Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2017, 01:43:53
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Ovidiu, aia din Radeni sint din Biserica?! Ei vor sa o rupa!!
Nu mai fi asa otarit pe mine sau pe oricine nu aproba anumite...aaa..deviatiuni pietisto-magice.

E clar ca e un centru securist/ocult de putere care a pus, ca sa pluseze, si porcaria cu N.D. pe piata, ca sa aiba o alternativa la A. B.
Au ajuns crestinii sa se certe pe simpatia fata de samani. Au uitat complet intrebarea retorica alui Pavel: "au S-a impartit Hristos?".
Exista trei cai/forte inamice majore, actualmente, la adresa credintei curate din BOR: primo, ocultistii pseudo-ortodocsi, pietistii cu AB si ND in gura si inima; secundo, ciudatii de schismatici nepo, care sint, cea mai mare parte, chipurile adversi primului grup; tertio, vechii dusmani: ateii militanti/secularistii neomarxisti.
Cel putin trei tabere manifestate public si cu mare putere de propaganda (ceea ce implica puternice resurse financiare) lupta impotriva credintei curate din vremurile linsitite pentru Biserica, si noi ne dam in cap pe un forum pentru..nimic!
Nu am facut niciodata un secret din antipatia mea fata de neosamanismul crestin pietist sau in general fata de monahismul contemporan, care e divizat intre filetism, pietism si spirit schismatic zelotist.
Intreaba-l pe Catalin, ca omul a practicat paranormalul, a spus-o public. O spun sincer, si eu nu am fost un fan al lui, si nici el al meu: il admir pentru curaj, si mai ales pentru indurarea ce i-a dat-o Dumnezeu. Eu nu as/voi avea "curaj" vreodata pentru asa ceva, nici mort, mai degraba merg in Siria. Poate ca sint un soarec de biblioteca ce tine enorm la sine insusi, si nu poate crede/urma cu adevarat in mai nimic fabricat de altii.
Exista lucururi mult mai ingrozitoare decit o tilharie, un razboi, sau o boala, oricit de groaznice ar fi cele enumerate. Acele lucruri ingrozitoare nu au ce cauta in Biserica! Si asta o spun ca o extrapolare a propriului instinct de supravietuire. Nu poti iubi aproapele "ca pe tine insuti", daca nu te iubesti pe tine, nu?
Vechi 22.04.2017, 22:49:11
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Ovidiu, aia din Radeni sint din Biserica?!
Nu, am spus clar că mă refer la cei din Biserică.

Citat:
Nu mai fi asa otarit pe mine sau pe oricine nu aproba anumite...aaa..deviatiuni pietisto-magice.
Cum să nu fiu? Nu poți fi ortodox și să speli pe jos cu monahii care nu-ți plac (IP, AB, PA și alți "nespălați în negru"). Nu poți, înțelegi?

Citat:
E clar ca e un centru securist/ocult de putere care a pus, ca sa pluseze, si porcaria cu N.D. pe piata, ca sa aiba o alternativa la A. B.
Au ajuns crestinii sa se certe pe simpatia fata de samani. Au uitat complet intrebarea retorica alui Pavel: "au S-a impartit Hristos?".
Cine se ceartă? Aia care se ceartă, arată cam care este starea lor duhovnicească, dar nu-i poți judeca, unii pot fi la început de drum. E râvna aia de început.

Citat:
Exista trei cai/forte inamice majore, actualmente, la adresa credintei curate din BOR: primo, ocultistii pseudo-ortodocsi, pietistii cu AB si ND in gura si inima;
Spre deosebire de tine, pietiștii ăștia merg la biserică, unii au duhovnic și au șanse să se îndrepte. :)

P.S. Cine e ND?
Reply With Quote
Vechi 22.04.2017, 22:55:44
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul

Cum să nu fiu? Nu poți fi ortodox și să speli pe jos cu monahii care nu-ți plac (IP, AB, PA și alți "nespălați în negru"). Nu poți, înțelegi?

P.S. Cine e ND?
Corect, eu i-am spus de zeci de ori ca nu-i in regula sa vorbeasca asa si ca e mai rau decat nepomenitorii aia pe care-i critica.

N.D. cred ca e parintele cu nume de fluviu african. :)
Reply With Quote
Vechi 22.04.2017, 23:27:27
suslik suslik is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Corect, eu i-am spus de zeci de ori ca nu-i in regula sa vorbeasca asa si ca e mai rau decat nepomenitorii aia pe care-i critica.

