Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.09.2017, 12:45:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
nu stiu ce sa zic prietene. Biblia, in parabola bogatului nemilostiv si a saracului Lazar, ne spune ca Lazar cand a murit a fost dus in Sanul lui Avraam (nu in Iad), iar bogatul cand l-a vazut pe Lazar si pe Avraam, acestia nu se aflau in chinuri
Iisus S-a Pogorat la Iad ca sa-i elibereze pe drepti. Se spune ca primul care a ajuns in Rai a fost talharul de pe cruce. Asta e o invatatura aceptata de toti, nu e nimic de contestat la ea.
Dar bine ca ai amintit de Sanul lui Avraam, ca am vrut sa scriu despre asta in mesajul precedent dar am uitat. Cum am citit si zilele acestea, acela era chiar locasul din Iad unde se duceau dreptii. Era separat de locurile unde erau cei ce erau munciti, cum vedem si din parabola.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2017, 14:12:33
Palamist Palamist is offline
Member

Data înregistrării: 24.06.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul

Iisus S-a Pogorat la Iad ca sa-i elibereze pe drepti.

Eu asta cu pogorarea in iad n-o-nteleg.Face parte din dogma oficiala a Invierii sau tine mai degraba de pietismul popular?
Iisus nu a spus ca va cobori in iad ci ca se duce la Tatal:„Unde ma duc eu voi nu puteti veni”.Si:„In casa Tatalui meu multe locasuri sunt.Ma duc sa va pregatesc un loc.”

Ma tem ca pogorarea in iad ar putea fi o reminiscenta din religiile anterioare:cate un zeu sau semizeu mai cobora cateodata in Infern (era greu sa te mai intorci de-acolo).
Reply With Quote
Vechi 07.09.2017, 14:16:20
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Palamist Vezi mesajul
Eu asta cu pogorarea in iad n-o-nteleg.Face parte din dogma oficiala a Invierii sau tine mai degraba de pietismul popular?
Iisus nu a spus ca va cobori in iad ci ca se duce la Tatal:„Unde ma duc eu voi nu puteti veni”.Si:„In casa Tatalui meu multe locasuri sunt.Ma duc sa va pregatesc un loc.”

Ma tem ca pogorarea in iad ar putea fi o reminiscenta din religiile anterioare:cate un zeu sau semizeu mai cobora cateodata in Infern (era greu sa te mai intorci de-acolo).
citeste Epistola 1 a Apostolului Petru, cap.3
Vechi 07.09.2017, 14:26:21
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
citeste Epistola 1 a Apostolului Petru, cap.3
18-19:

„... omorat fiind cu trupul dar viu facut cu duhul , cu care s-a coborat si a propovaduit si duhurilor tinute in inchisoare... ”
Reply With Quote
Vechi 07.09.2017, 14:19:02
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:

Aveti dreptate, e un mit orfic; Biserica l-a adoptat din motive politice si propagandistice, care adoptie nu il face adevarat.
Vechi 07.09.2017, 14:36:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Aveti dreptate, e un mit orfic; Biserica l-a adoptat din motive politice si propagandistice, care adoptie nu il face adevarat.
Ca asa iti place tie sa crezi..
Vechi 07.09.2017, 14:43:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:

Da, e dogma oficiala, e scrisa si in Sfanta Scriptura. Iisus S-a Pogorat la Iad imediat dupa moartea pe cruce.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2017, 14:52:25
Member

Implicit

Citat:
Da, e dogma oficiala, e scrisa si in Sfanta Scriptura.
Unde?

Citat:
Iisus S-a Pogorat la Iad imediat dupa moartea pe cruce.
Ce inseamna aceasta pogorare?Si-a parasit trupul?In cele 2-3 zile cat a fost mort, sufletul era in trup sau in afara trupului?Eu asta vreau sa stiu.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2017, 18:11:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Unde?

Ce inseamna aceasta pogorare?Si-a parasit trupul?In cele 2-3 zile cat a fost mort, sufletul era in trup sau in afara trupului?Eu asta vreau sa stiu.
Pai sa te duci si tu o data cand se citeste Prohodul, dar cu urechile cascate si nu cu gandul departe..
Vechi 07.09.2017, 14:13:03
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Iisus S-a Pogorat la Iad ca sa-i elibereze pe drepti. Se spune ca primul care a ajuns in Rai a fost talharul de pe cruce. Asta e o invatatura aceptata de toti, nu e nimic de contestat la ea.
Dar bine ca ai amintit de Sanul lui Avraam, ca am vrut sa scriu despre asta in mesajul precedent dar am uitat. Cum am citit si zilele acestea, acela era chiar locasul din Iad unde se duceau dreptii. Era separat de locurile unde erau cei ce erau munciti, cum vedem si din parabola.
asta ar insemna ca Iadul nu este un loc doar de chinuri, ci are si sali de asteptare

Tags
casatorie