Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 17.04.2017, 05:22:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Domnul Petru era îngrijit de luni de zile într-un mare spital, fiind cel mai grav caz din tot sectorul său. Prin patul alăturat din salonul său se perindaseră mulți bolnavi. Unii au plecat repede pentru a-și continua sănătoși viața lor pământească, iar alții au părăsit spitalul trecând în viața veșnică.

Era ușor să lege cunoștințe cu pacienții care îi erau colegi de salon și încerca să îndemne la spovedanie și împărtășanie pe fiecare bolnav pe care îl cazau în patul vecin. Își propusese să facă acest lucru în mod politicos, dar vesel, pe toată durata cât urma să stea internat. Și avea reușite aproape de sută la sută. Acest lucru îi calma durerile care încă îl țineau țintuit în spital.

Într-o zi au adus în acel pat un tânăr bărbat din Eptanez, Alexis, care suferise o ruptură de rinichi. Îi apăruseră probleme și la inimă, dar și la plămâni, pentru că era fumător constant. Suferea mult. Trei zile și trei nopți s-a zbătut în patul de spital, ca un pește pe uscat. Nu putea să respire, gemea continuu. Avea dureri insuportabile.

Soția lui Alexis, care-i stătea alături, părea deznădăjduită. Biata femeie lucra într-un hotel, dar acum o concediaseră. Nu aveau rude aici în zonă, de aceea atunci când a plecat la spital ca însoțitor pentru soțul ei, i-a încredințat pe cei trei copii ai lor unei vecine bune. Străină în acest mare oraș, tânăra îl sprijinea mult pe soțul ei, având ca singură întărire credința în Dumnezeu și în harul Sfântului Dionisie din Zakynthos, ocrotitorul insulei lor.

Petru și familia lui încercau, atât cât le stătea în putință, să-i ajute pe Alexis și pe soția lui. Doctorii intrau și ieșeau grăbiți din salon, se aplecau cu atenție deasupra lui Alexis, consultându-l tăcuți cu instrumentele lor medicale. În salon predomina o încordare continuă. Într-un astfel de moment, fiica lui Petru s-a apropiat de tatăl ei și i-a șoptit la ureche:

‒ Tăticule, domnul Alexis este grav bolnav. Diseară, probabil, i se va curma suferința, i-a spus un doctor soției lui care este afară pe hol și plânge mult. Voi merge alături de ea să-i țin companie. Tu știi ce să faci, roagă-te!

‒ Bine, mergi, dar nu, nu trebuie să moară diseară. Nu diseară, copilul meu!

‒ De ce, tată?

‒ Pentru că nu am reușit să-l pregătim să primească înăuntru, în inima lui, pe Hristosul nostru! Cum să plece așa, copilul meu? Roagă-te să facă ceva Maica noastră (n.r. ‒ Maica Domnului) diseară! Să nu plece Alexis fără Hristos! Să nu moară diseară, Doamne!...

Pe la mijlocul nopții, Alexis s-a liniștit în mod neașteptat. Fără să piardă șansa aceea, Petru i-a spus în timpul nopții:

‒ Alexis, curaj! Te vei face bine! Crede-mă. Doctorii se așteptau să mor acum două luni, nu mai aveam nici o nădejde! Și știi de ce trăiesc încă și, orice ar fi, voi ieși din spital? Datorez acest lucru preotului spitalului, care vine și mă împărtășește pe mine nevrednicul foarte des. Mi-l dă pe Acela Care este Izvorul Vieții, pe Iisus Hristos! Așa a dispărut boala mea și trăiesc, fratele meu Alexis! Doctorii, care nu mai aveau vreo speranță, vorbesc despre o minune. Și tu, din ce mi-a zis soția ta, crezi în Hristos și-L iubești. Nu-i așa, Alexis?

‒ Așa este, domnule Petru. Sunt păcătos, dar nu și necredincios.

‒ Vrei să te împărtășești mâine dimineață împreună cu mine, Alexis?

‒ Unde vom merge?

‒ Va veni aici preotul și ne va împărtăși. Liniștește-te acum. Fă o rugăciune și odihnește-te!

Puțin după răsăritul soarelui, Alexis a avut din nou un paroxism puternic de dispnee. Salonul s-a umplut iarăși de medici care se aplecau deasupra lui cu interes și foarte greu l-au făcut să-și revină. Soția lui își făcea semnul Sfintei Cruci încontinuu. Petru se ruga fierbinte, rugând pe Domnul să-i dea lui Alexis o prelungire de viață, pentru a nu pleca neîmpărtășit din viața aceasta.

În puțin timp, înștiințat telefonic de fiica lui Petru, preotul spitalului a intrat în salon ținând în mâini Sfintele Daruri. Cei doi bolnavi s-au ridicat și s-au așezat cu respect la marginea patului. Și, după ce părintele a vorbit în liniște, pentru puțin timp, cu Alexis, i-a împărtășit și pe el și pe Petru cu Preacuratul Trup și cu Cinstitul Sânge al Domnului, i-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci și a plecat tăcut.

‒ Cum te simți, Alexis? a vorbit primul Petru, când au rămas doar ei.

‒ Foarte bine! Mă simt bine în tot corpul meu, domnule Petru! Nu îmi amintesc să fi simțit vreodată ceva asemănător! Îți mulțumesc mult că m-ai ajutat și m-am putut împărtăși! Am destui ani de când nu m-am mai împărtășit. Mulți ani... Slavă Domnului pentru împărtășania aceasta!

Soția lui Alexis, care mersese să se roage în capela spitalului, când a venit în salon l-a găsit pe soțul ei cu totul schimbat și a prins curaj. Și doctorii vedeau în fiecare zi îmbunătățirea sănătății lui Alexis. În puține zile, cu biletul de ieșire din spital în mână, Alexis și soția lui au pornit pe drumul de întoarcere spre insula lor, luându-și rămas bun, cu lacrimi în ochi, de la domnul Petru, care dădea slavă lui Dumnezeu pentru încă o minune a Sa.


Traducere și adaptare: Pr. Elisei Roncea
Sursa: «Ἂς μὴν πεθάνει ἀπόψε, Κύριε!»




Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #2  
Vechi 18.04.2017, 19:41:54
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

La Iraklion de două ori pe an se sărbătorește Sfântul protector al orașului. Pe 11 noiembrie, când este sărbătoarea lui și în marțea Paștelui.

La cea de-a doua sărbătoare se face Sfânta Liturghie Arhierească în vechea și istorica biserică a Sfântului. Biserica întreagă și dușumeaua ei se împodobește cu ramuri și frunze de mirt (mersină). Este emoționant momentul când se citește Sfânta Evanghelie, când toți cei prezenți țin în mâini mici lumânări aprinse, oferite de biserică. După slujbă, are loc o ceremonie grandioasă, cu prapuri de în*viere și cu procesiunea moaștelor Sfântului Mina. La aceste sărbători se aud binecuvântări și rugă*ciuni deosebite.

De ce toate acestea? Spre amintirea marii minuni pe care a făcut-o Sfântul Mina în 1826, în noaptea de Paști (18 Aprilie). În clipa în care creș*tinii se aflau la slujbă în biserică, au invadat turcii cu gând să-i măcelărească. I-au găsit și adunați la un loc și neînarmați. O ocazie potrivită! Sfântul Mina și-a făcut apariția pe cal, purtând sabie. A apărut în chipul unui ofițer superior turc și a strigat la ei că ordinul de măcel este revocat. Ei s-au în*tors la casele lor. Creștinii au fost salvați. În ziua următoare, creștinii și turcii au priceput că interve*nise Sfântul.

Pentru că această minune a avut loc în mo*mentul când se citea Evanghelia, oamenii obișnuiesc acum să țină în mâini cu toții, la ora cititului Evangheliei, lumânări aprinse, așa cum am relatat mai înainte.