N.D. cred ca e parintele cu nume de fluviu african. :)
Iuliu, asta e reactie feminina, sa te lasi coplesit de estetic. Da, vorbesc porcos, alambicat si otarit anti-monahal. Lasa impresia estetica! Priveste faptele! Nepo lovesc in Biserica, mai ales in vremuri ca acestea, iar eu nu fac asa porcarii. Recunosc, sint si eu subiectiv: imi convine mult mai mult o Biserica condusa de ierarhi nitel mai politizanti si de preoti de mir mai intelectualisti, decit o adunatura de monahi si monahii certati cu disciplina, preoti caterisiti si mireni spalati pe creier de propria evlavie. Linga oameni care relativizeaza dogmele ma sint mai in siguranta.
Vechi 22.04.2017, 23:51:33
Senior Member

Implicit

Citat:
Iuliu, asta e reactie feminina, sa te lasi coplesit de estetic. Da, vorbesc porcos, alambicat si otarit anti-monahal. Lasa impresia estetica! Priveste faptele! Nepo lovesc in Biserica, mai ales in vremuri ca acestea, iar eu nu fac asa porcarii. Recunosc, sint si eu subiectiv: imi convine mult mai mult o Biserica condusa de ierarhi nitel mai politizanti si de preoti de mir mai intelectualisti, decit o adunatura de monahi si monahii certati cu disciplina, preoti caterisiti si mireni spalati pe creier de propria evlavie. Linga oameni care relativizeaza dogmele ma sint mai in siguranta.
Ba nu-i feminina. Nu e normal sa vorbesti aici ca pe scara blocului, nu are nici o legatura cu faptul ca suntem barbati. Cand iesim din pestera, vorbim civilizat.
Cat despre fapte, tu spui ca pentru ca unii monahi au facut nu stiu ce, atunci toti monahii sunt rai. Pai pe aceeasi logica am putea spune ca toti crestinii sunt rai, toti paganii sunt rai si toti pe care-i cheama Adrian vorbesc porcos.
Faptele sunt astea. Marea majoritate a monahilor din Athos, nu e de acord cu actiunea astora. Si punct. Restul, ca tu preferi relativismul dogmatic samd...sigur ca il preferi. Ca daca nu te poti tine tu de invatatura crestina, atunci ai prefera sa nu se tina nimeni ca sa poti dormi linistit. :)
Reply With Quote
Vechi 22.04.2017, 23:57:35
suslik suslik is offline
Senior Member

Implicit

Of!
Nu toti monahii sint rai! Nu gindesc asa aberatii!
Insa, priveste si tu statistic si in ansamblu istoria monahismului ortodox, si recunoaste ca monahismul are/duce la o incrincenare anume, mai ales pe chestiuni de dogme. Si prefer sa platesc pretul unui anume relativism, si sa ramina Biserica unita, fara parosi care agita multimile de prostalai si toante cu prea multa evlevie, tulburind, la propriu in dese cazuri, viata bisericeasca si viata cetatii ingeneral, decit sa avem acesti tipi care, desi dezavuati de Athon, si de practic toata lumea crestina, sint suparator si surprinzator de influenti si se pare, de neatins din pdv al aplicarii legilor canonice.
Vechi 23.04.2017, 00:25:43
Senior Member

Implicit

Citat:
Of!
Nu toti monahii sint rai! Nu gindesc asa aberatii!
Insa, priveste si tu statistic si in ansamblu istoria monahismului ortodox, si recunoaste ca monahismul are/duce la o incrincenare anume, mai ales pe chestiuni de dogme. Si prefer sa platesc pretul unui anume relativism, si sa ramina Biserica unita, fara parosi care agita multimile de prostalai si toante cu prea multa evlevie, tulburind, la propriu in dese cazuri, viata bisericeasca si viata cetatii ingeneral, decit sa avem acesti tipi care, desi dezavuati de Athon, si de practic toata lumea crestina, sint suparator si surprinzator de influenti si se pare, de neatins din pdv al aplicarii legilor canonice.
Pai tu poti plati ce vrei dar uite ca-s altii carora le place ortodoxia tocmai din cauza ca nu admite relativismul dogmatic. Inteleg ca te framanta ca ortodoxia nu-i croita dupa chipul si asemanarea ta dar poate daca nu te potrivesti intr-o haina nu-i de vina haina. Daca nu poti sa tii regim ca sa-ti vina haina bine, cauta alta.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2017, 00:27:06
Senior Member

Implicit

Episcop-vicar Patriarhal: Canalele TV, jurnaliștii și ziarele care atacă Biserica și credința comit o crimă:

http://www.activenews.ro/stiri-socia...ufletul-142737
Reply With Quote
Vechi 22.04.2017, 23:16:13
suslik suslik is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul

Cine se ceartă? Aia care se ceartă, arată cam care este starea lor duhovnicească, dar nu-i poți judeca, unii pot fi la început de drum. E râvna aia de început.

