Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2017, 00:35:53
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
:P sinteti rautacios.
recunosc, dar nu inteleg patima asta antiUE, pe bune. un pic de aritmetica demonstreaza imediat ca fara ei am fi morti. credeti ca fara UE romanul ar fi mai cinstit?

unii dintre noi il apreciaza pe orban, dar suntem noi ungaria? ungurii construiau orase cand noi nu stim unde, cine si cati eram. astia dupa ce speriasera lumea intreaga si bantuisera un secol si jumatate prin europa devin regat apostolic, daca nu omorau mongolii un milion dintre ei cine stie ce ar fi fost p'aici...

inapoierea asta sociala si culturala a romanilor nu se datoreaza numai politicului ci si Bisericii noastre, chiar mai mult celei din urma. aveti rezolvarea? eu nu, ca si dvoastra ma marginesc la critici. dar, domne, fara ue suntem morti!
Reply With Quote
Vechi 23.02.2017, 09:50:30
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul

Aia cativa care au dat solutia sau judecatorii in general. E posibil sa fie si o asa minune, la fel cum e posbil sa nu fim singuri in univers ca tocmai a anuntat NASA ca a gasit niste planete pe care s-ar putea afla apa si stim toti ca unde e apa sunt macar mormoloci.
Treaba asta cu așa-zisa subordonare a Justiției față de UE eu cred că e similară cu problema deșeurilor și ține de modul nostru de gestionare a problemei. Adică UE zice: Trebuie să colectați selectiv deșeurile și să le administrați ca să poluați cât mai puțin. Vă dăm și bani pentru asta. Altfel, infringement!

Primarii noștri zic da, cum să nu? Iau banii, cumpără mulțime de containere, cer oamenilor să se învețe cu depozitarea selectivă, dar după ridicarea containerelor le amestecă pe toate și le duc grămadă la groapa de gunoi. Cum UE nu e proastă, consecințele vor apărea după câțiva ani, iar populația va suporta și poluarea, și cheltuielile.

Așa și cu Justiția: Reduceți corupția! Da, cum să nu? Politicienii noștri, însă, la vârf, au zis probabil, cel puțin la început: Trebuie să-i dăm UE niște corupți. Și atunci au devenit selectivi, că aveau de unde alege.

Așa ne punem singuri piedică de când ne știm, că suntem maeștri la a ne preface că facem ceva.
Vechi 23.02.2017, 10:21:18
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Nu m-am referit neaparat la UE. Dar cred ca oricine a trait in Romania in ultimii 25 de ani, intelege ca nu doar politicienii au facut matrapazlacuri, nici nu aveau cum fara sa implice in smecheriile lor si puterea judecatoreasca. Toate retrocedarile astea, schimbarea destinatiilor unor terenuri, trecerea lor in intravilan si chiar furtul pur si simplu - ii iei unuia un teren bun si ii dai altul mai prost, s-au facut si cu participarea judecatorilor. Asta este principalul motiv pentru care eu nu dau doi bani pe lupta impotriva coruptiei pentru ca ar fi trebuit sa aducem si procurori si judecatori de undeva din alta tara daca nu chiar de pe alta planeta ca sa fim siguri ca se combate coruptia si ca nu se rafuiesc mafiile intre ele. Ba chiar si politistii ar fi trebuit schimbati toti.

Cat despre UE...tu si altii crezi ca vor sa ne rezolve problemele. Eu cred ca vor sa faca bani ( adica sa preia cat mai mult din economia romaneasca ) si sa se asigure ca si mare parte din finantarea pe care o primim de acolo, se intoarce intr-un fel sau altul la companiile occidentale. Si mai cred ca la un moment dat, va veni si nota de plata si tot noi vom plati scump pentru afacerile de tot felul care s-au facut in timp ce UE ne spunea sa nu cumva sa ne atingem de justitie. :)

Nu cred ca exista vreo iesire, nu cred ca isi doreste cineva de la noi sau de aiurea ca in Romania sa fie o justitie independenta ( in afara de oamenii simpli din tara asta ). Iar ce s-a intamplat in ultimele saptamani cu cucuveaua care ancheteaza ministri, cu aia de la CSM care fac sesizare in dispretul legii sau cu procurorul general care actioneaza si el in dispretul legii, ne arata exact ca oamenii care ar trebui sa descurce firele astea incurcate, au mentalitate de ciocoi. Exact ce urasc mai mult, mentalitatea slugii care stie ca e slaba dar care iti trage un pumn doar ca sa-si dovedeasca atasamentul fata de stapanul puternic.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2017, 10:32:04
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cat despre UE...tu si altii crezi ca vor sa ne rezolve problemele.
Nu asta cred. Politica e pragmatică. Și a lor, și a americanilor. Totul e ca interesele să fie comune și să avem de câștigat și noi. Sigur că ei își urmăresc interesele proprii. Însă într-o afacere corectă ambii parteneri au de câștigat. De aceea eu cred că foarte important e nu ce vor ei, ci cum ne jucăm noi rolul. Și pentru asta e nevoie de politicieni care să depășească orizontul propriei ogrăzi, adică exact mentalitatea care duce la mafiotizare.[/quote]
Vechi 23.02.2017, 10:39:56
Senior Member