(Arhimandrit Daniil Gouvalis, Minunea credinței, Editura Bunavestire, pp. 65-66)
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #3  
Vechi 19.04.2017, 20:23:57
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Să avem grijă cum ne apropiem de sfintele moaște

În luna aprilie 1994 a venit la Hozeva un grup de închinători din Grecia. În grup era o femeie cu fiica ei. Mama era în vârstă de 50 de ani, iar fiica de vreo 18. Când fiica a încercat să se apropie de racla Sfântului Ioan Iacob cu o lumânare aprinsă în mâini, monahul Ghermanos, de origine greacă, a oprit-o să se apropie și a scos-o afară din biserică pentru că era îmbrăcată necuviincios. Mama ei, fiind de partea fiicei, a sărit cu gura făcând mare gălăgie la monahul Ghermanos, spunând că fiica ei fiind domnișoară se poate îmbrăca oricum. La care monahul Ghermanos i-a zis: Biserica este loc sfânt, loc de rugăciune. Nu este loc de distracții și nici plajă unde poți merge oricum, chiar și dezbrăcat.

Fiica, tulburată, a ieșit afară pe balcon și când mama ei s-a apropiat să sărute racla Sfântului Ioan Iacob, Sfântul s-a întors cu fața spre ea, a oftat adânc și pe fața Sfântului erau numai picături de apă. Femeia a țipat și speriată fiind a luat-o la fugă pe scări coborând spre poartă, unde a căzut rupându-și amândouă picioarele. Toată lumea s-a îngrozit de această întâmplare.

Părinții din mănăstire au luat-o pe targă și au dus-o pe femeie până la autocar. Femeia a mărturisit în fața tuturor că ea este vinovată că nu și-a crescut bine fiica și când s-a apropiat să se închine avea îndoială asupra Sfântului Ioan Iacob zicând în mintea ei că este un cadavru nu un Sfânt. Apoi, cerându-și iertare de la Părintele Ghermanos a mărturisit că pentru păcatele ei a pedepsit-o Sfântul Ioan Iacob.

De atunci, Sfântul Ioan Iacob a rămas cu capul întors spre dreapta, parcă mustrându-i pe cei ce se apropie fără evlavie și îmbrăcați indecent.

Sfântul Ioan Iacob de la Neamț-Hozevitul – Opere complete, Editura Doxologia
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #4  
Vechi 20.04.2017, 23:50:12
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

In urma unei operații, o femeie ajunsese la reanimare. Făcuse edem pulmonar și starea sănătății ei era critică. După nouă zile de stat la re*animare, în a zecea zi trebuia să i se facă niște analize. Din neatenție, după analize, asistenta a uitat să îi dezlege bandajele cu care îi legase strâns picioarele. Bandajele îi blocau circulația sângelui.

În noaptea aceea, femeia s-a aflat în primejdie de moarte. Amintindu-și cum Cuviosul David îi ajutase și în trecut familia, s-a rugat acestuia cu credință. Atunci a văzut lângă ea un monah care i-a spus cu blândețe: „Nu te teme. Din clipa aceasta, ești cu desăvârșire să*nătoasă. Nu ai nimic”. Și i-a cerut să își taie bandajele, spunându-i că o va ajuta el. Și i-a spus cine este. Văzând cum păturile se ridicau de pe ea sin*gure, femeia s-a speriat și a strigat cu voce puternică după ajutor. Când au venit asistentele, i-au tăiat bandajele.

Dimineața, la ora 5.00, femeia s-a trezit simțind pe frunte mâna Cuviosului David și l-a auzit spu*nându-i: „Scoală-te, ești bine acum. Spune-le medicilor să ia aminte și să nu mai facă greșeli”.

Gândindu-se în sinea ei că doc*torul care greșise în cazul ei ar trebui tras la răspundere, femeia a auzit cum Cuviosul David i-a spus: „Să nu faci rău nimănui. Trebuie să înveți să ierți”.

Fiind tămăduită prin intervenția Cuviosului David, femeia a venit la mănăstirea lui și a mărturisit minunea pe care o trăise.