Spre deosebire de tine, pietiștii ăștia merg la biserică, unii au duhovnic și au șanse să se îndrepte. :)

P.S. Cine e ND?
Mai citeste despre rolul monahilor in erezii si schisme. Hint: Siria a ajuns monofizita datorita unor monahi. Tot asa, zeloti ca Sava ala.
Si sa stii ca merg la bisetica, desi nu chiar duminical, si am preot la care ma spovexesc si care ma consult. Nu pot sa spun ca e o relatie de tip ucenic-duhovnic, dar oricum, sint in Biserica, poate mai putin ca tine, dar sint. Ce nu intelegi e ca exista oameni, si nu putini, care aleg sa cintareasca tot ce le ofera viata si lumea ca hrana pentru suflet, inclusiv propria credinta, pe care nu o lasa sa ii domine si pe care o pun mereu la indoiala. Oamenii capabili de miracole ma sperie, si ma sperie si amploarea cultului lor. Am intilnit oameni care vorbeau mai des si cu mai multa dragoste de AB si/sau ND (ND = Nil Dorobantu) decit de Hristos Domnul. Trebuie ca stii, fiind mai catehizat decit mine, ca Tipul de Jos e perfect apt sa deturneze orice pe lumea asta. Chiar si Biblia, in mina unui ateu militant sau unui sectar, cautator selectiv de pasaje, poate deveni (desi nu este!) prilej de poticnire. Tot asa si in cazul de fata: nici vorba ca recunosc onvatatura Bisericii privind cinstirea sfintilor. Insa exista un anume fel de a aduce respect acelor...sfinti, sa spunem, care e deja idolatru. Nu te amagi si nu trage spuza pe turta propriului subiectivism: sigur si tu, ca si mine, ai intilnit oamebi care ziceau ca se inchina sf. cutare. Nu ca il/o cinstesc! De Dumnezeu si Mauca Domnului, nici un cuvint. Sper ca esti de acord cu mine ca acest gen de atitudini induc in practica crestina ceva gen "venerarea rishi-ilor" din India brahmanilor, si pe cale mai ocolita, venerarea "Omului Care Face Minuni" (adica stii la cine si ce ma refer).
Vulcanescu maninca ceva cu pictarea Sf. Francisc la Draganesti: aici sint de acord cu tine, dar dintr-unotiv total diferit! Anume ca el bate cimpii pe chestii abstracte, cum ar fi asa-zisa "acrivie dogmatica". Ca cica Sf. Francisc era eretic, si ptiu, cum sa pictezi eretici in biserica, etc., etc., ma rog, acrivisme grecesti de doua parale. Pe mine picturile trasparente/translucide ma sperie, tot din motive de paranormal: ufologia (practic o demonologie pentru slabi de inima) arata clar multe cazuri in care aratarile erua transparente/translucide.
Asa ca nu te mai supara: pentru mine, A. B. NU este eretic. Categoric nu. O scriu public. Dar cred sincer ca a fost, foarte probabil, un saman. Ceva Rasputin-like.
Vechi 23.04.2017, 00:08:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai citeste despre rolul monahilor in erezii si schisme. Hint: Siria a ajuns monofizita datorita unor monahi. Tot asa, zeloti ca Sava ala.
Monahii au ținut și vor ține dreapta credință. Ierarhii provin din mediul monahal. Uscătări au fost și vor fi, asta nu înseamnă că trebuie să-i bagi pe toți în aceeași oală. Nu văd ce ai cu monahii athoniți pentru că sunt câțiva dintre ei care au luat-o pe arătură.
Citat:
Oamenii capabili de miracole ma sperie, si ma sperie si amploarea cultului lor. Am intilnit oameni care vorbeau mai des si cu mai multa dragoste de AB si/sau ND (ND = Nil Dorobantu) decit de Hristos Domnul.
Și eu am trecut pintr-o fază asemănătoare. Cunoști un sfânt, un părinte care ți-e drag și vorbești de el ca de Dumnezeu. În acea etapă a vieții, acela este dumnezeul tău, nu e nimic greșit dacă este o chestiune temporară. Atât pricepe omul la început. Este adevărat că unii rămân agățați în acea stare, dar aici ține de ei și de părintele lor duhovnic. Nu văd de ce te procupă mereu acest subiect în loc să-ți vezi de ale tale. Ascultă și tu o conferință a Părintelui Rafail Noica și vezi cât de des îl pomenește pe Părintele Sofronie. Sau citește o carte a Părintelui Sofronie și vezi cât de des vorbește de starețul Siluan. Ce așa greu de înțeles că fiecare are o afinitate pentru un părinte care i-a marcat viața. Eu cunosc oameni bătrâni care l-au cunoscut pe AB și vorbesc mereu de el ca de dumnezeu (se vede clar că acest om le-a marcat pe veșnicie viața), dar nu-l pun mai presus de Dumnezeu și Maica Domnului.

Citat:
Asa ca nu te mai supara: pentru mine, A. B. NU este eretic. Categoric nu. O scriu public. Dar cred sincer ca a fost, foarte probabil, un saman. Ceva Rasputin-like.
Crezi ce vrei, dar nu realizezi câți atei ar fi fost acum dacă nu erau părinții ăștia care ție nu-ți plac. Ia gândește-te în ce perioadă a fost AB și cât de prigonită a fost Biserica. Nu te deosebești cu nimic de cei care au prigonit-o, ci le continui lucrarea.

Last edited by simpllu; 23.04.2017 at 08:29:25.
Reply With Quote
Răspunde