![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca nici macar tu nu poti nega ca sunt culte asa numite crestine aberante prin normele impuse si care vor sa treaca drept "ascultarea de Dumnezeu". De unde sa stie un novice in ale credintei ce e bine si ce e rau din ceea ce i se cere sa faca? Diavolul s-a incumetat sa-i ceara, cu Scriptura, lucruri aberante Fiului lui Dumnezeu, un individ oarecare, deja in deruta spirituala, are sanse mai bune sa-i faca fata? Sigur, poate nu mai fura sau nu mai bea, dar transformarea asta poate sa o faca si terapia de grup si pana la urma in multe cazuri cam asta este, nu o schimbare autentica, spirituala. Si intr-un final, peste modificarea aparentelor omul trage spoiala unui limbaj de lemn cu nuante crestine, daca apologetica Scripturii care o talmacim fiecare cum ne taie capul e prea comuna, mai adaugam si un simulacru de vorbire in limbi "ingeresti" si gata, uite - avem o "biserica".
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 20.10.2017 at 02:18:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ai înțeles, " e un fel de...", adică nu este. ...:))
Last edited by simpllu; 20.10.2017 at 20:06:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de Sfanta Traditie: https://ro.orthodoxwiki.org/Sf%C3%A2nta_Tradi%C8%9Bie Citez: "Altfel definită, Tradiția sfântă este "învățătura dată de apostoli primilor episcopi, iar aceștia celor de după ei până astăzi, prezentă în definițiile sinoadelor ecumenice, în scrierile Sfinților Părinți și în cărțile de slujbă ale Bisericii" |
|
|||
|
|||
![]()
Este nu este, de ce sa nu-i ceri omului sa-si expuna logica si sa cauti sa vezi unde/daca greseste, in loc sa te enervezi inutil si sa mai sara si chestii nasoale printre dinti..?
Daca tot ii reproseaza altii ca nu proceseaza rational adevarul ortodoxiei, tu la randul tau de ce nu poti sa treci prin filtrul ratiunii ceea ce lui i se pare ca fiind adevarat, eventual ii arati punctual unde greseste?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar daca unul zice ca e mesaj de la Dumnezeu sa se mai stranga luna respectiva o tura de bani, poti sa zici ca ar contrazice invatatura apostolica?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e cazul doar de, sa spunem, invatatura palamita (ca tot se facea vorba pe acest topic) ci chiar si de doctrina Sfintei Treimi. Sper ca nu imi cer sa cred ca Isus si Apostolii au predat oral invatatura despre Sfanta Treime, asa cum o avem noi. Sau despre harul necreat. Si ca isihasmul de fapt l-a propovaduit Apostolul Petru si a ajuns pe cale orala, via Grigorie Sinaitul, la Palama. |
|
||||
|
||||
![]()
,......................
|
|||
|
|||
![]()
Scuzele va sunt acceptate.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
Catolicismul si ecumenismul | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 115 | 18.08.2013 20:21:58 |
Ecumenismul | MadalinS | Generalitati | 0 | 30.09.2007 04:12:34 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|