Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2017, 18:28:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Mie oamenii astia imi provoaca aceleasi frica, suspiciune, dispret si ura ca si sectele apocaliptice sau ufolatre. Instinctiv. Iar eu imi ascult instinctele: nu ma inseala vreodata.
Instictul este cu atat mai aproape de adevar cu cat cineva este mai aproape de sfintenie. Pentru ca toti au instinct, dar unui ateu, de exemplu, instictul ii spune ca nu exista ceva dincolo de materie.
Iar dispretul si ura sunt ceva gresit, pentru ca iubirea si ura ne influenteaza sufletul. De multe ori cei ce au urat ceva au ajuns sa faca si ei ceea ce urau.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2017, 07:02:18
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Ca și "eu imi ascult instinctele: nu ma inseala vreodata."
Reply With Quote
Vechi 24.03.2017, 09:32:44
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

eu glumesc, sunteti oameni buni (macar asa, din ce scrieti aici ), uitati-va la catalin, il "ataca" multi, dar el isi pastreaza un ton calm mereu. chiar si flying, asa, mai habotnic el, dupa parerea mea... sunteti oameni buni si cuminti.

acu, nu stiu ce sa zic de schismatice, totusi, sa-ti ataci episcopul e prea mult, chiar si pentru mine.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2017, 10:32:51
suslik suslik is offline
Senior Member

Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
eu glumesc, sunteti oameni buni (macar asa, din ce scrieti aici ), uitati-va la catalin, il "ataca" multi, dar el isi pastreaza un ton calm mereu. chiar si flying, asa, mai habotnic el, dupa parerea mea... sunteti oameni buni si cuminti.

acu, nu stiu ce sa zic de schismatice, totusi, sa-ti ataci episcopul e prea mult, chiar si pentru mine.
"- Agreed, Darth Marr said".
Serios, asa e.
Ne infuriem noi pe forum, uneori peste limita, unii pe altii, dar tot crestini de treaba raminem.

Si da, ce face gasca extremista, sub pretextul nepomenirii pentru erezie, e ca aduce tulburare in Biserica. Pai Miron Cristea ii caterisea/afurisea si aantemiza pe toti din prima. Omul fusese initial greco-catolic, stia cu ce se maninca disciplina ecleziala. Pina si sedevacatisitii recunosc institutia Papei, chiar daca nu recunosc ultimii 5 Papi. Nepomenitorii mai extremisti au de gind sa se obisnuiasca fara episcopi. Genial colegul Patrie si Credinta; exact asta incepe sa se contureze: o schisma acefala, cu elemente donatiste si, as adauga eu, rascolnice.
Vechi 26.03.2017, 16:27:16
suslik suslik is offline
Senior Member

Religia: Alta confesiune
Implicit

Nu inteleg de ce e-marturisitorii au o problema cu Marsul pentru Viata si alte actiuni similare. Bine, am vazut motivatia publica: ca, sanchi, inseamna rugaciune cu "ereticii", si e anticanoane, si e ecumenista, si alte idei de toata jena. Ce e mai importanta: salvarea vietii, sau ingustimea ultraconfesionalista a unora, acel "pentru cauza latram, sub steag ne aglutinam" zelotist?!
Eu ma intreb daca in afara de stupida si jenanta motivatie expusa de ei, descrisa mai sus, nu exista si ceva mismas balcanic: lupta pentru putere, adica pentru cati oameni pica in plasa retoricii lor, pardon, cred in argumentele lor, si deci sint ai de le baga banul, etc.
Vechi 17.03.2017, 09:33:57
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
nu mi-e mila de tine, chiar deloc as spune. e ciudat pentru ca de obicei nu-s insensibil. uite, iar faci tampenia asta, te folosesti gresit de Numele Domnului, nu te ajuta cu nimic, sa stii. in ceea ce priveste nemernicii si nemernicia despre care vorbeam mai sus, nu ma refeream la tine ci principial. asta e alta porcarie indusa de biserica oamenilor, de ce sa ne temem de Dumnezeu daca suntem curati? d'aia zic, numai nemernicii se tem.
Cum așa? Mila este un sentiment creștinesc. Poți sa nu fii de acord cu ceea ce scriu, dar de sufletul unui creștin trebuie sa-ți fie mila. Mai citește și vezi cati călugări au fost înșelați de diavol după o viata de nevoință. Tu crezi ca poți glumi cu astfel de lucruri? Ni ic nu-L înfurie pe Dumnezeu mai tare ca mândria și trufia. Când te crezi bun și sfânt, înseamnă ca necuratii sunt pe aproape și te conduc spre păcate din ce în ce mai mari: cu gândul, cu vorba și cu fapta.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2017, 11:33:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Cum așa? Mila este un sentiment creștinesc. Poți sa nu fii de acord cu ceea ce scriu, dar de sufletul unui creștin trebuie sa-ți fie mila. Mai citește și vezi cati călugări au fost înșelați de diavol după o viata de nevoință. Tu crezi ca poți glumi cu astfel de lucruri? Ni ic nu-L înfurie pe Dumnezeu mai tare ca mândria și trufia. Când te crezi bun și sfânt, înseamnă ca necuratii sunt pe aproape și te conduc spre păcate din ce în ce mai mari: cu gândul, cu vorba și cu fapta.

