![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar bine ca ai amintit de Sanul lui Avraam, ca am vrut sa scriu despre asta in mesajul precedent dar am uitat. Cum am citit si zilele acestea, acela era chiar locasul din Iad unde se duceau dreptii. Era separat de locurile unde erau cei ce erau munciti, cum vedem si din parabola. |
|
|||
|
|||
![]() Eu asta cu pogorarea in iad n-o-nteleg.Face parte din dogma oficiala a Invierii sau tine mai degraba de pietismul popular? Iisus nu a spus ca va cobori in iad ci ca se duce la Tatal:„Unde ma duc eu voi nu puteti veni”.Si:„In casa Tatalui meu multe locasuri sunt.Ma duc sa va pregatesc un loc.” Ma tem ca pogorarea in iad ar putea fi o reminiscenta din religiile anterioare:cate un zeu sau semizeu mai cobora cateodata in Infern (era greu sa te mai intorci de-acolo). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
18-19:
„... omorat fiind cu trupul dar viu facut cu duhul , cu care s-a coborat si a propovaduit si duhurilor tinute in inchisoare... ” |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ca asa iti place tie sa crezi..
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Unde?
Ce inseamna aceasta pogorare?Si-a parasit trupul?In cele 2-3 zile cat a fost mort, sufletul era in trup sau in afara trupului?Eu asta vreau sa stiu. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai sa te duci si tu o data cand se citeste Prohodul, dar cu urechile cascate si nu cu gandul departe..
|
||||
|
||||
![]() Citat: