![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
PT, se poate mai multe detalii, eventual un link?
Ca de obicei, eu merg contra curentului: sunt convins ca ticalosul acela de "caine rosu" , ca si Carol II si legionarii (acestia din urma, numiti de unii descreierati "noi mucenici" si "sfinti ai inchisorilor") de altfel, au fost nenorociri cumplite pentru acest popor. Ai mai multe date despre ce a facut acel dictator? Pana acum, stiam de trei pogromuri asupra evreilor, ca particpari ale Romaniei fasciste la crima Holocaustului: Bucuresti, Iasi si Odessa, precum si de participarea la Poraimos in Transnistria. A fost si un pogrom anti-neoprotestant?
|
|||
|
|||
![]()
Toate cultele neoprotestante au fost priginite si s-a interzis orice manifestare publica a credintei membrilor. Apoi au fost scoase in afara legii.
Vorbesc despre baptisti, adventisti, crestini dupa evanghelie. Penticostalii nici macar nu intrasera in legalitate. Ei facusera cereri peste cereri inca din 1924 insa abia in 1950 au fost recunoscuti legal. S-a scris putin pe aceasta tema. Eu am auzit personal de la batranii predicatori care vizitau biserica noastra. Este insa si un volum scos de Viorel Achim: http://www.libris.ro/politica-regimu...t-reducere.pdf |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
antonescu a fost un criminal care a facut dintr-un popor apatic unul participant activ si primitiv la holocaust. ca general a trimis o armata in opinci sa se bata cu uniunea sovietica, ca om politic a luat decizia participarii in razboi desi hitler nu a cerut asa ceva. ps.suslik, ti-as propune sa citesti memoriile lui eliade, macar partea despre internarea in lagar. |
|
|||
|
|||
![]()
In istoriile gresite pe care te lauzi ca le citesti probabil nu scrie de rebeliunea legionara si evreii omorati de acestia. Adrian a spus si de Bucuresti, adica de aceste victime, care nu aveau nicio legatura cu Antonescu, de aceea am scris ce am scris.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
legionarii si-au asumat crimele, cu doua exceptii, iorga si madgearu, dar asupra acestor doua asasinate planeaza si astazi multe incertitudini. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar vorbim despre ale lucruri, era vorba doar de implicarea lui Antonescu in pogrom, lucru care nu a existat, evident. Last edited by catalin2; 21.11.2017 at 21:28:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
oricine poate afla adevarul studiind presa vremii. la biblioteca academiei din bucuresti, dar din cate stiu si sectiile din cluj si iasi au colectiile, exista inca presa de atunci. trebuie cautate ziarele de centru, timpul si universul sunt cele mai importante, curentul lui seicaru a fost 100% cu antonescu si nu a publicat nimic. vezi cronologia faptelor, vezi ce a publicat ministerul de interne, vezi mortii. apoi incepi sa citesti marturiile celor implicati, memoriile altora, etc. e simplu, oricine a fost interesat si a studiat partea aceea de istorie intelege foarte repede ce a fost. si bomboana, procesul lui antonescu cand el insusi, cu gurita lui, recunoaste tot. |
|