sigur, dar din pacate nu-s capabil de mila fara discernamant, ca sa ma exprim asa. in unele cazuri nici pomeneala de mila din partea mea, dimpotriva chiar, le doresc respectivilor chinuri atroce aici, pe pamant, inainte sa ajunga in iad. dar in ceea ce te priveste cred ca nici nu am motive.
iar faci greseala, se pare ca e permanenta in cazul tau, cred ca e din cauza calugarilor si preotilor la care te inchini, altfel nu-mi explic. mai antonia, tu te folosesti de Numele Domnului numai cu intelesuri negativiste, amenintatoare. mai colega, incearca sa n-o mai faci, stiu ca trebuie sa-ti modifici felul in care gandesti, stereotipiile, incearca macar.

eu nu ma cred in niciun fel, dar de un lucru sunt sigur, cand o sa fiu in fata Lui, daca am norocul asta, o sa stau drept, o sa ma uit in ochii Lui cinstit si o sa astept pedeapsa.

ps.calugarii aia de care vorbesti aveau nevoie de medicamente, nu de matanii.

Last edited by Lancelot; 17.03.2017 at 13:17:16.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2017, 18:13:56
Senior Member

Implicit

Citat:
asta e alta porcarie indusa de biserica oamenilor, de ce sa ne temem de Dumnezeu daca suntem curati? d'aia zic, numai nemernicii se tem.
Sfintii se vad pe ei pacatosi, desi sunt mult mai putin pacatosi decat alti oameni. Cu cat cineva e mai departe de credinta si Biserica se vede curat si fara pacate. Si eu cand eram agnostic nu ma vedeam ca as avea vreun pacat.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2017, 19:15:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Sfintii se vad pe ei pacatosi, desi sunt mult mai putin pacatosi decat alti oameni. Cu cat cineva e mai departe de credinta si Biserica se vede curat si fara pacate. Si eu cand eram agnostic nu ma vedeam ca as avea vreun pacat.
kakaia raka blaia?

am spus ca propovaduiti cu patos teama de Dumnezeu pentru ca asa va place voua, oamenii nu trebuie sa se teama de Dumnezeu!

ps.pacatul e pacat. dar pacatul unui "sfant" nu este egal cu acelasi pacat facut de un om obisnuit, asa v-o place voua sa credeti, dar nici pomeneala, pacatul comis de "sfantul" ala e de milioane de ori mai grav, il exclude instantaneu.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2017, 19:53:36
Senior Member

Implicit

Citat:
kakaia raka blaia?

am spus ca propovaduiti cu patos teama de Dumnezeu pentru ca asa va place voua, oamenii nu trebuie sa se teama de Dumnezeu!

ps.pacatul e pacat. dar pacatul unui "sfant" nu este egal cu acelasi pacat facut de un om obisnuit, asa v-o place voua sa credeti, dar nici pomeneala, pacatul comis de "sfantul" ala e de milioane de ori mai grav, il exclude instantaneu.
Care voua? Te referi la ce spune Biserica? Mai intai trebuie sa vezi ce se intelege prin aceasta, ca e posibil sa nu fie acelasi lucru cu ceea ce crezi tu. Iar pentru informare se gasesc articole pe net. Frica de Dumnezeu inseamna teama de nu pierde pe Dumnezeu, de a nu pierde Raiul. Pacatul omului obisnuit este acelasi cu cel al sfantului, nu exista o deosebire in acest sens. Doar ca sfantul cade mai de sus.
Reply With Quote
Răspunde