![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cultul nostru spune ce zice Biblia, aici ai dreptate.
Citat:
Asa trebuie sa se invete in Biserica. In confesiunea ta se da aceasta invatatura? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta cu multe credinte si multi cred, nu stiu daca ai auzit de dogma protestanta Sola Fide, care nu exista la ortodocsi (si nici la catolici, a inventat-o un calugar catolic, Luther). Ceea ce crezi tu se numeste ecumensim, o credinta provenita din dogma protestanta. Cu multe credinte, multe culte, toate la fel. Deci tu, in credinta, esti protestant. |
|
|||
|
|||
![]()
Iti spun eu, cu siguranta de ce nu ai primit Duhul Sfant.
Pentru ca Duhul Sfant nu vine intr-un vas murdar ci doar acolo unde este sinceritate si curatie de inima. Sunt cateva conditii pentru a dobandi Duhul Sfant: 1. Pocainta de toate pacatele tale favorite: ura, barfa, zgarcenia, mandria si altele ca acestea. Daca te marturisesti, sangele lui Isus Hristos te iarta de orice pacat. Daca nu reusesti singur si simti o mare apasare demonica trebuie sa merci la exorcizare. Eu cred ca e foarte posibil ca tu sa fii afectat. 2. Credinta ca Duhul Sfant este Dumnezeu, acelasi ieri, astazi si in veac. Ca Biblia este adevarata si ca tot ceea ce ea arata ca a facut Duhul Sfant in vremurile Bisericii Primare, are loc si astazi, intocmai. 3. Cererea. Insusi Mantuitorul Hristos a revelat cu claritate ca Duhul Sfant se primeste de catre aceia care cer. 4. Asteptarea cu incredere. Daca le-ai implinit pe cele de mai sus asteapta-te in orice moment ca Dumnezeu sa te boteze cu Duhul Sau cel Sfant. Va fi o experienta similara cu a apostolilor, vei trai cele mai inaltatoare si mai duhovnicesti ceasuri din viata ta. Vei vorbi in alte limbi dupa cum iti va da Duhul sa vorbesti, vei proroci, iti vei pune manile peste bolnavi si ei se vor insanatosi. Si vei face orice lucrari va voi Duhul sa te inzestreze. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Sfanta Scriptura netrunchiata scrie asa: "13. De aceea, cel ce grăiește într-o limbă străină să se roage ca să și tălmăcească. 14. Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare. 15. Atunci ce voi face? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga și cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta și cu mintea. 16. Fiindcă dacă vei binecuvânta cu duhul, cum va răspunde omul simplu "Amin" la mulțumirea ta, de vreme ce el nu știe ce zici? 17. Căci tu, într-adevăr, mulțumești bine, dar celălalt nu se zidește. 18. Mulțumesc Dumnezeului meu, că vorbesc în limbi mai mult decât voi toți; 19. Dar în Biserică vreau să grăiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca să învăț și pe alții, decât zeci de mii de cuvinte într-o limbă străină." Spune ca daca se roaga intr-o limba straina mintea ramane neroditoare, pentru ca nu intelege ce spune. Si nici cel de langa el. Asadar, e buna rugaciunea in care si intelege ce se roaga, cu mintea. Asa ca mai bine e sa spuna cinci cuvinte pe care sa le inteleaga, decat zeci de mii de cuvinte intr-o limba straina. Asta e o minciuna, cu exceptia cazului in care tu nu mai intelegi limba romana. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Căutați dragostea. Râvniți însă cele duhovnicești, dar mai ales ca să proorociți. 2. Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine. 3. Cel ce proorocește vorbește oamenilor, spre zidire, îndemn și mângâiere. 4. Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica. si concluzioneaza: 39. Așa că, frații mei, râvniți a prooroci și nu opriți să se grăiască în limbi. 40. Dar toate să se facă cu cuviință și după rânduială. deci, dupa parerea mea vorbirea respectiva e o chestie individuala, singur se zideste. si nu trebuie oprit daca e cuviincios si respecta randuiala. ca sunt mii de culte crestine astazi in lume nu e chestie ce tine de luther, e un fapt. eu nu cred ca exista o autoritate lumeasca care sa poata spune cuiva cum si in ce fel poate el sa simta credinta in Hristos. si nici pomeneala ca aceasta autoritate sa fie bor, sau vreun sfant sinod ortodox infiintat de petru cel mare ca sa-i tina tzucalul peste noapte.