Implicit

Pai uite la unguri - o natiune total de admirat. Si sunt si in UE si nu-s nici fanii rusilor asa cum ii prezinta propaganda pe la noi. Ca si-au recuperat si MOL-ul din mana rusilor. Nici nu cred ca vor sa iasa din UE dar vor un alt fel de UE asa cum l-as vrea si eu. De la simplul fapt ca batrana de la tara nu isi mai poate vinde legumele in piata sau pe langa piata, iti poti da seama ca UE e un lucru rau asa cum este acum. Parca tot ce fac e impotriva firii.
Nu mai zic de ultima chestie cu avorturile unde pesedistii au demonstrat iar cat de crestini sunt. Deci ala in SUA decide ca nu mai da bani de la contribuabilul american pentru uciderea pruncilor si astia din UE decid ei ca o sa plateasca ei de la contribuabilul european. Doar sa nu se opreasca fabrica mortii.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2017, 10:48:40
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
De la simplul fapt ca batrana de la tara nu isi mai poate vinde legumele in piata sau pe langa piata, iti poti da seama ca UE e un lucru rau asa cum este acum. Parca tot ce fac e impotriva firii.
Asta e problema globalizării, care deși se suprapune peste UE, nu cred că e același lucru. E un imperialism economic, evident, care câștigă teritorii inclusiv corupând. Pentru că altfel am putea avea legi care să îi ajute pe cei mici să se dezvolte, să nu se vândă terenuri pentru supermarketuri în mijlocul orașelor ș.a.m.d.

Dar atâta vreme cât o să votăm oameni cu un orizont spiritual și cultural limitat, respingându-i și demonizându-i în același timp pe cei cu o viziune generoasă, astea sunt roadele pe care le vom culege.

Citat:
Nu mai zic de ultima chestie cu avorturile unde pesedistii au demonstrat iar cat de crestini sunt. Deci ala in SUA decide ca nu mai da bani de la contribuabilul american pentru uciderea pruncilor si astia din UE decid ei ca o sa plateasca ei de la contribuabilul european. Doar sa nu se opreasca fabrica mortii
Ca să fim corecți cu toți (nu doar când zicem de rău), eu cred că e locul să spunem și că Monica Macovei a votat contra avorturilor.
Vechi 23.02.2017, 10:51:21
Banned

Implicit

au existat trei hegemonii in istorie, prima fiind cea a olandei care a fost si cea mai scurta dintre ele, 150 de ani, evident aproximativ, 1600-1750, apoi Anglia si USA
ce face aceasta putere hegemonica? un raspuns simplist: pai se asigura ca vei cumpara numai ceea ce-ti vand ei, la preturile impuse de ei si vei produce numai ce vor ei. legatura este ok atat timp cat sunt asigurati ca interesele lor sunt respectate de tine, daca n-o faci puterea hegemonica iti va impune acest lucru cu forta militara. exemplific cu razboiul opiului dintre anglia si china, ca sa fie simplu de inteles.

in lumea de astazi nu mai exista nicio putere hegemonica stricta, dar exista o lupta acerba pentru aceasta, un efect este si alegerea lui trump in usa, implicate fiind SUA, UE, China si Rusia.

romania nu este in orient, nici in america de sud, este in europa. nu suntem norvegia si nu suntem elvetia, avem o economie foarte sensibila la factori externi, dar stiti la fel de bine ca si mine, poate mai bine, care sunt slabiciunile economiei noastre. adaugam la asta guvernarile susccesiv penibile in incompetenta si slugarnicia lor, o coruptie endemica de care nu ne putem elibera si o penetrare cvasigenerala a serviciilor de securitate in cele trei (patru, de fapt) puteri ale statului. singura solutie pentru romania este in interiorul ue, altfel nu avem cum sa mai scapam de statutul de colonie in care suntem astazi, ne-ar fi imposibil.

prima conditie a existentei unui stat puternic este ca administratia sa fie cat mai putin venala, tineti cont de acest lucru atunci cand va ganditi la romania sau cand visati o romanie puternica si prospera.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2017, 10:56:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul

Ca să fim corecți cu toți (nu doar când zicem de rău), eu cred că e locul să spunem și că Monica Macovei a votat contra avorturilor.
Orice vot impotriva e de salutat dar in cazul MM nu putem sti daca e vorba despre pozitia ei sau e disciplina de partid. Spre exemplu mai mult cantareste votul impotriva dat de Norica sau Renate Weber. Mai ales la Renate Weber nu ma asteptam dar iata ca iepurele sare de unde nu te astepti. Dar da, orice vot impotriva e de salutat.

