Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.12.2017, 07:57:00
marivas6519 marivas6519 is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2017
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Cand predicau cei 12 Apostoli inca nu era scrisa Sfanta Scriptura.
Atunci, de unde citau sfitntii apostoli cand spunea "ESTE SCRIS"? Si ... gasim "ESTE SCRIS" de vreo 40 de ori (obsesiv, insistent) in epistolele lor. Gasim si indemnul "prin noi insine sa invatatati SA NU TRECETI PESTE "CE ESTE SCRIS"."" (1 Corinteni 4:6).

P.S. Este adevarat ca Noul Testament inca nu era scris, dar exista Vechiul Testament(scris) si erau cunoscute invataturile, faptele si fagaduintele Domnului Isus Hristos. Nu lipsea nimic.

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Am impresia uneori, ca protestantii au impresia ca Biblia e o carte care a coborat din Cer si a fost scrisa in Ceruri.
Biblia este data de Dumnezeu, prin oameni. Din pacate, unii oameni se simt deranjati de Biblie si incearca sa puna traditia omeneasca deasupra Bibliei.
Vechi 03.12.2017, 14:25:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marivas6519 Vezi mesajul
Atunci, de unde citau sfitntii apostoli cand spunea "ESTE SCRIS"? Si ... gasim "ESTE SCRIS" de vreo 40 de ori (obsesiv, insistent) in epistolele lor. Gasim si indemnul "prin noi insine sa invatatati SA NU TRECETI PESTE "CE ESTE SCRIS"."" (1 Corinteni 4:6).

P.S. Este adevarat ca Noul Testament inca nu era scris, dar exista Vechiul Testament(scris) si erau cunoscute invataturile, faptele si fagaduintele Domnului Isus Hristos. Nu lipsea nimic.
Mincinosilor, uite ca "ESTE SCRIS" si voi nu respectati:

"11.Să vă tăiați împrejur și acesta va fi semnul legământului dintre Mine și voi.12.În neamul vostru, tot pruncul de parte bărbătească, născut la voi în casă sau cumpărat cu bani de la alt neam, care nu-i din seminția voastră, să se taie împrejur în ziua a opta.13.Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legământ veșnic.14.Iar cel de parte bărbătească netăiat împrejur, care nu se va tăia împrejur, în ziua a opta, sufletul acela se va stârpi din poporul său, căci a călcat legământul Meu"." (Facera cap. 17)
Vechi 03.12.2017, 16:49:52
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Profetul profețește si învățătorul învață. White a si învățat cea ce este contrar învățăturii biblice. Apoi daca luam media de viata a călugărilor e mult mai mare decât a adventistilor
Vechi 04.12.2017, 14:14:14
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Profetul profețește si învățătorul învață. White a si învățat cea ce este contrar învățăturii biblice.
Adventistii nu stiu mai nimic despre doctrinele lor, istorie, părinti fondatori, dar sotul Ellenei White a scris multe lucrări în care chipurile demonstra că Trinitatea este falsă, că Iisus nu este Dumnezeul Atotputernic. Ellena White nu a scris nici pro, nici contra Trinitătii, deoarece nu putea să-l contrazică pe bărbatu-su, însă astăzi, adventistii învată o formă diferită de Trinitate, una eronată, după cum ati văzut zilele trecute, o formă în care, de fapt, Iisus nici nu este Fiul lui Dumnezeu, ei nerecunoscând nasterea mai înainte de veacuri din Dumnezeu Tatăl, asa cum i-am arătat colegului adventist, iar dumnealui nu m-a crezut până nu l-a întrebat sâmbăta trecută pe pastorul lui la biserică, acesta confirmându-i că asa stau lucrurile. Colegul de forum a rămas surprins...
De fapt, adventistii nu învată decât de formă despre Trinitate, ei fiind necrestini, fiindcă dacă armonizăm Trinitatea cu Somnul Sufletului si cu Îngerul Mihail - Iisus Hristos, toate acestea fiind învătături adventiste, vom vedea că, în fapt, adventistii neagă cu desăvârsire doctrina biblică a Sfintei Treimi !