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Catalin, daca te vei gandi putin, vei realiza ca ceea ce spui este neverosimil. O limba straina este, pentru cel ce nu o cunoaste, o insiruire de sunete. Daca tu te rogi in limba tailandeza, ca tot o aminteai, pentru tine si pentru toti cei care nu cunosc tailandeza, ceea ce tu te rogi este doar o insiruire de sunete. Nu te pacali singur ca toate limbile sunt melodioase si ca tu auzind niste sunete poti deosebi daca este o limba sau nu. Exista limbi in care oamenii scot niste sunete guturale despre care in niciun caz nu ai zice ca este o limba. Deci, omul de rand nu va sti care "insiruire de sunete" este o limba si care nu. Daca te analizezi sincer, vei realiza ca asta este adevarul. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu exista confesiuni, am mai spus ca asta e o conceptie protestanta, iar crestinii nu aua vut niciodata dogmele protestante, acestea au aparut odata cu Luther. In Biserica sunt date toate invataturile din Sfanta Scriptura, e firesc, doar e stalp si temelie e adevarului.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si care este randuiala pe care o pune apostolul Pavel? - Daca te rogi in limbi in biserica, poti sa o faci cu voce tare doar daca exista cineva cu darul talmacirii. Daca nu exista, nu-i deranja pe cei din jur ci roaga-te in asa fel incat sa te auzi tu si Dumnezeu. 1 Corinteni 14:28 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt sunt sigur ca NU se invata. In Biserica insa se dau toate aceste invataturi ale Scripturii, ai dreptate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exista multe POSIBILE INTERPRETARI referitor la ce se refera: 1. Oamenii aia vorbeau intr-o limba umana straina prin har 2. Oamenii aia vorbeau o limba dar care nu era de pe pamant, dar care semana si avea logica de limba, dar care nu era inteleasa 3. Oamenii aia bolboroseau si ei ceva, "sub asistenta" Duhului 4. Oamenii aia scoteau sunete, se manifestau alfel, lucru inteles ca "limba" A 3-a varianta pica, nebunia nu e domeniul lui Dumnezeu. A 4-a varianta pica datorita ARGUMENTULUI TEMPORALITATII - darul asta "a aparut" exact cand Apostolii au inceput sa propovaduiasca si cand era nevoie de "limbi straine omenesti" Nu ai de unde sa stii ce "vorbeau", ce sunete scoteau, ce onomatopee, urlete, manifestari erau acolo. Insa pot sa iti ofer un alt argument, se numeste ARGUMENT PARALEL ISTORIC. Istoria scrisa in afara Scripturii, NU NE OFERA ABSOLUT NICI UN FEL DE INDICIU CU PRIVIRE, nici un capat de vorba, nici o virgula de vorba cu privire la "vorbirea in limbi". Si in plus in secolele urmatoare la fel, nu se mentioneaza nimic despre lucrul asta. 1. Interpretarea textului NU iti da voie sa "presupui" ca au fost sunete si alte manifestari 2. Istoria nu are nimic scris despre asa ceva; 3. Timp de 2000 de ani, nu s-a gasit nici unul sa "vorbeascsa in limbi"; nici 2000 de ani inainte de Hristos. 4. La sfarsitul veacuruilor, cum e scris si in Scriptura, au aparut unii care vorbesc in bolboroseli si pretind ca e ca in SCRIPTURA; surpriza: nu este, Scriptura era altceva, care dpmdv s-a pierdut si care as interpreta in sensul direct "harul daruieste comunicare altora". 5. In viata Sf. Paisie Aghioritul sunt multe cazuri in care francezi si germani veneau la el, si chiar cu Parintele Cleopa a patit asta, el vorbea in greaca si ceilalti il intelegeau "IN FRANCEZA, GERMANA, IN LIMBA PROPRIE". Daca ati sti mistica ortodoxa, ati intelege si "vorbirea in limbi", si sensul ei, si rostul ei. Dumnezeu este un "rational" si nu un bolborositor... Vorbirea in limbi ca si comunicare cu "Dumnezeu" NU are sens. Nu ai cum sa comunici si sa te rogi "ceva ce tu nu stii si nu intelegi" !!! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|