![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Daca vrei sa studiezi cu adevarat teologia ai nevoie de timp si de prezenta. Daca vrei doar asa, sa ai o diploma la dosar intereseaza-te de facultatea de teologie din Pitesti. Acum cativa ani acolo era posibil ce vrei tu.
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae) |
|
|
|||
|
|||
|
...........................
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 20:14:31. |
|
|
||||
|
||||
|
In mediul teologic facultatea din Pitesti era considerata „oaia neagra” a invatamantului teologic superior din cauza ca se obtineau diplomele fraudulos fara a fi necesara prezenta studentului la cursuri. Studentul se prezenta doar in sesiune, intr-o singura zi in care dadea toate examenele. Sinodul BOR a desfiintat sectia de pastorala incepand cu anul univ 2011-2012. Acum, daca stiu bine, mai exista doar specializarile arta sacra si asistenta sociala.
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae) |
|
|
|||
|
|||
|
Buna, nu am citit toate răspunsurile, însă depinde pt ce iti doresti sa studiezi teologia, in sensul daca iti doresti o diploma si sa poti sa o si folosesti mai tarziu, sau doar pt nevoia personala...stiu ca Mitropolia Europei Occidentale organizează anual câteva cursuri online de teologie, pe diverse teme, introducere in teologie, mistica etc.Cursurike se tin online, prin Skype, videoconferinta seara, in general martea si joia, sunt unele cu durata de 1 an, altele de câteva luni, si costul undeva la 200 eur cel mai lung...la final se da un examen, si se kbtine si o diploma, dar nu stiu in ce măsura e recunoscuta...e genul de studiu care il poti face ai mult pt sine.Oricum cunosc persoane care l-au facut si sunt multumite, au învăÈat sj s-au clarificat cu multe aspecte, profesorii sunt preoti sau cadre universitare din tara sau diaspora...http://www.teologie.eu/...Doamne ajuta!
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Imi cer scuze, nu iti inteleg afirmatia. De ce-i percepi atat de fraieri?
|
|
||||
|
||||
|
Pentru că sunt pe nicăieri. Majoritatea spre asta bate, cel puțin. Agramați, fără cultură de generală, fără niște baze solide în teologie (nu vorbesc de teologia grea sau de sursele străine), mai limitați la omenesc și imediat (material) decât mulți dintre oamenii cu acces la educație.
|
||||
|
||||
|
Și dacă reușesc să absolve facultatea, de vor să se facă profi, habar n-au cum...
A, scuze, asta era de la altă facultate...
|
||||
|
||||
|
E jale în învățământ. Și până la facultate, și înainte. Peste tot, nu doar la liceele slabe (eu am terminat un liceu teoretic, în prezent sunt studentă). Iar în condițiile astea academice morbide, da, ajungi să-l consideri și pe Puric intelectual, iar pe Fuego mare artist.