intr-o limba straina nu vorbeste oamenilor, pentru ca nimeni nu intelege acea limba (daca nu e traducator). De aceea spune asa. Dar vorbirea in limbi era o harisma (nu ma refer la ce fac penticostalii, aceea nu e vorbire in limbi si nu exista harisme la eretici), deci o minune, o lucrare a harului. Gandeste-te cum e sa vorbesti intr-o limba straina, pe care n-o cunosti, nu e o minune? Penticostalii nu au cum sa stie, pentru ca ei nu au aceasta minune. Nu te cutremuri sa te gandesti ca acolo poate e chiar posedare de la ingerii cazuti? Poti lepada inselarea si sa vii in Biserica lui Hristos.

Nu-mi amintesc ce am discutat in trecut, poate ti-am spus si sa faci ceva sa vezi care e adevarul. De exemplu, in timpul repetarii cuvintelor sau a vorbirii cu voce tare, prin care se invoca acele duhuri, roaga-te o rugaciune in gand. Poti spune "Doamne Iisuse, arata-mi care e adevarul" sau rugaciunea inimii "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul" sau orice alta rugaciunea, inclusiv Tatal nostru. Unii spun ca au facut asta si nu s-a mai putut vorbi in limbi in acel moment in adunare, semn ca duhurile au plecat din cauza rugaciunii. Trebuei sa incerci, ca dupa moarte sufletele traiesc in Rai sau in Iad, totul depinzand de o decizie. Daca ai fost intr-o religie gresita s-a terminat.
Vechi 06.01.2018, 21:19:58
Senior Member

Implicit

Citat:
Acolo spune ca vorbeste doar cu Dumnezeu pentru ca nimeni nu intelege acea limba straina, adica vorbeste singur.
Mai prietene, ai marturisit ca nu mai esti ateu.
Doar cand erai ateu considerai ca un om care vorbeste cu Dumnezeu de fapt vorbeste singur.

Acum ai devenit crestin.
Acum crezi ca atunci cand un om vorbeste cu Dumnezeu, el se roaga Creatorului sau. Si al universului.

Last edited by Penticostalul Traditional; 06.01.2018 at 21:22:20.
Vechi 06.01.2018, 23:08:22
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:

Acolo spune ca vorbeste doar cu Dumnezeu pentru ca nimeni nu intelege acea limba straina, adica vorbeste singur. De aceea scrie ca cel ce vorbeste intr-o limba straina nu vorbeste oamenilor, pentru ca nimeni nu intelege acea limba (daca nu e traducator). De aceea spune asa. Dar vorbirea in limbi era o harisma (nu ma refer la ce fac penticostalii, aceea nu e vorbire in limbi si nu exista harisme la eretici), deci o minune, o lucrare a harului.
27. Dacă grăiește cineva într-o limbă străină, să fie câte doi, sau cel mult trei și pe rând să grăiască și unul să tălmăcească.
28. Iar dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu.

deci e ceva personal, mai sus spune clar ca acela se zideste singur. nu inteleg de ce e greu de acceptat ca asta inseamna rugaciune solitara, nu in biserica, unde nimeni nu l-ar intelege si l-ar considera si nebun pe deasupra. singura explicatie ar fi ca nu vreti sa acceptati ca acest miracol ar fi cu putinta in cazul unui penticostal. inteleg sa nu accept eu, care nu cred ca e posibil asa ceva indiferent de cult, dar voi credeti in asta.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 06.01.2018, 23:37:11
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

La pocăiti, vorbirea în limbi este tinută la mare pret, fiindcă doar asta au, dar nu au vorbire ca semn pentru necredinciosi si nici nu respectă interdictia de a nu vorbi public fără interpretator, ei urlă în limbi inclusiv la amvon, deși Biblia interzice clar asta!
Este evident, penticostalismul este MONTANISM si nu crestinism. Dacă era crestinism, nu apăreau ramuri si mai păcătoase, ca carismatismul si power evangelism.
La pocăiti, nu este nimic ziditor. Dar cine vrea o impresie de supranatural, care nici nu este, ci doar măcăneli si prosteli, nu are decât să meargă acolo. Oamenii inteligenti nu pun botul la asemenea circării ieftine!
Vechi 07.01.2018, 13:51:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
La pocăiti, vorbirea în limbi este tinută la mare pret, fiindcă doar asta au...
Au asta, plus toata roada si toate darurile Duhului Sfant.
Care lucreaza si astazi cu putere, la fel ca acum 2000 de ani.
Citat:
nu au vorbire ca semn pentru necredinciosi
Intotdeauna vorbirea in limbi este un semn pentru cei necredinciosi.
Asa spune Biblia.
Citat:
nu respectă interdictia de a nu vorbi public fără interpretator
Este o greseala. Care se petrece in foarte rare cazuri.
Citat:
Este evident, penticostalismul este MONTANISM si nu crestinism.
E un nonsens.
Ca si cum ai zice: penticostalismul e urmarea, iubirea si ascultarea de Hristos, nu crestinism.
Citat:
La pocăiti, nu este nimic ziditor.
La pocaiti totul este ziditor.
Citat:
Oamenii inteligenti nu pun botul la asemenea circării ieftine!
La asemenea concluzie ieftina, de circar, oamenii inteligenti nu "pun botul", sa stii.
Vechi 07.01.2018, 16:42:00
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Intotdeauna vorbirea in limbi este un semn pentru cei necredinciosi.
Asa spune Biblia.
Întotdeauna?