Last edited by Cornel Urs; 04.12.2017 at 14:25:07.
Vechi 04.12.2017, 14:32:31
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Adventistii nu stiu mai nimic despre doctrinele lor, istorie, părinti fondatori, dar sotul Ellenei White a scris multe lucrări în care chipurile demonstra că Trinitatea este falsă, că Iisus nu este Dumnezeul Atotputernic. Ellena White nu a scris nici pro, nici contra Trinitătii, deoarece nu putea să-l contrazică pe bărbatu-su, însă astăzi, adventistii învată o formă diferită de Trinitate, una eronată, după cum ati văzut zilele trecute, o formă în care, de fapt, Iisus nici nu este Fiul lui Dumnezeu, ei nerecunoscând nasterea mai înainte de veacuri din Dumnezeu Tatăl, asa cum i-am arătat colegului adventist, iar dumnealui nu m-a crezut până nu l-a întrebat sâmbăta trecută pe pastorul lui la biserică, acesta confirmându-i că asa stau lucrurile. Colegul de forum a rămas surprins...
De fapt, adventistii nu învată decât de formă despre Trinitate, ei fiind necrestini, fiindcă dacă armonizăm Trinitatea cu Somnul Sufletului si cu Îngerul Mihail - Iisus Hristos, toate acestea fiind învătături adventiste, vom vedea că, în fapt, adventistii neagă cu desăvârsire doctrina biblică a Sfintei Treimi !
Am increcat sa gasesc un singur adevar in postarea dvs. si nu am reusit. Nu mai comentez. Megeti cu dumnezeul dvs. (acel tata al minciunii).
Vechi 04.12.2017, 14:36:41
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Am increcat sa gasesc un singur adevar in postarea dvs. si nu am reusit. Nu mai comentez. Megeti cu dumnezeul dvs. (acel tata al minciunii).
Haideți ca împreună să detaliem fiecare informație în parte, pentru a înțelege ansamblul. Veți vedea că ce v-am expus este corect 100%.
Deci, o primă întrebare, este adevărat că adventiștii cred că Sufletul este omul și că la moarte, Sufletul merge în Iad, care este Groapa - Mormântul, stare în care Sufletul este inconștient, ca și cum ar dormi ?
Vechi 04.12.2017, 15:08:15
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Normal că dacă-i iei la bani mărunți, fug ca potârnichile. Așa pățesc cu toți pocăiții. Sunt lamentabili!
În discuții particulare, când ei nu știu la ce te referi, adventiștii îți vor recunoaște că Iisus a fost mort pentru 3 zile și 3 nopți în sensul că Iisus a fost complet INCONȘTIENT - sufletul a mers în Sheol/ Hades. Da, știu că vă miră, dar ei asta cred.
Dacă le pui întrebarea, bine măi omule, dar dacă a 2-a Persoană a Trinității a fost inconștientă 3 zile, ce mai este Dumnezeul lor, că dacă în cele 3 zile, dacă era chemat în rugăciune, ar fi răspuns la apel doar Tatăl și Duhul, deci doar 2 Persoane. Căci una din cele 3 Persoane (care este Dumnezeul creștin) dormea !!!
Vă dați seama că Dumnezeu adventist este muabil, adică schimbător? Pentru trei zile, Dumnezeul lor a fost doar 2 Persoane conștiente, cu care puteai vorbi.
Și de aceea, primii adventiști nici nu au crezut în Trinitate, fiindcă nu puteau rezolva chestia asta de mai sus!
Dar colegul adventist a mers o viață la adunare plătind zeciuiala lună de lună, fără să gândească nimic, a făcut totul mecanic, robotic. Asta înseamnă manipulare din partea sectelor. Accepți doctrine ale dracilor fără să gândești.
Vechi 04.12.2017, 15:10:35
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu mai comentez. .
Dar nici nu mă așteptam să comentați, vă știu eu foarte bine cum procedați. Nici nu aveți ce răspunde fiindcă nu poți face din cal mort, armăsar. Nu poți proba o minciună cu Biblia.
De aia fugiți și refuzați dialogul.
Vechi 05.12.2017, 05:34:40
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Dar nici nu mă așteptam să comentați,
De aia fugiți și refuzați dialogul.
Ce ati zice daca eu as incepe sa torn cu minciuni despre dvs., apoi as avea pretentia sa le comentati? Ar fi ceva lipsit de sens. Nu fug si nu refuz un dialog onest.
Vechi 04.12.2017, 22:28:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Ce elegant stiu adventistii sa spuna "du-te dracului"