Cat despre faptul ca economia Romaniei ar fi sensibila samd. Pai o sa fie in continuare sensibila daca nu incepem de undeva. Si daca se intampla minunea si se darama sandramaua ce o sa facem ? O sa le cerem sa ramana toti in UE ca noi avem o economie sensibila ?
Reply With Quote
Vechi 23.02.2017, 11:03:18
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Nu asta cred. Politica e pragmatică. Și a lor, și a americanilor. Totul e ca interesele să fie comune și să avem de câștigat și noi. Sigur că ei își urmăresc interesele proprii. Însă într-o afacere corectă ambii parteneri au de câștigat. De aceea eu cred că foarte important e nu ce vor ei, ci cum ne jucăm noi rolul. Și pentru asta e nevoie de politicieni care să depășească orizontul propriei ogrăzi, adică exact mentalitatea care duce la mafiotizare.
[/quote]

Exact. ...care duce la mafiotizare, sau la slugarnicie. Adica nu trebuie sa facem hotii, dar nici, orbeste, ce vor ei, pentru ca in ambele cazuri ne distrugem tara.
De pilda, amrile privatizari oneroase din anii'93-2000+, au fos clar facute la modul lichidator de mafiile locale de coniventa cu stapinii lor de peste ocean. Fostii securisti si activisti, proaspat convertiti in patroni de intreprindere sau politicieni, tocmai fie fusesera dincolo si devenisera initiati in masonerie, deci devnisera noi animale disciplinate cu alt stapin (genul asta de oameni, ca si alte genuri pe care nu le numesc aici, nu pot trai inbsenta unui stapin/unei cauze), fie fusesera racolati de noile servicii secrete, ele insele reorientate poltic spre Apus. Schema a fost simpla, dar tocmai angajatul romin, care ar fi trebuit sa fie en guard, nu a vazut-o: falimentat fabrica, dat oamenii afara, si apoi eventual vinduta pe un pret simbolic (in acte) cuiva de dincolo, care "intimplator" e fie si securist in serviciile care le controleaza pe ale noastre, fie venerabil sau mare maestru in loja incre a fost initiat directrul romin, influenta politica a strainului punind fostii directori/activisti in posturi de slugi importante. Apoi intervine insusi strainul din acest lant (occidental, rus, sau de pe alte continente, nu conteaza, ideea e ca e strain si cu foarte multi bani), si sugereaza proapspetilor someri, care au "luat plasa", o "salvare", pe care multimea, cu simtul ei orb pe termen lung, nu o vede in perversitatea ei pe termen lung: "plecati la munca dincolo se cistiga mult mai bine". Ceea ce e adevarat, se cistiga, pe termen scurt, dar, pe termen lung, se destrama familii, si se creeaza o generati fascinata d eputerea capitalsimului transnational/corporativ si a Occidentului, geenratie crescuta cu parinti absenti sau divortati sau in preacurvie, dar ca re tin minte ca, in copilaria lor, banii cu care isi omorau timpul prin diverse "locuri cool" veneu din Apus.
Splendida reteta, utilitarist-politic-informativ vorbind. Dar cu tot cinismul ei, are un nume deloc stralucit: pavlovizare. Pe termen lung, a unor fiinte umane, constituite in noua/noile generatie/i de sacrificiu. Copiii celor plecati din tara, pentru ca nu si-au aparat propriile locuri de munca de hotii de aici sau de dincolo, sint tefelistii de astazi.
Asadar, nimeni nu e "alba ca neaua": ai nostri ca sint niste hoti nenorociti, cei imbogatiti peste noapte si niste fraieri lipsiti de smt critic, capsunizatii din masse sau cei mai multi dintre ei, iar cei straini (repet, nu dor apuseni, si rasariteni au fost implicati in murdaria asta, prin care au fost anihilate economic popoare intregi), pentru ca a o lacomie si un spirit manipulator si coercitiv demne de stapinii lor ultimi, care sint entitatile malefice.
Imi vine sa il intreb pe premier: "Sorine, unde tii tata, "ouale masculine", in husa de la mobil? Ca la Bruxelles te-ai purtat ca o pitzi de cartier cu sindrom Stockholm".
Vechi 23.02.2017, 11:03:46
Banned

Implicit

cu daca sa vorbiti intre voi, la sri. om vedea atunci.

deocamdata economia noastra creste, incet, dar creste. din pacate nimeni nu incearca o rezolvare de sistem, salariile bugetariilor fiind tinute la un nivel mult superior celor din economia privata. atat timp cat cei care pot aduce plusvaloare in economie stau degeaba la stat pe salarii babane nu se va schimba mare lucru structural. trebuie scazute drastic salariile la varf, pentru ca acestia sa fie fortati sa plece in privat, dar hait! nu se poate datorita constitutiei lui iorgovan/iliescu
Reply With Quote
Răspunde