Deci, daca s-ar aduna toata Biserica la un loc, si toti ar vorbi in alte limbi, si ar intra si din cei fara daruri sau necredinciosi, n-ar zice ei ca sunteti nebuni? (1Cor.14:23)

Exact așa gândesc oamenii normali la cap când intră la pocăiți și-i aud bolborosind tâmpeli !
Vechi 07.01.2018, 19:52:26
Senior Member

Implicit

Citat:
Pogorarea NU a fost doar la Cincizecime in Ierusalim.
A fost si in Cezareea si In Efes. Acolo NU au mai fost straini.
Trebuie sa studiezi ca sa intelegi aceste lucruri.
Pogorarea Duhului Sfant a fost la Ierusalim, peste Sfintii Apostoli si cei ce erau cu ei. Evident ca dupa aceea Duhul Sfant a inceput sa lucreze in Biserica, prin punerea mainilor de catre Apostoli. Acela a fost momentul Pogorarii, pentru prima data. Corect, asta am spus si eu, ca in Cezareea si Efes nu prea mai erau straini, de aceea spune ca nu-i intelege nimeni pe cei ce vorbesc in limbi.
Citat:
Insa ceea ce trebuie tu sa intelegi, este ceea ce ai recunoscut in repetate randuri: ca vorbirea in limbi nu este doar un mesaj catre biserica ci si vorbire cu Dumnezeu, adica rugaciune.
Vorbirea in limbi era semn pentru necredinciosi, ca o minune. Asta nu inseamna ca vorbeau in limbi doar cand erau necredinciosi sau cand erau straini care cunosteau acea limba. Iar vorbirea in limbi nu era rugaciune, cum vad ca deja repeti in fiecare mesaj, obsesiv, era vorbire intr-o limba straina. Si era o minune, nu era ca si cum inveti o limba straina. Si vindecarile sunt minuni, nu inseamna ca sunt rugaciuni.
Citat:
Pentru ca esti singurul ortodox care intelege (destul de superficial acum, desigur) acest subiect.
Dupa ce il vei aprofunda, il vei putea propovadui si fratilor tai ortodocsi.
Domnul are planuri mari cu viata ta!
Toti ortodocsii inteleg acelasi lucru (care cunosc cate ceva despre asta). In schimb m-as bucura daca ai intelege tu si sa ii ajuti pe cat mai multi penticostali sa isi dea seama ca vorbirea in limbi insemna vorbirea intr-o limba straina, cum arata la Pogorarea. Si sa-si dea seama de inselare si sa vina in Biserica lui Hristos.
Vechi 07.01.2018, 19:59:48
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai prietene, ai marturisit ca nu mai esti ateu.
Doar cand erai ateu considerai ca un om care vorbeste cu Dumnezeu de fapt vorbeste singur.

Acum ai devenit crestin.
Acum crezi ca atunci cand un om vorbeste cu Dumnezeu, el se roaga Creatorului sau. Si al universului.
Acolo scrie ca nu vorbeste oamenilor, pentru ca nu inteleg ce spune, pentru ca vorbeste intr-o limba straina. Ti-am scris de o suta de ori asta. Tu daca vorbesti chineza nu te intelege nimeni vorbesti singur. Doar Dumnezeu intelege ce spune, de aceea spune ca vorbeste cu Dumnezeu. Vorbirea in limbi era o minune, proorocia alta minune, rugaciunea era altceva. Tu tot incerci sa le contopesti pe toate, ca sa corespunda invataturii cultului. Dar nu-ti iese.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10