![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, lucrarea pe care o citeaza parintele sustine si altceva, din cate am inteles eu din traducere. Autorul, care e profesor la Atena, incearca de fapt sa arata ca si celelelate culte sunt un fel de biserici, nu doar isotrice. Parintele nu citeaza tot documentul. Unii ierarhi prezenti au luat atitudine impotriva celor adirmate in acest document. Mai ales acolo unde se sugereaza ca Sfantul Marcu ar fi spus ca si catolicii sunt la fel ca ortodocsii. Dar noi stim ca Sfantul Marcu le-a spus celor din delegatia ortodoxa ca din vechime se stie ca sunt eretici catolicii. Un alt neadevar e la punctul urmator celui citat de parintele Prunteanu. Acolo scrie ca erorile dogmatice catolice nu au fost niciodata condamnate de ortodocsi. Chiar si site-urile protestante mentioneaza Sinodul pan-ortodox din 1583 care a condamnat eroriel dogmatice catolice. Ca sa nu mai spunem de Sinodul din 879, care a condamnat Filioque si a respins primatul papal. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe mine altceva ma sperie: de unde au bani de conferinte? In corporatism (prezenta orinduire sociala) cine te plateste iti este stapin.
De unde are Sava Inteleptul bani de calatorii si mai ales de inchiriat sali pentru conferinte? Calugar, votul saraciei, alea-alea, canci.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Păi dacă se întâlneau să discute probleme serioase, sunt atâtea lucruri care ar trebui clarificate, săreau și mai mulți. Dar se pare că mulți se feresc să vorbească de lucrurile cu adevărat serioase.
O problemă serioasă ar fi scoaterea troparului ceasului al III-lea din epicleză, tropar care din punctul meu de vedere este ca nuca-n perete. Sau citirea cu voce tare a rugăciunilor preoțești. Last edited by simpllu; 24.02.2017 at 21:12:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu la treaba cu casatoriile sunt suparat ca nu se explica cinstit care e problema ( si Biserica noastra are o mare problema ) si nu se cauta o solutie cat de cat acceptabila. In schimb se promoveaza discursul asta schizofrenic - nu se schimba nimic dar uneori nu avem ce face... :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine, eu vorbesc colorat, ca de obicei, dar tot ca de obicei sint realist. Nu e mai putin adevarat ca pr. Necula nu imi inspira incredere: imi evoca, prin tot ce spune si ce face, acei clerici catolici din generatia soixanthuitarda de care vorbea Mihnea mai demult, si nu prea apreciativ (si pe buna dreptate), si care sint niste entuziasti inselati ai ecumenismului pina la flirtarea primejdioasa cu sincretismul, de dragul dubioasei paci interconfesionale. Vorbind serios acum, in afara figurilor mele de stil picaresti, parintele Constantin Necula e prea modernist si aggiornat pentru gustul meu. E genul care nu ar avea qualms la o eventuala decizie, mai mult sau mai putin panortodoxa, de scoatere, sa zicem, a obligativitatii reverendei.
Don't think of yourself as an ugly person. Think of yourself as a beautiful monkey. Last edited by suslik; 24.02.2017 at 23:17:10. |
|