(Viața și minunile Cuviosului David din Evvia, Editura Egumenița)
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #5  
Vechi 22.04.2017, 04:33:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

O cheamă Andreea și a venit pe lume într-o zi de 30, la ora 22.30. Într-o altă zi de 30, la aceeași ora, Andrei, singurul copil familiei al Bucă își dădea ultima suflare în Colectiv. De la pierderea lui Andrei până la venirea pe lume a fetiței, soții Bucă spun că au făcut naveta între cer și pământ.
Andrei Bucă avea 29 de ani și era un arhitect. Avea planuri de afaceri cu tatăl său, Dorin Bucă, director la Șantierul Naval din Cernavodă, după ce acesta l-a convins să nu plece în străinătate, pentru a avea aproape unicul copil al familiei. Nu a mai apucat să le realizeze. Pe 30 octombrie 2015 a mers, împreună cu un prieten, tot arhitect, în clubul Colectiv, unde și-a găsit sfârșitul.
Rămași singuri, soții Bucă spun că tot ce le-a rămas a fost credința. Marcela Bucă are 52 de ani iar soțul ei, Dorin, 58. După ce l-au pierdut pe Andrei și-au mai dorit un copil, care să le aline durerea. În ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril au aflat că vor avea o fetiță.
"Andreea Gabriela este numele ei. Andreea după Andrei, fiul nostru, și Gabriela pentru că am am aflat că vom fi părinți de fată în ziua de Sfinții Arhangheli Mihai și Gavril și îi mulțumim Sfântului Arhanghel Gabriel pentru că ne-a adus vestea. Ne-am dorit copil acesta și ne-am rugat mult și ne rugăm la bunul Dumnezeu pentru că noi am suferit enorm după pierderea lui Andrei și ne-am rugat să ne ajute Dumnezeu să dea un copil. Vă închipuiți ce înseamnă să te scoli dimineața și să știi că nu mai ai copilul iubit lângă tine și că nu mai ai niciun sens, nu mai ai pentru ce să trăiești, nu mai ai bucuria de a avea o familie reușită, un copil, un copac, o casă", a declarat pentru MEDIAFAX Dorin Bucă.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #6  
Vechi 25.04.2017, 00:09:44
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

In Biserica Cinstitei Cruci din Petersburg, Lavra sfântului Alexandru Nevschi s-a întâmplat cândva următorul fapt emoționant:

În timpul unei Sfinte Liturghii, arhiereul slujitor Ștefan, după ce a citit rugăciunea „Cred, Doamne și mărturisesc…” a ridicat acoperământul sfântului potir și a rămas împietrit. A văzut carne și sânge omenesc în sfântul Potir! S-a întors către diacon, viitorul stareț Sampson și i-a spus: „Vezi, părinte?”.

Ce să facă?... Episcopul, după ce a așezat sfântul potir pe sfânta masă, a îngenuncheat și s-a rugat Domnului. Cum ar fi împărtășit credincioșii cu sânge și carne? Cine s-ar mai fi împărtășit?

După ce s-a rugat pentru un sfert de oră cu brațele ridicate s-a uitat din nou în sfântul potir. Sângele și carnea se făcuseră vin și pâine. Așa a ieșit și a împărtășit credincioșii.

Câți clerici au aflat despre această minune au spus că a fost providența divină ca să se întărească în credință. Chiar diaconul Samson, care ținea sfântul potir a spus mai târziu că din ziua aceea nu a mai avut nici o îndoială și a crezut din acel moment că Pâinea și Vinul sunt chiar Trupul și Sângele lui Hristos!

S-a convins el însuși și a spus-o și altora ca să se întărească în credință. Această minune a fost și un motiv ca preoții să înțeleagă nevrednicia lor.

(Minuni și descoperiri din timpul Sfintei Liturghii, Editura Egumenița, 2000, pp. 45-46)
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #7  
Vechi 30.04.2017, 21:21:04
dumitrucelmare2000 dumitrucelmare2000 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 30.03.2007
Mesaje: 101
Implicit

MINUNI SF. PARASCHEVA
Aceste minuni sunt însemnate de către o păcătoasă creștină - Blondina -, după porunca Sfintei Paraschiva, care i-a spus în vis să scrie toate minunile făcute de ea, pe care le știa această ucenică a Sfintei Paraschiva. Multe minuni face Sfânta Cuvioasă Paraschiva cu tinerii și cu toți care se roagă ei cu creidinta.

