![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Acum sa n-o dati pe aia ca L-am omorat pe Dumnezeu. Sa nu uitam ca Domnul Isus S-a dezbracat de dumnezeire cand S-a intrupat si S-a coborat la noi (Filipeni 2:6-8). |
|
||||
|
||||
![]()
Bun, deci la prima întrebare ați răspuns b) - INCONȘTIENT.
Rog răspundeți și la a doua întrebare. Mulțumesc. Aștept. |
|
|||
|
|||
![]()
Care este a doua? Nu stiu daca am inteles-o bine. Te rog sa repeti. Multam fain.
|
|
||||
|
||||
![]()
Cea cu "Dumnezeu este". (Eu așa am înțeles.)
|
||||
|
||||
![]()
Ai înțeles bine.
Vreau ca acest adventist de ziua a șaptea să-mi expună aici Cine este Dumnezeul lui. După care va veni o a treia întrebare. Sau poate că nu. Depinde de răspuns. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Dumnezeu este : a. Tatăl; b. Tatăl, Fiul, Duhul; c. Fiul, care este totodată și Tatăl și Duhul; d. niciuna din variantele de mai sus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu este Tatal, Fiul si Duhul Sfant, tot asa cum soarele= corpul ceresc, razele solare si caldura solara sau tot asa cu timpul=prezent, trecut si viitor. Toate trei una sunt. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Păi, avem așa, să conchidem: 1. Înainte de întruparea lui Iisus, Dumnezeu este: Tată - conștient, divin 100% Fiu - conștient, divin 100% Duh - conștient, divin 100% 2. După întruparea lui Iisus, Dumnezeu este: Tată - conștient, divin 100% Fiu - conștient, om 100% (fără a mai fi Dumnezeu, fiindcă ați menționat într-un mesaj că dvs. credeți în faptul că Iisus își dezbrăcase dumnezeirea) Duhul - conștient, divin 100% 3. În timpul celor 3 zile și 3 nopți, Dumnezeu este: Tată - conștient, divin 100%; Fiu - inconștient, om 100%; Duhul - conștient, divin 100% 4. După învierea lui Iisus, Dumnezeu este: Tată - conștient, divin 100%; Fiu - conștient, om 100% și divin 100%; Duhul - conștient, divin 100%. Este simplu de observat că Dumnezeul adventist este o glumă de prost gust. Un Dumnezeu muabil, care se schimbă, care se transformă, care se metamorfozează. Aveți un așa Dumnezeu??!!! Zice Biblia că nu este schimbare la Dumnezeu, nici măcar umbră de mutare! (Iacov 1:17) Ori poate învățătura despre suflet nu este bună, ce ziceți? Una din două! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu este Sfânta treime pentru că așa ne învață Crezul niceo-constantinopolitan, nu aiurelile de mai sus. Soarele, căldura și razele nu sunt persoane și nici co-egale. Ele nu formează o ființă divină. Tatăl, Fiul și Duhul sunt unul Dumnezeu, căci ”una” sunt și creștinii, totuși creștinii nu sunt aceeași ființă - Ioan 17:11, Galateni 3:28. Întrebare ontopic: Câte suflete are Dumnezeu? a. unul b. două c. trei d. o infinitate e. niciunul |
|
||||
|
||||
![]()
Văd că habar nu aveți despre ce discutăm și nu înțelegeți.
La fel am pățit cu un corifeu adventist, un anume Florin Lăiu. Cu acesta m-am descurcat mai bine. Am discutat pe un canal Yt. I-am pus în față doctrina adventistă despre suflet, am aplicat-o la Domnul Iisus și, în context trinitar, l-am întrebat ce s-a întâmplat cu Dumnezeu în timpul celor 3 zile și 3 nopți cât sufletul lui Iisus a fost în Hades. Mi-a dat replica (pe care dumneavoastră nu ați fost în stare să mi-o dați) în felul următor: Iisus, suflet mort deci inconștient 3 zile și 3 nopți, urma să învie după această perioadă de timp, în schimb dumnezeirea lui Iisus a supraviețuit fiindcă s-a mutat în Dumnezeu Tată și Dumnezeu Duh, adică în Dumnezeu Sfânta Treime. L-am întrebat apoi dacă această dumnezeire a lui Iisus este Iisus ca persoană, sau ce este? S-a blocat. Nu a mai răspuns. Nu avea ce. Dacă zicea că dumnezeirea lui Iisus este persoana Iisus atunci îi replicam că adventiștii au 2 Iisuși, unul mort care urma să învie, altul viu, niciodată mort. Dacă zicea că dumnezeirea lui Iisus nu este persoana Iisus atunci l-aș fi întrebat ce este această dumnezeire și i-aș fi pus în vedere că dacă dumnezeirea lui Iisus nu este persoana Iisus atunci rămâne problema nerezolvată, Dumnezeu Sfântă Treime care este 3 persoane, la adventiști devine 2 persoane active căci una este inconștientă. |
|