Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.12.2017, 07:41:24
marivas6519 marivas6519 is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2017
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
La fel e si cu sabatul. Era un semn dat evreilor. Porunca a rămas dar in alta zi. Sase zile se lucrează dar duminica ne odihnim. Daca crestinii până la White nu au stiut legea biserica a fost biruită si Domnul Iisus nu si-a apărat biserica. Cea ce e imposibil de crezut.
"Sabatul este pentru om"(nu doar pentru evreu) - a spus Domnul Isus Hristos. Ziua a saptea este singura zi a saptamanii in care Insusi Dumnezeu s-a odihnit si pe care a sfintit-o si binecuvantat-o, de la facerea lumii (cand nu exista picior de evreu). Cum s-a ajuns la pazirea zilei intaia (duminica) ... ?! Asta e treaba omului inselat de diavol. Dumnezeu nu a binecuvantat si sfintit ziua intaia a saptamanii (duminica). Dumnezeu nu a spus "prima zi sa te odihnesti apoi sa muncesti sase zile". Asta este de la inselatorul, impotrivitorul.
Vechi 04.12.2017, 08:32:18
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Nu stiu unde a zis ca sabatul este pt om. E vorba cred de o citare gresita. In afara de evrei nimeni nu primiseră legea asta. Daca omul a fost inselat atunci si biserica a fost înșelată.
In fapt pasajul citat se refera ca aceasta odihna a fost data pentru ca omul sa beneficieze de o favoare nu se o condamnare. Schimbarea este lămurită in cap 4 epistola către evrei.
Vechi 04.12.2017, 09:00:36
Senior Member

Implicit

In fapt acele carti adventiste despre sănătate sau alte lucruri au strecurate versete biblice in ele. In fapt dacă un copil se duce la un liceu adventist unde are n beneficii o sa invete si despre sabat asa cum i-l vad adventiștii. Adică noi i-ti dam dar i-ti si luăm. Te scapam de patima fumatului (aiurea unii fumează in continuare) dar ne trebuie sufletul (care oricum noi iti spunem ca nu există).
Vechi 04.12.2017, 10:14:43
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

dupa cum am scris si in alta parte evreii au preluat tot de la cei dinaintea lor, sabatul, in sens de zi de odihna inchinata divinitatii, este preluat de la pagani.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 04.12.2017, 10:24:44
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

in urma cu cativa ani am fost acostat de niste iehovisti. cum erau agresivi m-am enervat si m-am oprit, m-am rastit un pic la ei, erau si doi americani cu ei, si le-am spus ca de fapt ei nu sunt crestini. am poposit cam cinci minute, dar in scurtul timp de "dialogare" cred ca au repetat de 10 ori daca eu sunt multumit de preotii ortodocsi. din necredinciosul si pacatosul care sunt m-am transformat intr-un acerb aparator al ortodoxiei. ce vreau sa spun este ca, de fapt, slabiciunea, unii ar spune ca si forta, dar se inseala, ortodoxiei romanesti sta in preotime. neoprotestantii stiu acest lucru si aici lovesc.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 04.12.2017, 15:35:40
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
in urma cu cativa ani am fost acostat de niste iehovisti. cum erau agresivi m-am enervat si m-am oprit, m-am rastit un pic la ei, erau si doi americani cu ei, si le-am spus ca de fapt ei nu sunt crestini. am poposit cam cinci minute, dar in scurtul timp de "dialogare" cred ca au repetat de 10 ori daca eu sunt multumit de preotii ortodocsi. din necredinciosul si pacatosul care sunt m-am transformat intr-un acerb aparator al ortodoxiei. ce vreau sa spun este ca, de fapt, slabiciunea, unii ar spune ca si forta, dar se inseala, ortodoxiei romanesti sta in preotime. neoprotestantii stiu acest lucru si aici lovesc.
Just. Ai spus-o!
Vechi 04.12.2017, 18:04:44
Senior Member