1. O studentă dentistă, făcând practică într-o clinică, și-a lăsat pe masă, în cabinetul de lucru, poșeta în care avea bani mulți și un ceas de mână, de mare valoare. Când să plece acasă, a observat că lipsesc banii și ceasul. Ea, fiind foarte credincioasă, imediat a venit la Sfânta Paraschiva și i-a spus durerea sa, dar pentru pomelnic n-avea bani. După trei zile vine un om în vârstă la cabinetul medical și îi aduce ceasul și banii, cerând mii de scuze pentru feciorul său, care era un golan și - fiind chiar clientul ei - a profitat când ea a ieșit din cabinet și i le-a furat. Tatăl băiatului i le-a găsit ascunse, l-a bătut până i-a spus de unde le-a luat, apoi a venit de i le-a adus înapoi.

2. O femeie tânără de 33 de ani dintr-un sat de lângă Iași, a intrat într-o zi în Sfânta Mitropolie. Părea abătută, nervoasă și chiar nebună. S-a închinat la multe icoane și a venit la moaștele Sfintei Paraschiva. S-a închinat, însă când a vrut să sărute sfânta raclă, o putere a izbit-o și ea a căzut la pamant . A inceput sa strige: "draci, diavoli..". Oricine venea către dansa, ea ii împingea, și la un moment dat a venit paraclisierul Sfintei Mitropolii - un diacon cu viață frumoasă călugărească -, a apucat-o de mână și a întrebat-o: "Spune, ce păcat ai făcut?" Ea a spus că a umblat cu farmece, că a auzit că soțul ei o înșeală.

A întrebat-o de unde este și cum o cheamă? Nu știa, ci se văieta de cei trei copilași ai săi. Atunci părintele diacon a întrebat-o dacă știe să citească. Ea a spus că știe; el i-a dat acatistul Sfintei Paraschiva ca să-1 citească. Ea s-a așezat în genunchi la picioarele sfintei și a citit tot acatistul. Apoi preotul duhovnic a chemat-o la el, a vorbit și a văzut că ea s-a limpezit la minte.

A mărturisit-o și, fiindcă ea a spus că de trei zile n-a luat în gură nici un strop de apă, a împărtășit-o. Femeia a plecat acasă sănătoasă.

3. Într-o zi o femeie de 40 de ani a intrat în Sfânta Mitropolie, alergând prin biserică și plângând în hohote. Am întrebat-o ce are. Mi-a spus că lucrează ca femeie de serviciu la tribunal, a făcut sinuzită, dar, neavând timp să se trateze, a neglijat și s-a pomenit cu dureri grozave de cap și apoi i s-a umflat tot capul. Era fără soț, cu trei copii. S-a dus la doctor, care i-a spus că tot creierul este acoperit cu puroi și că trebuie să-i facă operație foarte grea, dar că ea nu va rezista la această operație, și de aceea să aștepte moartea.

Am întrebat-o dacă crede în Dumnezeu, a spus că da, dar la biserică vine rar, având serviciu, copii și sărăcie mare. Atunci am dus-o la Sfânta Paraschiva, ea s-a închinat, i-am făcut pomelnic, dar ea avea numai cinci lei, a lăsat pomelnicul și a plecat. Peste trei luni am intalnit-o pe strada, sănătoasă, voioasă. Am întrebat-o cum se simte, îmi spune: "Bine! Dar să vedeți cum s-a întâmplat. La vreo trei săptămâni după ce am dat pomelnicul, a început să-mi curgă puroi din nas și a curs mult timp. S-a scurs toată infecția de pe creier și m-am făcut sănătoasă".

5. O maică din Cheile Bicazului a venit la Sfânta Paraschiva, fiind bolnavă de urechi de nu mai auzea nimic și avea și dureri. A stat trei zile în rugăciuni cu lacrimi și a plecat complet sănătoasă.

6. Mi-a povestit un preot din Ardeal că în parohia lui a fost o fată care trebuia să se căsătorească cu un băiat. O fată cuminte, însă băiatul a fost rău, a lăsat-o și s-a căsătorit cu alta. Ea, fiind foarte necăjită, a venit la preotul paroh și i-a povestit durerea sa. Preotul a sfătuit-o să meargă la Iași, să se închine la moaștele Sfintei Paraschiva și să dea un pomelnic. L-a ascultat. Peste o lună s-a căsătorit cu un băiat foarte bun și e fericită.

7. Un alt preot, tot din Ardeal, mi-a povestit: A fost bolnav de plămâni - T.B.C. -, i s-au făcut multe antibiotice și el a simțit că începe să orbească. Când s-a dus la doctor, acela i-a confirmat această nenorocire. Preotul imediat s-a urcat în tren și a venit la Iași. Era ora zece seara și Sfânta Mitropolie era închisă. Atunci el a stat în genunchi afară lângă peretele unde stau moaștele Sfintei Paraschiva, s-a rugat câteva ceasuri plângând. A doua zi a simțit că e sănătos și până astăzi nu mai are nimic nici cu ochii, nici cu plămânii, slujește și azi Sfânta Liturghie la o mănăstire din Ardeal.

8. A venit o doamnă de la București aducând în dar Sfintei Paraschiva un covor persan mare și frumos. Am întrebat-o ce înseamnă acest dar. Mi-a povestit că soțul ei, bărbat de 45 de ani, s-a îmbolnăvit. Cu tot progresul medicinii, doctorii nu găseau leac la boala lui și i-au jspus să se pregătească de moarte, că are cancer, într-o zi vine la ei acasă un prieten evreu și le spune că el pleacă la Iași și îi sfătuiește să-i dea bani și pomelnic să ducă el la Sfânta Paraschiva. Și l-au ascultat și i-au dat. Peste două luni soțul ei s-a făcut sănătos fără nici un tratament și, drept mulțumire, ea personal a adus acest covor la Sfânta Paraschiva.

9. O femeie de la țară, foarte disperată, a venit la Sfânta Paraschiva că i s-a furat vaca. A dat un pomelnic și a plecat. Peste o săptămână a venit să-i mulțumească Sfintei Paraschiva, că a găsit vaca în al treilea sat.

10. Vine o mamă foarte necăjită la Sfânta Mitropolie și-mi spune că are o fată cam leneșă și putin credincioasa si ca are in fata bacalaureatul si admiterea în facultate. Am sfătuit-o să o aducă și pe fată la Sfânta Paraschiva. Când a venit cu fata, am întrebat fata dacă știe rugăciuni, mi-a răspuns că nu știe nici o rugăciune. Am dus-o în fața sfintei racle a Cuvioasei Paraschiva și i-am zis să stea în genunchi să se roage cum știe. Ea a spus sfintei că are frică de română și știe numai despre Eminescu. Exact aceasta a întrebat-o la bacalaureat și fata a reușit bine.

Vine altă grijă și mai grea: admiterea la facultate. Fetița vine de acuma singură la Biserică și mai des. Iar în ziua examenului la admitere vine și îi spune Sfintei Paraschiva că ea știe la chimie mai bine oxigenul. Asta a întrebat-o și a luat media șapte. Dar nu avea loc, pentru că au intrat cu cea mai mică medie de 7,50.

Mama sa vine iarăși cu lacrimi la Sfânta Paraschiva și iarăși sfânta o ajută. Au rămas patru copii fără locuri, însă unul din ei era băiatul unui șef mare al orașului și acesta face demersuri la București și se mai aprobă patru locuri, în care intră și fetița în cauză. Așa a ajutat-o cuvioasa să intre și fetița ei și de atunci fata și mama vin foarte des la cuvioasa să-i mulțumească.
Reply With Quote
Răspunde