Implicit

Domnule Cornel Urs pe adventiști nu-i interesează adevaarul si ei stiu asta. Acesta e probabil multibanatul adventist care a scris aici sub n pseudonime...
Pe adventiști i-i interesează sfarsitul lumii când va fi... Această curiozitate in mod normal i-ar duce la depresie si la părăsirea cultului dar avem exemplu iehoviștilor care spuneau ca nu va trece suta de ani dupa 1914 si va apărea Domnul Iisus. Cu toate că au scoli bune adventiști i se pierd se plafonează deoarece ce rost are să fi cineva daca la anul ....sau ce vorbim de an. De luna viitoare... Totuși azi ei sunt ca niciodată mai dezbinati si White mai ponegrită chiar de ei. L
Vechi 05.12.2017, 02:42:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
dupa cum am scris si in alta parte evreii au preluat tot de la cei dinaintea lor, sabatul, in sens de zi de odihna inchinata divinitatii, este preluat de la pagani.
Dupa tine, tot crestinismul e de la pagani .

Ma rog, nu e chiar de la tine, ca nu e ideea ta originala tu doar o repeti obsesiv :)
Vechi 04.12.2017, 22:41:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marivas6519 Vezi mesajul
"Sabatul este pentru om"(nu doar pentru evreu) - a spus Domnul Isus Hristos.
Stai prost cu logica. Sau esti prost in general.

Daca ?Daca ar fi zis "palaria este pentru om" inseamna ca toti oamenii sunt obligati sa poarte palarii?

Citat:
Ziua a saptea este singura zi a saptamanii in care Insusi Dumnezeu s-a odihnit si pe care a sfintit-o si binecuvantat-o, de la facerea lumii (cand nu exista picior de evreu).
La fel ca mai sus. Treaba Lui ce a tinut. Uite ca lui Adam i-a zis sa munceasca nonstop.

Citat:
Cum s-a ajuns la pazirea zilei intaia (duminica) ... ?! Asta e treaba omului inselat de diavol. Dumnezeu nu a binecuvantat si sfintit ziua intaia a saptamanii (duminica). Dumnezeu nu a spus "prima zi sa te odihnesti apoi sa muncesti sase zile". Asta este de la inselatorul, impotrivitorul.
Crestinii nu pazesc sabatul. Dar voi nu sunteti crestini.

Last edited by AlinB; 05.12.2017 at 01:27:14.
Vechi 05.12.2017, 01:14:59
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Stai prost cu logica. Sau esti prost in general.

Daca ?Daca ar fi zis "palaria este pentru om" inseamna ca toti oamenii sunt obligati sa poarte palarii?

La fel ca mai sus. Treaba Lui ce a tinut. Uite ca lui Adam i-a zis sa munceasca nonstop.

[qu]Cum s-a ajuns la pazirea zilei intaia (duminica) ... ?! Asta e treaba omului inselat de diavol. Dumnezeu nu a binecuvantat si sfintit ziua intaia a saptamanii (duminica). Dumnezeu nu a spus "prima zi sa te odihnesti apoi sa muncesti sase zile". Asta este de la inselatorul, impotrivitorul.
Crestinii nu pazesc sabatul. Dar voi nu sunteti crestini.[/quote]
Ei sint vechii ereticii iudaizati, iudeocentristi si veterotestamentolatri, "acum intr-o noua prezentare", vorba reclamei.
Biserica i-a dat odata anatemei, la sinodul I apostolic, si a intarit anatema la sinoade locale si ecumenice ulterioare (pare-mi-se ca la sinodul II ecumenic, dar nu vreau sa spun o timpenie). Evident, nu se numeau pe atunci adventisti, sau martorii lui Ebola, sau alti obsy de "idolatria" "papistasilor" si ortodocsilor. Altii erau paulicienii, alta gasca de weirdos, pe care armatele bizantine i-au trimis in alte dimensiuni.
# euse -D weirdos